zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming

Kies voor winterbanden voor meer grip

22 februari 2023 - Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.

1. Winterbanden voor meer grip


Uit onderzoek van Allianz Direct blijkt dat twee van de vijf autobezitters in Nederland in de winter met winterbanden rijden. Een op de drie geeft aan geen winterbanden aan te schaffen omdat ze het te duur vinden. Maar als je er mee op wintersport gaan zijn ze toch erg belangrijk. Ze heten niet voor niets winterbanden, de besneeuwde bergen in rijden op zomerbanden is vragen om problemen. Deze banden zijn speciaal gemaakt om mee te rijden tijdens winters weer en lage temperaturen. Daarnaast zijn in Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk in bepaalde periodes winterbanden zelfs verplicht.

2. Aan de ketting
Hetzelfde geldt voor sneeuwkettingen, ook deze zijn in sommige landen verplicht. Tip: berg ze op een gemakkelijk te bereiken plek op. Je wil bij (extreme) sneeuwval en ijzel namelijk niet zonder zitten, aangezien sneeuwkettingen dan extra grip en veiligheid bieden. Het is niet het makkelijkste klusje, dus oefen thuis alvast een paar keer met het omleggen, zodat je goed weet hoe het werkt en zeker weet dat ze passen.

3. Check, check dubbel check
Uit onderzoek blijkt dat twee op de vijf Nederlands de auto jaarlijks een wintercheck geven bij de garage. Zeker als je een wat oudere auto hebt, is het extra verstandig om je auto helemaal na te lopen voordat je naar de bergen vertrekt. Check bijvoorbeeld de bandenspanning en het oliepeil. Als je niet zeker weet hoe dat moet, kan je dat altijd even navragen bij de garage.

4. IJsvrij de weg op
Als je dan veilig op de wintersportbestemming bent aangekomen is het ook belangrijk dat je de auto bij elke rit netjes sneeuw- en ijsvrij maakt. 80procentvan de Nederlanders geeft aan de auto voordat ze wegrijden helemaal ijs of sneeuwvrij te maken. 70 procent geeft zelfs aan de auto in de winter een extra schoonmaak beurt te geven, zodat de auto beter zichtbaar is voor andere bestuurders.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wintersport: 44 procent automobilisten vindt rijden in sneeuw eng
 Wintersport: 81 procent zet wekker zo vroeg mogelijk om files te vermijden
 Wintersporters laks met sneeuwkettingen
 Drie tips om veilig op wintersport te gaan met uw leaseauto
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10