zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming

22 februari 2023 - Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.
 Lees verder...   Reageer
 

Meerderheid vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land

22 februari 2023 - Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (54 procent) vindt dat de overheid faalt in de verduurzaming van ons land. Dit blijkt uit onderzoek van het initiatief met LED kan het’, gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst. Volgens 63 procent moet de overheid meer doen om de energietransitie naar duurzame energie binnen het bedrijfsleven te bevorderen.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips voor netwerkautomatisering

22 februari 2023 -  Wie werkt maakt fouten – en voor medewerkers in netwerkbeheer, -configuratie en -gebruik is dat niet anders. Bij het onderhouden van een IT-infrastructuur valt nog altijd een groot deel van de netwerkproblemen te herleiden naar mensenwerk. Dat hoeft anno 2023 niet meer, mits je investeert in netwerkautomatisering, maar dat kan overweldigend aanvoelen én brengt grote vragen: wat ga je automatiseren, waar begin je en hoe ga je te werk?
 Lees verder...   Reageer
 

Tweederde Nederlandse Millennials en Gen-Z’ers leeft duurzamer dan een jaar geleden

21 februari 2023 - Ondanks de gestegen energiekosten en torenhoge inflatie, zegt maar liefst 69 procent van alle Nederlanders tussen de achttien en 42 jaar op dit moment duurzamer te leven dan een jaar geleden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van bunq onder Duitse, Franse en Nederlandse Millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z’ers (achttien-27 jaar oud).
 Lees verder...   Reageer
 

Private leaserijders kiezen massaal voor elektrische auto

21 februari 2023 - De elektrische auto wint flink aan populariteit bij leaserijders. Vooral bij private lease is sprake van een enorme omslag. Het aantal private leaserijders dat een elektrische auto bestelt nam toe van elf procent in 2021 naar maar liefst 41 procent in 2022. Zo blijkt uit een data-analyse over 2022 van Athlon Nederland.
 Lees verder...   Reageer
 

Twee derde Nederlanders verwacht inflatiecompensatie

21 februari 2023 - Werknemerstevredenheid is een veelbesproken onderwerp, mede door de hoge inflatie en krappe arbeidsmarkt. Wat verwachten werknemers nu eigenlijk van hun werkgever en welke compensaties bieden werkgevers?  SD Worx deed onderzoek naar de extraatjes en compensaties die Nederlandse werknemers ontvingen in 2022 en verwachten in 2023. Daarnaast onderzocht SD Worx de tevredenheid van werknemers over hun carrière.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven zetten in op scholing door aanhoudende economische onzekerheid

20 februari 2023 - Als gevolg van de aanhoudende economische onzekerheid schakelt een op de drie (32 procent) C-level leidinggevenden over naar het om- en bijscholen van eigen personeel om zo wendbaar en veerkrachtig te blijven, ongeacht wat hen te wachten staat. Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn.
 Lees verder...   Reageer
 

Onoplettendheid werknemers grootste zorg voor bedrijven

20 februari 2023 - Het lekken van data uit interne systemen veroorzaakt door werknemers (28 procent) of cyberaanvallen (22 procent) zijn het meest zorgwekkende securityprobleem waarmee het mkb en ondernemingen worden geconfronteerd, aldus de respondenten van het Kaspersky IT Security Economics-onderzoek. Toch is een op de drie Nederlandse executives niet bereid te investeren in het transparantiebeleid van hun leveranciers, ondanks de toegenomen bezorgdheid over databescherming wereldwijd.
 Lees verder...   Reageer
 

Rotterdam drukste en duurste stad om in te rijden

20 februari 2023 - TomTom (TOM2) lanceert de twaalfde editie van de jaarlijkse TomTom Traffic Index: een rapport waarin de verkeerssituaties in 2022 van 389 steden in 56 landen worden uitgelicht. Dit jaar heeft TomTom voor het eerst de kosten van autorijden en milieu-impact per kilometer meegenomen in de index.Werknemers gingen in 2022 weer naar kantoor en dat was terug te zien op de weg.
 Lees verder...   Reageer
 

Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen

17 februari 2023 - Teksten automatisch laten schrijven en in een paar seconden unieke afbeeldingen laten genereren... Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen maanden laten zien dat het tot heel wat in staat is. Als de ontwikkelingen zo snel blijven gaan, kan er de komende jaren veel veranderen. Nikhil Makkatira, data scientist bij TMC, zet vijf belangrijke AI-trends op een rij.
 Lees verder...   1 reactie
 

Temperatuur aan onderhandelingstafel loopt op

17 februari 2023 - In de eerste maand van 2023 is de loonstijging gemiddelde 6,3 procent. Daarmee wordt de stijgende trend in loonafspraken, die is ingezet in 2021, voortgezet. In januari zijn er 14 cao-akkoorden bereikt voor ongeveer 50.000 werknemers.
 Lees verder...   Reageer
 

Zestien procent van de werkenden omzeilt veiligheidsmaatregelen

17 februari 2023 - Maar liefst zestien procent van de Nederlandse werkenden met een kantoorbaan omzeilt zeker eens per maand de veiligheidsmaatregelen van zijn bedrijf om efficiënter te kunnen werken. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Doe het veilig of doe het niet’ onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan. Het onderzoek is uitgevoerd door Pointsharp.
 Lees verder...   Reageer
 

Groei cybercrime stagneerde in 2022

16 februari 2023 - De explosieve groei die cybercriminaliteit in 2020 en het eerste deel van 2021 doormaakte is enorm gestagneerd. Dat zegt Orange Cyberdefense in zijn jaarlijkse ‘Security Navigator report’. Er vonden in de onderzoeksperiode van oktober 2021 tot en met september 2022 weliswaar méér pogingen (99.506 versus 94.806) tot cybercriminaliteit plaats, maar de groei (+ vijf procent) was opvallend kleiner dan een jaar eerder. In dezelfde periode van 2020 tot 2021 was er namelijk een verdubbeling van het aantal cyberincidenten.
 Lees verder...   Reageer
 

Europeaan spaart door, Amerikaan geeft het geld uit

16 februari 2023 - De spaarberg in Europa blijft groeien, terwijl in de VS het spaartegoed juist sterk afneemt. De Europeaan kiest voor extra zekerheid en versterkt de spaarbuffers verder. De Amerikaan vond het vorig jaar wel mooi geweest en is het spaargeld flink gaan uitgeven. In de VS is het spaaroverschot tegen het eind van dit jaar volledig opgebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 15 16 17 18 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10