zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen

2 februari 2023 - Maar liefst acht op de tien juridische professionals verwachten dat in 2023 het aantal juridische geschillen gelijk blijft of stijgt. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Disputes Forecast van Baker McKenzie, waarin 600 internationale senior juristen en risk managers van grote ondernemingen werden ondervraagd. Hierbij is vooral cybersecurity een zorgenkind, want maar liefst 62 procent van de respondenten noemt dit een groot risico voor organisaties.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen

2 februari 2023 - Maar liefst 83 procent van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat zij komend jaar de energierekening kunnen blijven betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zo’n 1.200 Nederlanders. Dat zoveel mensen gerustgesteld zijn dat zij de rekening kunnen betalen, kan komen door het prijsplafond dat de overheid voor dit jaar heeft ingesteld na een flinke stijging van de energieprijzen vorig jaar.
 Lees verder...   Reageer
 

De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT

2 februari 2023 - Nederlanders die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen dit het beste doen in de financiële sector en ICT. Dat blijkt een analyse van Indeed, wereldwijd en in Nederland de grootste vacaturesite. De lijst van beste banen in Nederland staat bol van banen in deze sectoren.
 Lees verder...   1 reactie
 

Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling

1 februari 2023 - Op basis van data-analyse kunnen bedrijven hun personeel slim, efficiënt en productief inzetten. Hierbij wordt rekening gehouden met de planning, de beschikbare capaciteit, vaardigheden, en de werkdoelstellingen. Maar hoe ver zijn bedrijven hier al mee?
 Lees verder...   Reageer
 

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

1 februari 2023 - Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.
 Lees verder...   Reageer
 

HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders

1 februari 2023 - BearingPoint presenteert de Digital Leaders van afgelopen jaar. Nederland domineert de Top Drie met HEMA, Bol.com en G-Star. De analyse laat zien dat, hoewel Nederlandse bedrijven goed scoren op digitaal vlak, de banken- en consumentengoederensector achterblijven. Ook hebben bedrijven het afgelopen jaar de focus verlegd naar video en social media, mogelijk door de aanscherpingen op het gebied van data en privacy.
 Lees verder...   Reageer
 

Aantal burn-outs stijgt opnieuw

31 januari 2023 - Het aantal jongeren met een burn-out is nog nooit zo hoog geweest, blijkt uit onderzoek van Cigna International Health. De wereldwijde enquête toont aan dat maar liefst 98 procent van werknemers in de leeftijd van achttien tot 24 jaar symptomen van een burn-out vertoont. Door de zorgelijke uitkomst van deze resultaten is Cigna een initiatief gestart om burn-out klachten op de werkvloer te verminderen.
 Lees verder...   Reageer
 

'Aanwezigheid bij cursus voldoende voor diploma'

31 januari 2023 -  Bijna de helft (48 procent) van de medewerkers met een cruciaal beroep heeft het gevoel dat fysieke of online aanwezigheid bij een cursus voldoende is om een certificaat of diploma te krijgen. Een certificaat of diploma staat dus niet gelijk aan bekwaamheid. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.
 Lees verder...   Reageer
 

Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken

31 januari 2023 - Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse beroepsbevolking wil in het buitenland wonen én werken. Dat zijn in totaal 1,9 miljoen personen van wie er bijna 400.000 voor 10 jaar of langer Nederland willen verruilen voor het buitenland. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen die alleen in Nederland wil wonen en werken toe.
 Lees verder...   Reageer
 

Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap

30 januari 2023 - Personeelstekorten, een dreigende recessie en maatschappelijke discussies over kansengelijkheid en klimaat. Omgaan met de toegenomen complexiteit en spanningen in de samenleving vragen om ander leiderschap, vindt 77 procent van werkend Nederland. De Baak, het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap, onderzocht dit -en meer-  in het kader van haar 75 jarig bestaan. Het onderzoek laat zien waar een goede leider volgens werkend Nederland aan moet voldoen. Ook lanceert zij haar nieuwe podcast: ‘Ongeboren Leiders’. 
 Lees verder...   Reageer
 

Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven

30 januari 2023 - IFS heeft de resultaten bekendgemaakt van haar wereldwijde onderzoek: State of Service. Dit onderzoek belicht de grootste uitdagingen en prioriteiten van field service bedrijven voor het komende jaar. De bevindingen laten een belangrijke dynamiek zien tussen kansen, vaardigheden en technologie, om de disruptie van de markt voor te zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt

30 januari 2023 - De term manager wordt te pas en te onpas gebruikt, aldus de helft van werkend Nederland (49 procent). Dit blijkt uit het Nationaal Mangementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Volgens 45 procent van de werknemers ben je pas echt een manager als je een team aanstuurt.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen

27 januari 2023 -  Blue Monday is net achter de rug, maar dat betekent niet dat het gevaar van de winterblues geweken is. Het is nog altijd vroeg donker en laat licht, waardoor de kans op een winterdip bij werknemers nog steeds aanwezig is. Onderzoek wijst uit dat bijna negen procent van de Nederlandse bevolking last heeft van de zogenoemde winterdip – dat is ongeveer een op de tien. De noodzaak om goed voor jouw werknemers te zorgen in de wintertijd is dus groot.
 Lees verder...   Reageer
 

Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei

27 januari 2023 - CEO’s beschouwen de combinatie van data, technologie en mensen als essentieel voor het stimuleren van groei, blijkt uit een nieuw rapport van Accenture. Echter, slechts vijf procent van de grote wereldwijde organisaties maakt gebruik van deze combinatie. Dat is een gemiste kans gezien de productiviteit met elf procent verhoogd kan worden en deze productiviteit de ultieme stimulans is voor winstgevendheid en omzetgroei.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 18 19 20 21 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10