zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse directiesalarissen in Europese top

5 april 2006 - De salarissen van marketing- en HR-directeuren in Nederland behoren tot de top van Europa. Met een basissalaris van 132.200 euro voor de marketingdirecteur en 117.200 euro voor de HR-directeur bezetten zij positie drie en vier in de Europese top. De financieel directeur blijft mondiaal met een elfde plaats aanzienlijk achter bij zijn collega's, dit in tegenstelling tot zijn collega in Angel-Saksische landen.

De gemiddelde bonus voor de Nederlandse directeur schommelt rond de 29.400 euro per jaar.

Beloningsonderzoek
Dit blijkt uit de Global Pay Summary 2006 van Mercer Human Resource Consulting, waaruit Managersonline.nl maandag al een deelonderzoek citeerde. Het beloningsonderzoek geeft de basissalarissen en totale jaarsalarissen weer van 50 functies in 50 verschillende landen. De functies die in het Global Pay Summary worden besproken variëren van junior tot senior managementfuncties in elf overkoepelende functiefamilies; administratie, corporate affairs, engineering, finance, algemeen management, HR, IT, operations, R&D, sales en marketing, en logistiek.

Positie financieel directeur


Ook als wordt gekeken naar het totale jaarsalaris - het basissalaris en alle gegarandeerde inkomsten en bonussen - staan de Nederlandse directeuren bovenaan de lijst. Wereldwijd doen de Nederlandse marketing- en HR-directeur met een vierde en zesde positie goed mee met de toplanden. De Nederlandse marketingdirecteur verdient met een totaal jaarsalaris van 157.200 euro ruimschoots meer dan zijn financiële en HR-collegas met een salaris van respectievelijk 141.000 euro en 140.400 euro. Opvallend genoeg blijkt uit een peiling op Managersonline.nl dat de financieel directeur hoger in de rangorde staat dan de marketing directeur.

Goed verdienen in Brazilië
De hoogste salarissen worden, zoals gemeld, betaald in Amerika en het Verenigde Koninkrijk. De Amerikaanse CFO verdient tweemaal zoveel als de Nederlandse CFO. Ook minder vanzelfsprekende landen zijn te vinden in de wereldtop. Een Braziliaanse financieel directeur verdient meer dan zijn Nederlandse collega.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
Human Design, wie ben je werkelijk
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10