zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondernemers vrezen links kabinet

Liever geen kabinet Bos-Marijnissen

9 april 2006 - Ondernemers willen graag groeien, maar ze zien één obstakel. Een links kabinet in 2007. Liefst 58 procent ziet een verkiezingoverwinning van Wouter Bos als grootste rem op de bedrijfsgroei. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Adviseurs onder ruim 400 ondernemers.

Volgens onderzoeker Maarten Zemann denkt een ruime meerderheid van de ondernemers dat een links kabinet minder nadruk zal leggen op de vermindering van de administratieve lasten. Veel ondervraagden verwachten dat een links kabinet nog minder de economie zal stimuleren. Zoals het negeren van het fileprobleem. Ook zijn ondernemers bang dat een linkse regering een versoepeling van het ontslagrecht zal tegenhouden.

Groei


Andere factoren die volgens de ondervraagden remmend op bedrijfsgroei werken zijn beperkte financieringsmogelijkheden (een kwart) en criminaliteit (7 procent). Ondanks de angst voor een links kabinet verwacht het merendeel te groeien. 60 procent denkt dit jaar het personeelsbestand uit te breiden. Tweederde verwacht te groeien door meer te verkopen aan bestaande klanten. Opvallend is dat driekwart van de ondervraagden het overnemen van een bedrijf niet als een mogelijkheid ziet om te groeien.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Marco Hanekmamp  |   | 
9-04-2006
 | 
23:38 uur
Tja, alles is beter dan dit asociale rechtse kabinet, waarin de hardwerkende arbeiders het nakijken hebben! Neem nou die vuilie rechtse leugen: bijna iedereen gaat erop vooruit... Ja, dikke ... Mooi dat ik als (en velen met mij) chronisch zieke wordt bestraft door dat stelletje rechtse aasgieren!
Harry  |   | 
10-04-2006
 | 
07:43 uur
Het onderscheid links-rechts is de grote leugen van de sociaaldemocratie.
Het gaat daarbij altijd om de dictatuur van een collectivistische democratie tegenover individuele vrijheid en verantwoordelijkheid.

Het Europese establishment loopt aan de leiband van het socialisme. Dat socialisme gebruikt de zogenaamde democratische rechtsstaat als wapen in de 19e eeuwse klassenstrijd. Sinds het socialisme macht dreigde te verliezen door de oliecrisis van 1973 zijn de grenzen voor de arabisering van dit continent opengezet.

In een klassiek-liberale samenleving bestaat helemaal geen links-rechts tegenstelling, maar wordt elk individu op zijn eigen capaciteiten en merites via marktwerking beoordeeld en beloond. Daar is geen plaats voor dirigisme en evenmin voor een racistische anti-semitische islam.
(Klik hier)
Gerrit van Leeuwen  |   | 
10-04-2006
 | 
08:53 uur
Volgens mij kan een scheldpartijtje helpen om je eigen frustratie af te reageren, maar het gevaar is dat je zelfs je vrienden van je vervreemdt.
Volgens de natuurwetten, die - gelukkig - niet beïnvloedbaar zijn, houden links en rechts elkaar in evenwicht. Althans zolang kracht maal afstand gelijk zijn. Na het teveel van links was een rechtse 'correctie' nodig en onvermijdbaar.
gerard de wilde  |   | 
10-04-2006
 | 
09:49 uur
Marco welk rechts kabinet bedoel jij?

mvg.
gerard
drs Eduard Maat  |   | 
10-04-2006
 | 
12:18 uur
"De" ondernemer bestaat evenmin als "de" werknemer of "de" uitkeringsgerechtigde, enzovoort. Alle regeringen hebben het welzijn van het volk op het oog, alleen enigszins andere opvattingen over wat nodig is om welzijn te bereiken, en wat het zwaarste weegt. De zogenaamde angst voor een links(er) kabinet is dan ook geen angst voor een bedreiging, maar voor een beperking van de huidige mogelijkheden (vrijheid, rijkdom), ten gunste van die van groepen die nu erg in de verdrukking liggen (zieken, m.n. psychisch; gehandicapten, bijv. in taalvaardigheid; dieren), of waarden die verwoest worden (horizonvervuiling, stank, musea, film). Gelukkig zijn er ook onder ondernemers velen die niet tot plat materialisme zijn vervallen. Misschien dat een links kabinet onze opkomende industrie in zonnepanelen en windmolens weer overeind wil helpen na de slachting die het vorige kabinet heeft aangericht. Misschien dat een links kabinet de belastingdruk van lonen naar kapitaal gaat verschuiven zodat het makkelijker wordt om laaggeschoold personeel in te huren, zodat hooggeschoold personeel niet hoeft te kiezen tussen thuis en carrière. Misschien dat een links kabinet de ongelijkheid tussen man en vrouw bij scheiding wil aanpakken.
Er zijn ongetwijfeld verschillen tussen links en rechts, ik zou ze niet willen aanduiden als bedreigingen om bang voor te zijn. Het is voor niemand goed om alsmaar alsmaar zijn zin te krijgen. Zoals de ondernemers nu al twintig jaar in de watten zijn gelegd, is dramatisch geweest voor het beschavingsniveau. Ik hoef maar naar de verloedering van de taal of het tv-scherm te wijzen, of de processen tegen diverse zgn. top-ondernemers.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10