zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Managementuitdagingen bij de implementatie van een SEO-strategie

9 februari 2023 - In de moderne bedrijfswereld speelt zoekmachineoptimalisatie (SEO) een cruciale rol in het bereiken van online zichtbaarheid en het genereren van verkeer naar een website. Echter, veel managers staan voor uitdagingen bij het implementeren van een doeltreffende SEO-strategie. Dat zegt Henri Verhagen, SEO-specialist bij HV Media. Hij heeft het over deze uitdagingen en hoe managers ze kunnen overwinnen. Met enkele rake tips hoopt hij managers te helpen bij de implementatie van een succesvolle SEO-strategie.
 Lees verder...   Reageer
 

Stress-expert deelt vier tips om psychisch verzuim tegen te gaan

9 februari 2023 -  Het ziekteverzuim onder werknemers liep vorig jaar op tot 4,8 procent en dat komt onder meer doordat steeds meer mensen uitvallen met psychische klachten. Een burnout duurt in Nederland inmiddels gemiddeld 279 dagen. Maar hoe herken je te veel stress bij collega’s of werknemers? Ellen Botman, stress-expert en CEO van Happy Brain Clinics, deelt vier tips voor om te veel stress tijdig te herkennen en vier tips om burnouts te voorkomen.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechte digital employee experience zorgt voor hogere uitstroom

8 februari 2023 - Bijna de helft (45 procent) van de HR-professionals erkent dat binnen hun organisatie een slechte digital employee experience mede bepaalt of medewerkers op zoek gaan naar een andere baan of niet. Naast het feit dat organisaties in deze arbeidsmarkt liever geen medewerkers zien uitstromen, biedt een digitale werkervaring vele andere voordelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Wijzigingen cybersecuritybeleid moeilijkste onderwerp voor C-level om te bespreken met IT-collega's

8 februari 2023 -  Elke derde C-level leidinggevende (36 procent) heeft moeite om met hun IT-(security)collega’s te praten over wijzigingen in het cybersecuritybeleid. IT-medewerkers vinden op hun beurt het verhogen van het cybersecuritybudget het moeilijkste onderwerp om te bespreken met het management. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Kaspersky.
 Lees verder...   Reageer
 

Records op de arbeidsmarkt blijven gebroken worden

8 februari 2023 - De krapte op de arbeidsmarkt is voorlopig niet voorbij. In het vierde kwartaal daalde het aanbod van arbeid opnieuw. Dit in combinatie met grote vraag naar personeel (veel openstaande vacatures) zorgt er voor dat de arbeidsmarkt nog altijd getypeerd kan worden als zeer krap. Er werd bovendien een aantal records gebroken.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie belangrijke cybersecurity-ontwikkelingen om in 2023 in de gaten te houden

7 februari 2023 - Het is geen vraag meer of je wordt aangevallen door cybercriminelen, de echte vraag is wanneer. Maar of een cyberaanval een heel bedrijf zodanig verstoort dat mensen er vertrouwen in verliezen, dat hangt volledig af van hoe goed het bedrijf is voorbereid.
 Lees verder...   Reageer
 

Smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden

7 februari 2023 - Tijdens het avondeten gerust met de telefoon in de hand? Meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) zegt dat de smartphone verboden is aan tafel. Dit komt naar voren uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl. Bijna twintig procent van de respondenten zegt dat telefoongebruik aan tafel niet gewenst is, maar dat niemand zich aan deze regel houdt.
 Lees verder...   Reageer
 

Draaiende houden van IT-afdeling gaat ten koste van innovatietijd

7 februari 2023 - Twee op de vijf IT-beslissers (38 procent) geven aan dat zij vooral bezig zijn met het draaiende houden van de IT-afdeling, waardoor zij weinig tot geen tijd hebben voor innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Bijna een derde (32 procent) van de IT-beslissers geven aan dat zijn/haar organisatie geen duidelijke datastrategie heeft.
 Lees verder...   Reageer
 

HR business partners verzuipen in het administratieve werk

6 februari 2023 -  In een tijd waarin verwacht wordt dat HR-professionals zich meer focussen op strategische vraagstukken, besteedt nog altijd een grote groep veel tijd aan operationele zaken. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe. Maar liefst een kwart van de HR business partners geeft aan meer dan de helft van de beschikbare tijd kwijt te zijn aan operationele zaken. 
 Lees verder...   Reageer
 

Nóg meer data in 2023: drie trends waar bedrijven rekening mee moeten houden

6 februari 2023 - Process mining wordt steeds vaker toegepast om inefficiënties in bedrijfsprocessen op te sporen en op te lossen. Zo worden processen geoptimaliseerd en kunnen bedrijven efficiënter - en soms zelfs duurzamer - te werk gaan. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar brengen naast heel wat uitdagingen ook veel nieuwe kansen en ontwikkelingen met zich mee, maar wat betekent dat voor bedrijven en hoe kunnen zij hier het beste op inspelen?
 Lees verder...   Reageer
 

'Cybersecurity moet routine worden'

6 februari 2023 - Ondanks de zeventiende verjaardag van Data Protection Day (én 42 jaar Data Protection Convention) blijft persoonlijke data torenhoog op de agenda van cybercriminelen staan. En het blijft voor hen net zo makkelijk om aan deze data te komen als een paar jaar geleden: er gaat geen dag voorbij dat er niet ergens ter wereld een bedrijf wordt gehackt, gevoelige (persoonlijke) data op straat komt te liggen of ziekenhuizen worden gedupeerd wanneer talloze patiëntendossiers onbeschermd op internet verschijnen.
 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek toont tekortkomingen in huidige CX-strategieën

3 februari 2023 - Het nieuwe ’Cracking Tomorrow’s CX Code’ onderzoek van de CMO Council in samenwerking met SAS toont aan dat maar weinig bedrijven erin zijn geslaagd de digitale transformatie door te voeren die noodzakelijk is voor een succesvolle hybride customer experience (CX). Minder dan een op de zeven marketeers in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) beschikt over de digitale infrastructuur om een volwassen hybride klantervaring te leveren.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie slechte gewoontes die samenwerking binnen hybride teams in de weg staan

3 februari 2023 - Communiceren, informatie uitwisselen, vergaderen, beslissingen nemen en conflicten oplossen: een hoop van deze taken vindt tegenwoordig plaats in een hybride werkomgeving. Het is van cruciaal belang om te breken met slechte gewoontes die zijn meegenomen uit de tijd toen we nog fulltime op kantoor werkten. Waarom? Ten eerste omdat teamleden zich daardoor niet veilig, op hun gemak of gewaardeerd voelen. En dat zijn juist de bouwstenen voor teamwork en creativiteit.
 Lees verder...   Reageer
 

CIO-onderzoek onthult urgentie om monitoring en beveiliging te convergeren

3 februari 2023 - Dynatrace heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 1.300 CIO’s en senior DevOps-managers in grote organisaties. Daaruit blijkt dat het moeilijker wordt om de softwarebetrouwbaarheid en -veiligheid te onderhouden naarmate de vraag naar continue releasecycli groeit en de toenemende complexiteit van cloud-native omgevingen de kans vergroot dat niet ontdekte kwetsbaarheden tot een productieversie doordringen.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 17 18 19 20 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10