zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland verliest koppositie in logistiek

4 april 2006 - In de logistiek is Nederland de afgelopen jaren zijn toppositie kwijtgeraakt. Had in 2001 België zich op de eerste positie genesteld als belangrijkste vestigingslocatie, in 2003 verdrongen ook nog eens Frankrijk en Duitsland ons land uit de topdrie. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport over de logistiek in Nederland dat maandag aan minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat is overhandigd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Aantal faillissementen stabiliseert

4 april 2006 - In het eerste kwartaal van 2006 zijn nagenoeg evenveel faillissementen uitgesproken als in diezelfde periode in 2005, concludeert onderzoeksbureau Graydon. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 2432 faillissementen uitgesproken. Een jaar eerder waren dit er 2453.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kantoorwerkers, ambtenaren en vrouwen vaker ziek

4 april 2006 - Mensen die vooral of alleen verstandelijk werk doen, zijn veel vaker ziek dan mensen met fysiek werk. Ook werknemers in de sector overheid en non-profit, 45-plussers en vrouwen melden zich vaker dan gemiddeld ziek. Dat blijkt uit een onderzoek dat uitzendorganisatie Randstad liet uitvoeren naar gezondheid op de werkplek.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ondernemingsraden rukken op

3 april 2006 - Steeds meer bedrijven hebben een ondernemingsraad (OR). Grotere bedrijven hebben vaker een OR dan kleinere, maar die laatste groep haalt de achterstand in. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 76 procent van de bedrijven met 50 of meer werknemers heeft er één.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-100 adverteerders niet vindbaar op internet

3 april 2006 - De 100 grootste adverteerders van Nederland zijn op internet maar moeilijk vindbaar. Search Engine Mediabureau Checkit deed in samenwerking met de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de vindbaarheid van de websites van de 100 grootste adverteerders in Nederland bij zoekmachines.
 Lees verder...   Reageer
 

Meer managers en boekhouders in ziekenhuizen

3 april 2006 - Het aantal managers en boekhouders in ziekenhuizen is de laatste jaren sterker gestegen dan het aantal medici. Tussen 1997 en 2004 nam de overhead met bijna een derde toe, tweemaal zoveel als de toename van het aantal artsen, verplegers en verzorgers. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.

 Lees verder...   Reageer
 

Pikorde financieel en marketing directeuren verschilt per land

2 april 2006 - Directeuren in de Verenigde Staten verdienen wereldwijd gezien het best. Een financieel directeur strijkt in de VS gemiddeld 250.000 dollar op. Binnen Europa zijn financieel directeuren het beste af in Groot-Brittannië met een gemiddeld salaris van 180.000 dollar. Marketing directeuren staan in Angelsaksische landen in lager aanzien, maar op het Europese vasteland verdienen ze juist meer. HR-directeuren verdienen in alle landen minder dan hun financiële en commerciële collega's.
 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers verdienden kwart meer in 2005

2 april 2006 - Bestuurders van grote bedrijven hebben vorig jaar gemiddeld 2,4 miljoen euro verdiend. Dat is 24 procent meer dan in 2004, zo heeft de Volkskrant vrijdag op zijn internetsite gemeld. Vooral de bonussen droegen bij aan de stijging, aldus de krant.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe managementstijl nekt belastingdienst

2 april 2006 - Het klonk allemaal zo mooi: een platte organisatie met zelfsturende teams. Meer doen met minder mensen. Maar de nieuwe organisatiestructuur en bijbehorende managementstijl zijn bij de Belastingdienst faliekant mislukt. Voor bedrijven en burgers is dat niet eens slecht nieuws, want door de puinhopen komen ambtenaren niet toe aan controles van belastingaangiften.
 Lees verder...   4 reacties
 

IT-uitgaven weer in de lift

30 maart 2006 - Meer dan de helft van alle it-directeuren zegt het komende jaar meer aan it te kunnen besteden dan voorheen. Dat blijkt uit een onderzoek van SG Cowen onder 500 it-directeuren. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan het komende jaar te beschikken over een hoger it-budget.

 Lees verder...   Reageer
 

Britse managers presteren slechter door slechte gezondheid

30 maart 2006 - Meer dan de helft van de Britse leidinggevenden geeft dat ze minimaal een vijfde van hun tijd niet productief zijn vanwege hun slechte gezondheid. De zieke managers lopen liever met de symptomen door dan erover te praten met een arts of met de werkgever.

 Lees verder...   3 reacties
 

Dagelijks 50. 000 minder ziekmeldingen

30 maart 2006 - Per dag zijn er 50.000 werknemers minder ziek, omdat werkgevers en personeel samen veel meer doen om verzuim tegen te gaan. Dat concludeert minister De Geus van Sociale Zaken donderdag op basis van onderzoek naar de werking van de Wet verbetering poortwachter.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topman Nuon wordt gekort op bonussen

29 maart 2006 - Het energiebedrijf Nuon beperkt de hoogte van de bonussen voor de leden van de raad van bestuur. Bovendien worden aandeelhouders betrokken bij nieuwe afspraken over vormen van prestatiebeloning. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Persoonlijk contact met klanten verdwijnt door e-mail

29 maart 2006 - Werknemers e-mailen meer en bellen steeds minder. De afgelopen vijf jaar is bijna 80 procent van de werknemers meer gaan e-mailen. Contact met collega's verloopt voornamelijk via e-mail. Ook contact met klanten verloopt steeds vaker per electronische post.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 1281 1282 1283 1284 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10