zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Risicomanagement topprioriteit voor manager

21 september 2006 - Managers maken zich steeds minder druk om personeelszaken en menselijk kapitaal. Risicobeheersing heeft de nummer één positie op de prioriteitenlijst van de manager overgenomen van het verbeteren van het personeelsbestand. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Accenture onder 436 managers in Europa, Noord Amerika en Azië.

 Lees verder...   4 reacties
 

Uitstelgedrag manager wijst op gebrek aan eigenwaarde

20 september 2006 - Sommige managers geven liever toe lui dan dom te zijn. Dit mechanisme is defensief én de betrokkenen zijn er zich doorgaans niet eens van bewust. Volgens professor motivatiepsychologie Willy Lens van de Katholieke Universiteit Leuven hebben bijzonder competitief ingestelde mensen wel eens de neiging moeilijke opdrachten uitstellen. Vooral als ze voortdurend willen laten blijken hoe goed ze wel niet zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Macht en risico gaan hand in hand

20 september 2006 - Hoe komt het dat mensen met macht vrijwel alles van anderen gedaan krijgen? Waarschijnlijk omdat zij de wereld door een roze bril zien en dankzij die optimistische blik grote risico's nemen. Dit inzicht in het verleidelijke karakter van macht is afkomstige van Cameron Anderson, hoogleraar aan de Universiteit van Californië en Adam Galinsky van de Northwestern University.

 Lees verder...   5 reacties
 

Nieuwe baan vooral gezocht op internet

20 september 2006 - Mensen die een nieuwe baan zoeken raadplegen daarvoor het liefst het internet. Uit onderzoek van Kelly Services bij 19.000 werknemers in 12 Europese landen blijkt dat 90 procent het wereldwijde web ziet als het belangrijkste hulpmiddel bij het vinden van ander werk. Pas daarna volgen de arbeidsbureaus (61 procent) en advertenties (42 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

IT'ers massaal overspannen

18 september 2006 - Maar liefst 97 procent van de mensen werkzaam in de IT ervaart dagelijks werkstress. Vier van de vijf helpdeskmedewerkers zijn al gestresst voor ze op kantoor aankomen waar hen een nieuwe dag vol klachten die opgelost moeten worden, managers die hen onder druk zetten en krappe deadlines te wachten staan. Dit blijkt uit onderzoek van SkillSoft over werkstress en – irritaties.

 Lees verder...   11 reacties
 

Kleine bedrijven beter voor privé-leven

18 september 2006 - Werken voor een grote onderneming levert misschien meer geld op, maar wie ook nog iets van een privé-leven wil, met plezier naar zijn werk wil gaan en eerlijk behandeld wil worden is veel beter af in een klein bedrijf. Dit blijkt uit het twaalfde jaarlijkse onderzoek "Attitudes in the American Workplace" van arbeidsmarktcommunicatiebureau The Marlin Company.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nieuwe wet- en regelgeving belet managers te investeren

18 september 2006 - Een kwart van de managers over de hele wereld zegt niet te hebben geïnvesteerd in innovatie vanwege de complexe regelgeving. Organisaties hebben te maken met strengere eisen die worden gesteld vanwege de komst van nieuwe wet- en regelgeving zoals IFRS en SOX. Ook op het gebied van internationale investeringen worden bedrijven beperkt vanwege de nieuwe wetgeving.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel vormt groot veiligheidsrisico

17 september 2006 - Onwetende of kwaadwillende werknemers vormen een enorm veiligheidsrisico's voor ondernemingen. Veel groter dan het gevaar van de hackende tiener waar ze wél goed op voorbereid zijn. Meer dan driekwart van de bedrijven heeft eens of vaker te maken gehad met ernstige veiligheidsproblemen van binnenuit. Meestal worden die problemen niet openbaar gemaakt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Alcohol goed voor carrière

17 september 2006 - Alcohol drinken is goed voor de carrière. Dat concludeert het Amerikaanse Journal of Labor Research uit een onderzoek naar de salarissen van alcoholdrinkers en personen die geen alcohol drinken. Mannelijke drinkers verdienen volgens de studie tien procent meer dan personen die nooit alcohol drinken.

 Lees verder...   7 reacties
 

Internationale zaken, internationale beloningen

17 september 2006 - Nu ondernemingen steeds internationaler worden, gaan veel bedrijven over op een centraal geregeld compensatie- en beloningssysteem. Op die manier profiteren managers en werknemers overal ter wereld van dezelfde financiële beloningen en extraatjes. Tweederde van de multinationals heeft bovendien al een PZ-beleid dat in alle landen waar ze opereren hetzelfde is.

 Lees verder...   Reageer
 

Middelmanager overbodig, direct leidinggevende onmisbaar

14 september 2006 - Enkel het topmanagement en het eerstelijnsmanagement voegen daadwerkelijk iets bij tot het bedrijfsproces. Alles daartussen is te druk bezig met het verdedigen van de eigen positie. Dat zegt de Nederlandse organisatieadviseur Peer Elshout, die onlangs promoveerde op de rol van het middenmanagement. Volgens Elshout ontstaan tussenliggende managementlagen als gevolg van een verkeerde invulling van de functies van directe leidinggevenden.

 Lees verder...   Reageer
 

Woordkeuze op website winstbepalend

14 september 2006 - Managers besteden te weinig aandacht aan de boodschap die hun bedrijfssite uitdraagt. Ze riskeren daarmee fatale blunders en dat gaat ten koste van de winst. Dat zegt webcontent-expert Gerry McGovern, die onder andere HP, Pioneer, Directgov, UCLA, Aer Lingus en Microsoft tot zijn klanten mag rekenen, in een boek waarin hij stelt dat de inhoud van de corporate website een cruciale succesfactor is.

 Lees verder...   Reageer
 

'Breinbank' waardig alternatief voor traditionele consultant

14 september 2006 - Een recente innovatie doet zijn intrede in de traditionele consultingwereld: de opkomst van 'breinbanken'. Het gaat om een netwerk van zelfstandige professionals die de kloof tussen enerzijds de individuele consultants en anderzijds de grote spelers opvullen. Op het raakvlak van strategie en operationele implementatie vormen dergelijke breinbanken een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele grote en kleine spelers.

 Lees verder...   4 reacties
 

Bemoeizuchtige managers schadelijk voor productiviteit

13 september 2006 - De toewijding van werknemers neemt af zodra managers zich te veel met de werkvloer gaan bemoeien. Dat is schadelijk voor de arbeidsproductiviteit en de technologische vooruitgang. Dat blijkt uit onderzoek van de TU Delft. De belangrijkste oorzaken van een tegenvallende groei zijn volgens het onderzoek een te hoge mate van sturing en controle door de managers en het loonverschil tussen leidinggevenden en werknemers.

 Lees verder...   14 reacties
 
< vorige 1257 1258 1259 1260 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10