zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager presteert slechter bij geheimzinnigheid en achterdocht

22 maart 2006 - Een managementcultuur die gekenmerkt wordt door geheimzinnigheid en achterdocht is fnuikend voor de creativiteit en effectiviteit van managers. Leidinggevenden presteren slechter als ze niet voldoende ruimte en vertrouwen krijgen om de klus te klaren. In het algemeen heeft de organisatiecultuur grote invloed op de besluitvorming door managers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Top-3 ellende in financieel management

22 maart 2006 - Directeuren en managers beschikken vaak niet over goede interne, financiële en niet-financiële rapportages. Maar dat hebben ze over het algemeen niet door, omdat ze te weinig van de financiële discipline weten. Ze gaan er vanuit dat 'wat uit de systemen rolt' wel goed zal zijn. Bovendien vertrouwen ze vrij blindelings op managementtools zoals de Balanced Scorecard en Strategy Mapping.

 Lees verder...   2 reacties
 

Teams presteren beter met een pietje precies aan boord

21 maart 2006 - Teams leveren betere prestaties naarmate de er meer teamleden inzitten die systematisch werken en een duidelijke planning aanhouden. Dat concludeert Miranda Peeters in haar proefschrift, waarop zij gisteren promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Kortom, een pietje pries is de ideale teamplayer.

 Lees verder...   5 reacties
 

Bestrijding uitkeringsfraude: resultaat onbekend

21 maart 2006 - De uitkeringsinstanties CWI, UWV, SVB en gemeenten controleren wel op uitkeringsfraude, maar het effect van de controles wordt niet gemeten. De organisaties meten zelden de effecten van de verschillende activiteiten zoals gegevens- en identiteitscontrole. Dit concludeert de Inspectie Werk en Inkomen in het gisteren verschenen rapport De controleschakel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nu al meer Poolse ondernemers dan Turkse

21 maart 2006 - Poolse ondernemers hebben hun Turkse collega's verdrongen als het gaat om de grootste groep buitenlanders die in Nederland een eigen bedrijf beginnen. Vorig jaar schreven 2600 Polen zich met een eigen zaak in bij de Kamer van Koophandel. Dat is flink meer dan de 1900 nieuwe ondernemers van Turkse komaf, die werden geteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Bavaria-bier moet naam veranderen

20 maart 2006 - Bavaria-bier moet in Beieren wellicht zijn naam veranderen. Hoewel Bavaria als merknaam is gedeponeerd, blijft het onzeker of de nieuwe EU-regels voor beschermde streeknamen het gebruik van het merk Bavaria overal toestaat. Bavaria is de Latijnse en Engelse naam voor Beieren, de Duitse staat rond München.
 Lees verder...   7 reacties
 

Top zoekt interimmanagers liefst zelf uit

20 maart 2006 - Topbestuurders en directeuren laten het inhuren van een interimmanager liever niet over aan de HR-afdeling. Dat doen ze bij voorkeur zelf. Uit Engels onderzoek van Robert Half Management Resources blijkt dat de tijdelijke managers in 29 procent van de gevallen door de directie persoonlijk wordt uitgekozen. Nog eens 47 procent van de interimmers wordt een managementlaag lager rechtstreeks ingehuurd (door financieel managers en projectmanagers).

 Lees verder...   1 reactie
 

Kleine zelfstandigen vinden minimumtarieven ridicuul

20 maart 2006 - De Vereniging Platform Zelfstandig Ondernemers (PZO) vindt het FNV-plan om inCAO's afsprakente maken over minimumtarieven voor zzp'ers ridicuul. De CAO regelt de arbeidsverhouding tussen werkgevers en werknemer. Het past niet om daarin ook de relatie van een opdrachtnemer met zijn opdrachtgever te regelen. Bovendien is de zzp'er geen partij bijeen CAO, aldus de PZO.

 Lees verder...   2 reacties
 

CEO bepalend voor bedrijfsreputatie

19 maart 2006 - De reputatie van beursgenoteerde ondernemingen spelen een steeds belangrijkere rol in de adviezen van financieel analisten aan hun klanten. Met andere woorden: een bedrijf dat zijn reputatie verwaarloost zal hier uiteindelijk de financiële gevolgen van dragen, schrijft het communicatieadviesbureau Hill & Knowlton in een onlangs gepubliceerde studie (pdf).

 Lees verder...   2 reacties
 

FNV wil minimumprijzen voor eenmansbedrijfjes

19 maart 2006 - Eenmansbedrijfjes moeten tegen minimumtarieven hun diensten gaan aanbieden. De FNV wil dat in cao's vastleggen. Met een bodem in de prijzen moet oneigenlijke concurrentie door kleine zelfstandigen uit de nieuwe EU-landen zoals Polen worden tegengegaan. Dat heeft vicevoorzitter T. Heerts van de vakcentrale zaterdag gezegd.

 Lees verder...   3 reacties
 

Op het werk zit de stemming er weer in

19 maart 2006 - Zelfs een dreigend ontslag kan de stemming onder de Nederlandse werknemers niet bederven. Zelfs als ze hun baan kwijtraken, verwachten ze snel elders aan de slag te kunnen. Dit blijkt uit de tweemaandelijkse Werkmonitor van Randstad. Met dit onderzoek peilt Nederlands grootste uitzendorganisatie de stemming op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkloosheid blijft dalen

16 maart 2006 - De werkloosheid is in de periode van december tot en met februari opnieuw afgenomen. Maar onder 45-plussers steeg het aantal mensen zonder werk, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. Er zaten tussen december en februari gemiddeld 452.000 mensen zonder werk. Dat zijn er 6000 minder dan in de maanden november 2005 tot en met januari 2006. Vergeleken bij een jaar eerder daalde het aantal werklozen met 40.000.

 Lees verder...   Reageer
 

Topinkomens (semi-)publieke sector openbaar

16 maart 2006 - Inkomens die gefinancierd zijn met belasting- en premiegeld en die meer bedragen dan 158.0000 euro, moeten voortaan openbaar gemaakt worden. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde ministeriële regeling. Sinds 1 maart is de Wet openbaarmaking uit publieke middelen gefinancierde topinkomens van kracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen gaan niet meer werken door goede opvang

16 maart 2006 - Vrouwen gaan nauwelijks meer werken wanneer de buitenschoolse opvang goed is geregeld. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB), dat heeft gekeken naar de effecten van het kabinetsvoornemen scholen te verplichten voor- en naschoolse opvang te organiseren.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1283 1284 1285 1286 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10