zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft bazen vergeet secretaressedag

19 april 2006 - Bijna de helft van alle bazen vergeet de secretaresse op secretaressedag - de dag waarop zij in het middelpunt zou moeten staan. Van de management assistenten die op vandaag, 20 april, wel een attentie ontvangen, moet 24 procent het zelf regelen, zo blijkt uit onderzoek van Pluimen, marktleider op het gebied van beleveniscadeaus. Bovendien worden de meeste cadeaus pas op het laatste moment aangeschaft.

 Lees verder...   4 reacties
 

Meer mensen aan het werk door hogere opleiding

18 april 2006 - Vooral dankzij het stijgende opleidingsniveau van de Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer mensen aan de slag gekomen. Vorig jaar was bijna driekwart van de beroepsbevolking aan het werk, tegen circa twee derde in 1996. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 Lees verder...   Reageer
 

Pensioen is een black box voor werknemers

18 april 2006 - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers begrijpt weinig of niets van het eigen pensioen. De jaarlijkse pensioenopgave wordt door een meerderheid slechts vluchtig of helemaal niet gelezen en de meeste begrippen die met het onderwerp te maken hebben, roepen vragen op. Dit blijkt uit onderzoek van Intomart GfK, in opdracht van Delta Lloyd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf vuistregels voor A-merken

18 april 2006 - Nu de economie weer aantrekt en consumenten meer te besteden hebben, is het zaak voor A-merken om terug te gaan slaan naar de goedkope huismerken. Roland Berger Strategy Consultants onderzocht over de afgelopen jaren bijna 350 Europese A-merken en vergeleek succesvolle en minder succesvolle merkfabrikanten op het gebied van strategie en marketing.
 Lees verder...   1 reactie
 

Jobhoppers gaan voor geld

17 april 2006 - Salaris is voor het eerst in jaren de belangrijkste reden in de keuze voor een (nieuwe) werkgever. Hiermee is werksfeer, de onbetwiste nummer één van de afgelopen jaren, niet meer de belangrijkste motivatie in het keuzegedrag van de Nederlandse beroepsbevolking.

 Lees verder...   2 reacties
 

De midlife-generatie: kans en bedreiging tegelijk

17 april 2006 - In de meeste organisaties zijn ze verreweg de grootste groep werknemers. Ze werken hard, zijn loyaal en betrokken en vormen een belangrijke kweekvijver voor het toekomstig (top)management. Maar ze zijn niet gelukkig, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek onder 7.700 werknemers, deze groep werknemers van tussen de 35 en 55 jaar.

 Lees verder...   3 reacties
 

Medewerkers moeten weer familiegevoel krijgen

17 april 2006 - Het Nederlandse bedrijfsleven werkt hard om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en zo het familiegevoel weer terug te laten keren. Dit is een van de uitkomsten van een door Resources Global Professionals georganiseerde rondetafel discussie onder HR-professionals van onder meer Bavaria, Philips, Stork, Ernst & Young, Vodafone en ABN Amro.

 Lees verder...   4 reacties
 

Liever een aardige sukkel dan een competente hark als collega

13 april 2006 - Met wie werk je liever samen: met iemand die heel goed is in zijn vak maar op sociaal gebied een ramp, of met een aardige collega die werkinhoudelijk niet al te snugger is? Deze vraag legden twee Amerikaanse wetenschappers voor aan een groot aantal respondenten. En wat bleek? De sukkels wonnen het met gemak van de harken!

 Lees verder...   3 reacties
 

Salaris minister wordt hoogste in publieke sector

13 april 2006 - Het salaris van een minister wordt voortaan het hoogste van de publieke sector. Dat heeft het kabinet donderdag besloten op voorstel van minister Remkes (Binnenlandse Zaken). Aanleiding is het advies van de commissie-Dijkstal die het salarisniveau, de onkostenvergoedingen en de inkomsten uit nevenfuncties onderzocht voor gekozen en benoemde bestuurders.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrijspraak bepleit voor Ahold-top

13 april 2006 - De advocaten van de voormalige Ahold-top eisten deze week zonder uitzondering vrijspraak in het strafproces naar de boekhoudfraude. De toplieden van het Zaanse supermarktconcern hebben nooit moedwillig de accountant en aandeelhouders misleid, stelden de zeven strafadvocaten. Het volledig meetellen van de omzet van buitenlandse dochterbedrijven bij die van Ahold was volgens hen terecht.

 Lees verder...   Reageer
 

'Ouwelullendagen' mogen tóch

12 april 2006 - De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) gaat soepeler omspringen met zogenoemde ouwelullendagen. Als die deel uitmaken van een leeftijds(fase)bewust personeelsbeleid, mogen ze tóch van de commissie. De laatste jaren verwierp de CGB extra vrije dagen voor oudere werknemers; tenminste, als het niet om fysiek zwaar werk ging.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers op training sturen loont

12 april 2006 - Als een ondernemer meer investeert in bedrijfsopleidingen dit kan leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit. Voorwaarde is wel dat deze investeringen worden afgestemd op de bedrijfsstrategie. Als er 1 procent meer werknemers op cursus gaan, stijgt de arbeidsproductiviteit met circa 2,3 procent. Dat heeft het EIM becijferd in het onderzoek Bedrijfsopleidingen geen weggegooid geld.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zoekmachinegebruikers stoppen op pagina drie

12 april 2006 - De meeste mensen die een zoekmachine gebruiken verwachten dat hetgeen ze zoeken, te vinden is op de eerste resultatenpagina. De meeste internetters bekijken drie pagina's met zoekresultaten, alvorens ze opgeven. Dat blijkt uit onderzoek van marketingbureau iProspect.

 Lees verder...   Reageer
 

Kabinet wil winstbelasting naar 25 procent

11 april 2006 - Het kabinet overweegt de winstbelasting (vennootschapsbelasting) voor bedrijven in 2007 verder te verlagen naar 25 procent. Er lagen al plannen tot 26,9 procent te gaan. Ook bespreekt het een verlaging van de prijs van schoolboeken. Die zou mogelijk al komend schooljaar moeten ingaan. Ingewijden hebben dat dinsdag gezegd. De maatregelen kosten respectievelijk 700 en 125 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1279 1280 1281 1282 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10