zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven verspillen miljoenen aan niet-gewaardeerde kerstpakketten

28 september 2006 - Het bedrijfsleven gooit jaarlijks 50 miljoen euro over de balk door het samenstellen van ouderwetse kerstpakketten. Van de 4,2 miljoen kerstpakketten die in 2005 zijn uitgedeeld, verdwenen er bijna 1,5 miljoen geheel of gedeeltelijk in de afvalbak, of achterin de kast. Vooral de traditionele blikjes ragout, kerstkransen en mokken met bedrijfslogo worden niet altijd even gewaardeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-manager ziet 65-plus-werknemer niet zitten

27 september 2006 - Britse HR-managers zijn niet erg geneigd om werknemers van 65 jaar en ouder aan te nemen. Nieuwe wetgeving, die het vanaf 1 oktober mogelijk maakt voor werknemers om door te werken na hun 65-ste, heeft hier vooralsnog weinig aan veranderd. Dit blijkt uit onderzoek van de verzekeringsmaatschappij BUPA onder 200 Britse HR-managers.

 Lees verder...   7 reacties
 

Managers stelen op grote schaal bedrijfsinformatie

27 september 2006 - Bijna één op drie managers die de onderneming verlaten, geeft toe vertrouwelijke bedrijfsinformatie mee te nemen. Met de memorysticks van tegenwoordig wordt dat bovendien steeds eenvoudiger. Een en ander blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau YouGov en het softwarebedrijf Hummingbird. Volgens de onderzoekers levert deze ontwikkeling een steeds groter gevaar voor bedrijven op.

 Lees verder...   4 reacties
 

Veel klachten over arbodiensten

27 september 2006 - Veel zieke werknemers klagen over het gebrek aan inspraak bij contacten met de arbodienst en de strijdige gezondheidsadviezen die worden gegeven. Dit blijkt uit een enquête onder 699 mensen, gehouden door het Breed Platform Verzekerden en Werk. Bijna driekwart van de ondervraagden vond in 2005 de gegeven informatie onvoldoende en maar 27 procent kon zijn eigen wensen of ideeën naar voren brengen. Dat is twintig procent minder dan in 2004.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager niet blij met IT-rekening

26 september 2006 - Onderzoek van OrangeWing Consulting onder Nederlandse CIO's wijst uit dat business managers steeds vaker teleurgesteld raken over de IT-rekening. Ondanks allerlei initiatieven vanuit IT om de kosten vooral inzichtelijker te maken, neemt de tevredenheid aan de businesskant af. Alleen duidelijke stuurinstrumenten voor de business kunnen dit sentiment veranderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Goede CEO heeft littekens

26 september 2006 - Hoe verschijnen potentiële CEO's in beeld? Ze zijn in ieder geval niet gemakkelijk te vinden. Een consultant die na verloop van tijd manager wordt? "Er zijn juist mensen nodig met littekens. Het gaat om leiderschap, niet om managers. Managing is about doing things right, leadership is about doing the right things.". zegt Filip Lerno van het executive searchbureau Heidrick & Struggles International.

 Lees verder...   4 reacties
 

Hoog opgeleid thuiswerk neemt toe

26 september 2006 - Volgens Moneypenny, een bedrijf gespecialiseerd in uitbesteden van administratieve werkzaamheden voor mkb-bedrijven, is er een toenemende vraag naar hoogopgeleide thuiswerkers. Volgens het bureau is het aanbod er ook. Vooral vrouwen staan open voor thuiswerk, met name na de geboorte van hun eerste kind.

 Lees verder...   Reageer
 

E-mail verdringt persoonlijk contact met collega's

25 september 2006 - Bijna de helft van de kantoormedewerkers geeft toe een collega naast zich soms liever te mailen om zo een direct gesprek te vermijden. Ook mobiele telefoons en mp3's veranderen de communicatiestromen op kantoor. Eén op de twintig werknemers stelt dat zij naar muziek luisteren om te voorkomen dat collega's hen aanspreken. Een vijfde meldt zich liever per mail of sms ziek dan dat zij dit telefonisch aan de baas melden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Topmanager regelmatig in de knoei met zelfbeeld

25 september 2006 - Het verwachtingspatroon voor een CEO wordt steeds hoger. Oorzaak? Hun uitdagingen worden steeds complexer, globaler en multicultureler. Ook de druk om zich snel aan te passen aan veranderde marktomstandigheden neemt toe. Dat zegt Martina Violetta Jung van executive talent consultant Shikar Group, expert op het gebied van leadership en integration coaching.

 Lees verder...   7 reacties
 

Vergaderen steeds minder productief

25 september 2006 - Vergaderen wordt steeds minder productief. Ruim 61 procent van alle vergaderingen is niet efficiënt en draagt weinig bij aan het delen en doorgeven van informatie Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 800 leidinggevenden in Europa. 71 procent van de ondervraagden denkt dat de eerste winst al behaald zou kunnen worden bij een betere voorbereiding.

 Lees verder...   2 reacties
 

Blogs topprioriteit voor communicatiemanagers

22 september 2006 - Blogs worden steeds meer topprioriteit voor grote ondernemingen in Nederland. Bijna iedereen ziet ook de potentiële impact die blogs kunnen hebben op hun organisatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat public relationsadviesbureau Porter Novelli heeft uitgevoerd onder de communicatiemanagers van 50 grote ondernemingen en organisaties in Nederland naar de awareness en het gevoerde beleid op het punt van blogging.

 Lees verder...   2 reacties
 

E-mailbeheer bedrijven complete chaos

22 september 2006 - Meer dan een derde van de grote Britse ondernemingen geeft toe dat hun e-mailbeheer in 'complete chaos' verkeert en dat ze niet weten hoe ze hun elektronische informatie effectief moeten opslaan en beschermen. Uit onderzoek van CMS-expert AIIM bleek dat evenveel ondernemingen geen beleid voeren op het gebied van e-mailbeheer of niet weten wat dit beleid inhoudt.

 Lees verder...   9 reacties
 

Minder energieverbruik bespaart ziektekosten

22 september 2006 - Veel energiebesparende maatregelen hebben een gunstig effect op het kantoorklimaat. Ze leiden niet alleen tot een lagere energierekening, maar ook tot een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiders leasen liefst Duitsers

21 september 2006 - De Volkswagen Passat is de favoriete leaseauto van 2006, gevolgd door de Peugeot 307 en de Volkswagen Golf. Dit blijkt uit het Nationaal Beloningsonderzoek van de Human Capital Group. De Audi A4 en Renault Laguna nemen de vierde en vijfde plaats in.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1256 1257 1258 1259 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10