zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bezoek aan stripclub even onethisch als sjoemelen met cijfers

11 april 2006 - Volgens Nederlandse werknemers is met relaties een stripclub bezoeken even erg als het sjoemelen met financiële cijfers. Nederlanders blijken ware fatsoenrakkers te zijn. Zelfs het lezen van privé-email en het maken van een fotokopietje voor privédoeleinden vinden veel werknemers (ruim 45 procent) in Nederland absoluut niet door de beugel kunnen, meer dan in andere West-Europese landen.

 Lees verder...   Reageer
 

WIA leidt tot meer arbeidsconflicten

11 april 2006 - De invoering van de WIA begin dit jaar heeft in het eerste kwartaal van 2006 tot een toename geleid van het aantal arbeidsconflicten rondom arbeidsongeschiktheid. Dit concludeert de landelijke Ontslaglijn en de website Ontslag.nl. Door de strenge reïntegratieverplichtingen zijn werkgevers en werknemers onnodig lang aan elkaar veroordeeld.

 Lees verder...   5 reacties
 

Managers blunderen met training, opvolging en communicatie

10 april 2006 - Britse managers weten niet goed wie verantwoordelijk is voor training en ontwikkeling van medewerkers. Ze hebben onvoldoende aandacht voor de opvolging van zittende senior managers en qua communicatie vertrouwen ze teveel op de informele 'tam-tam'. Ze hebben veel goede bedoelingen, maar er komt in de praktijk nog maar weinig van terecht.

 Lees verder...   1 reactie
 

Lonen bij overheid meest gestegen

10 april 2006 - De cao-lonen zijn begin dit jaar het meest gestegen bij de overheid. Het salaris van ambtenaren nam in het eerste kwartaal van 2006 toe met 2,1 procent. Dat is flink hoger dan in andere sectoren. Gemiddeld genomen stegen de cao-lonen in de eerste drie maanden van dit jaar 1,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer vrouwen verkiezen baan boven thuisblijven

10 april 2006 - De zorg voor het gezin houdt steeds minder vrouwen thuis. Het aantal vrouwen tussen 15 en 64 jaar dat huisvrouw-zijn verkiest boven een baan buitenshuis is in 2005 gedaald tot 577.000. In 2000 waren dat nog 863.000 vrouwen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 Lees verder...   2 reacties
 

Belgische werknemers gijzelen directie

9 april 2006 - Duizend banen weg bij Nedcar in Born; 262 bij de lampenfabriek van Philips in Weert. Wat deze week vooral opviel bij de getroffen werknemers, was de gelatenheid. Woede kwam pas op de tweede plaats in Nederlands Limburg. In het Belgische Wallonië reageerden boze werknemers vorige week heel anders.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ondernemers vrezen links kabinet

9 april 2006 - Ondernemers willen graag groeien, maar ze zien één obstakel. Een links kabinet in 2007. Liefst 58 procent ziet een verkiezingoverwinning van Wouter Bos als grootste rem op de bedrijfsgroei. Dat komt naar voren uit onderzoek van MKB Adviseurs onder ruim 400 ondernemers.
 Lees verder...   5 reacties
 

'Managementadviseurs declareerden miljarden bij regering-Blair'

9 april 2006 - De regering van de Britse premier Blair heeft reusachtige bedragen uitgegeven aan adviezen die nauwelijks van waarde waren voor de belastingbetalers. In totaal heeft Labour omgerekend ongeveer 90 miljard euro betaald aan managementadviseurs. Dat heeft geleid tot een ware 'vreetorgie' in de consultancywereld.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoge managers verspreiden computervirussen

6 april 2006 - Hoge managers zijn er vaak de oorzaak van dat virussen binnen hun bedrijf om zich heen grijpen. Hoe hoger de manager in de rangorde is, hoe meer hij verspreidt. In 86 procent van de gevallen zijn virussen die binnen een bedrijf via het computersysteem zijn verspreid, afkomstig van hogere managers.

 Lees verder...   7 reacties
 

Religieus ondernemen is nog geen ethisch ondernemen

6 april 2006 - Driekwart van de Nederlandse ondernemers laat zijn dagelijks werk beïnvloeden door zijn levensovertuiging. Dat bleek woensdag tijdens het symposium Passie, Geloof en Ondernemen, georganiseerd door de Universiteit van Tilburg. Religieus ondernemen betekent echter niet perse maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

De Baak gaat managers opleiden met iPods

6 april 2006 - Apparatuur van Apple, zoals de iPod, zal deel gaan uitmaken van opleidingen die door het managementcentrum De Baak aangeboden worden. Beide partijen verwachten dat dit tot een geheel nieuwe manier van leren leidt. Deelnemers zullen bijvoorbeeld hun leerervaringen gaan delen door zelfgemaakte podcasts of andere content.
 Lees verder...   2 reacties
 

Microsoft meest waardevolle merknaam

5 april 2006 - Microsoft is de meest waardevolle merknaam ter wereld. De naam van de Amerikaanse softwareproducent heeft een waarde van 62 miljard dollar (50,9 miljard euro). Op plaats twee staat het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) met 55,8 miljard dollar (45,3 miljard euro). Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Millward Brown naar de honderd meest waardevolle merken ter wereld.

 Lees verder...   1 reactie
 

2005 was topjaar voor biotechnologie

5 april 2006 - Het gaat wereldwijd goed met de biotechnologie industrie. Voor het eerst in het dertig jarig bestaan van de sector bereikte de omzet van biotechnologie ondernemingen met een beursnotering een hoogtepunt van ruim 60 miljard dollar. Dat blijkt uit de studie Beyond Borders: The Global Biotechnology Report 2006 van Ernst & Young dat gisteren werd gepubliceerd.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlandse directiesalarissen in Europese top

5 april 2006 - De salarissen van marketing- en HR-directeuren in Nederland behoren tot de top van Europa. Met een basissalaris van 132.200 euro voor de marketingdirecteur en 117.200 euro voor de HR-directeur bezetten zij positie drie en vier in de Europese top. De financieel directeur blijft mondiaal met een elfde plaats aanzienlijk achter bij zijn collega's, dit in tegenstelling tot zijn collega in Angel-Saksische landen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1280 1281 1282 1283 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10