zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager anno 2023 is vooral coach

16 februari 2023 - De meerderheid (59 procent) van de werkenden typeert zijn of haar manager als een coachende manager: iemand die samenwerking, ontwikkeling en begeleiding centraal stelt. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationale Managementonderzoek van managementopleider ISBW. Volgens werknemers is de manager van nu betrokken (39 procent), behulpzaam (35 procent) en betrouwbaar (32 procent).
 Lees verder...   Reageer
 

Bevorderen van inclusie en samenwerking leidt tot betere bedrijfsresultaten

15 februari 2023 - In de techindustrie is het niet ongebruikelijk dat teams in silo's werken en pas aan het einde van een sprint gezamenlijk de uiteindelijke resultaten bespreken. Individuele vaardigheden van teamleden blijven met deze over-the-wall-aanpak echter onderbenut, wat een negatieve invloed op het bedrijfssucces kan hebben.
 Lees verder...   Reageer
 

Welke batterij-opties zijn er voor elektrische bedrijfswagens en trucks?

15 februari 2023 -  We kennen allemaal de (spook)verhalen van een accubrand van een elektrisch voertuig. Mocht er onverhoopt een botsing komen, dan wil je dat de batterij dit overleeft. Dat zijn dingen die je altijd wilt voorkomen voor je bedrijf en personeel. Wanneer we meer EV’s op de weg willen staat batterijveiligheid aan de top van de eisenlijst. Maar ook de actieradius is belangrijk, de laadsnelheid en uiteraard de gevolgen voor het milieu.
 Lees verder...   Reageer
 

Schade door e-mailaanval loopt op tot 1,2 miljoen euro per incident

15 februari 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is in de afgelopen twaalf maanden het slachtoffer geweest van ten minste één succesvolle e-mailaanval.
 Lees verder...   Reageer
 

SoSafe waarschuwt voor gebrek aan bewustzijn van beveiligingsrisico's bij thuiswerken

14 februari 2023 - oSafe waarschuwt organisaties dat medewerkers zich niet bewust zijn van de beveiligingsrisico's bij thuiswerken. De grootschalige verschuiving naar werken op afstand en de opkomst van het thuiskantoor hebben de kans dat werknemers slachtoffer worden van een reeks veiligheidsbedreigingen aanzienlijk vergroot - met als belangrijkste oorzaken een gebrek aan communicatie, Bring-Your-Own-Device en onbeveiligde werkomgevingen.   
 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle merken investeren in verbetering van contentcreatie en workflow optimalisatie

14 februari 2023 - Onlangs presenteerde Adobe het 2023 Digital Trends Report, het dertiende jaarlijkse onderzoek naar marketing en IT-prioriteiten voor het komende jaar. Uit het rapport van dit jaar blijkt dat grote merken prioriteit geven aan investeringen in snelheid, schaal en efficiëntie van hun contentcreatiemogelijkheden en workflow om sterkere klantrelaties op te bouwen.
 Lees verder...   Reageer
 

Doet het management wat het belooft?

14 februari 2023 - Slechts de helft van de Nederlandse medewerkers (47 procent) is van mening dat het management doet wat het belooft. Dit blijkt uit het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work onder bijna 850 respondenten. Vooral mannen is deze mening toegedaan (58 procent), van de vrouwen geeft 49 procent aan dat het management doet wat het belooft.
 Lees verder...   Reageer
 

Explosieve stijging van 82 procent meer werknemers bij vertrouwenspersoon

13 februari 2023 - In 2022 was er een explosieve stijging van maar liefst 82 procent van werknemers die gebruik maakten van een externe vertrouwenspersoon ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels heeft een op de vijf medewerkers weleens te maken met ongewenst gedrag, zoals intimidatie, pesten, discriminatie, geweld of seksuele intimidatie op de werkvloer.
 Lees verder...   Reageer
 

Hybride werken blijft de norm volgens facilitair professionals

13 februari 2023 - Hybride werken is én blijft de norm, zo verwacht de facility professional. Toch geeft één op de drie organisaties aan nog geen beleid te hebben omtrent hybride werken en laten organisaties doorschemeren het lastig te vinden om medewerkers te binden aan hun organisatie. Dit blijkt uit de Benchmark Facility Management 2022-2023 van HEYDAY, uitgevoerd in samenwerking met Markteffect.
 Lees verder...   Reageer
 

Buzzwords in HR: deze vier ga je nog vaak horen in 2023

13 februari 2023 - Human Resource (HR) is misschien wel de meest dynamische afdeling van een organisatie: ontwikkelingen als personeelstekorten, digitalisering en inflatie zijn hier direct van invloed. In HR zijn er bijna dagelijks nieuwe trends die niet alleen het werk veranderen, maar ook het vocabulaire. De HR-sector raakt bezaaid met buzzwords – aantrekkelijke woorden die een tijd lang ‘populair’ zijn. Sterker nog, er worden zoveel buzzwords gebruikt, dat we door de bomen het bos niet meer zien. 
 Lees verder...   Reageer
 

Efficiëntie belangrijkste voordeel van datagedreven werken

10 februari 2023 - Efficiëntie is volgens IT-beslissers het belangrijkste voordeel van datagedreven werken (55 procent). Op nummer twee en drie staan het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening (40 procent) en optimale klantbediening (34 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion, multidisciplinaire dienstverlener op het vlak van Business Transformatie en IT Services, onder 596 IT-beslissers uit het Nederlandse bedrijfsleven.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven zeggen toe CO2-uitstoot van zakelijke vluchten met een kwart te reduceren

10 februari 2023 - Grote werkgevers, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, zeggen toe om in 2025 de CO2-uitstoot van zakelijke vliegreizen met 25 procent te verminderen ten opzichte van 2019. 24 bedrijven hebben beloofd ten minste twaalf maatregelen in te voeren om het reductiedoel te halen. Werkgevers doen dat onder meer door niet meer te vliegen voor afspraken korter dan 3 uur. En alleen vliegen voor afstanden verder dan 700 kilometer.
 Lees verder...   Reageer
 

Arbeidsvoorwaarden ondergeschoven kindje in veel vacatureteksten

10 februari 2023 - Arbeidsmarktintermediairs kunnen in hun vacatures nog veel meer aansluiten bij de wensen van kandidaten. Dat blijkt uit onderzoek door de NBBU naar arbeidsvoorwaarden in vacatureteksten. Hoewel in 73 procent van de onderzochte vacatures salaris werd genoemd, bleek deze belangrijke arbeidsvoorwaarde slechts in iets meer dan de helft van de teksten concreet te zijn gemaakt. Andere arbeidsvoorwaarden worden nóg minder vaak genoemd.
 Lees verder...   Reageer
 

Waarom je vóór de eerste werkdag al moet beginnen met onboarden

9 februari 2023 - Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je eerste werkdag. Het is altijd spannend omdat je niet precies weet hoe het bedrijf in elkaar zit, wie je collega’s zijn en wat precies jouw taken worden. Dit wordt vaak duidelijk in de eerste weken. Er gaat dan ook veel tijd zitten in inwerktrajecten, voor zowel huidige als nieuwe medewerkers. Er moeten trainingen worden gegeven, kennismakingsgesprekken in worden gepland en het nieuwe personeel moet hierin goed worden begeleid.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 16 17 18 19 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10