zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tekort Chinees personeel belemmert groei multinationals

5 oktober 2006 - Hoewel China het grootste inwonertal van de wereld heeft en veel Chinezen graag voor buitenlandse bedrijven werken, ondervinden multinationals die in China actief zijn belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Bedrijven in alle sectoren moeten alles op alles zetten om hun management en werknemers te behouden. Het nieuwe witboek 'The China Talent Paradox' van Manpower Inc gaat in op deze paradox.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgever neemt privé surfen voor lief

4 oktober 2006 - Regels omtrent het privé-gebruik van internet zorgen voor een bescheiden afname van privé-surfen. Werknemers besteden onder werktijd 3,9 uur per week aan privé-surfen, e-mailen en bellen. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

 Lees verder...   1 reactie
 

Conflicten vaak veroorzaakt door tegengestelde belangen

4 oktober 2006 - "Conflicten in organisaties komen vaak voort uit tegengestelde belangen." Dit zegt Carsten Dedreu van de Universiteit van Amsterdam, die heel wat wetenschappelijk onderzoek omtrent het thema heeft gepubliceerd. "Denk aan de belangenstrijd tussen managers die budgetten naar hun afdeling willen halen. Als dat mislukt, heeft dat gevolgen voor hun status.

 Lees verder...   5 reacties
 

Ambitieuze mensen zijn tevreden professionals

3 oktober 2006 - Er lijkt een nieuwe stroming op de arbeidsmarkt te zijn ontstaan, waarin nu al 38 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zich beweegt. Een groeiende generatie professionals die niet wordt bepaald door leeftijd, maar door mentaliteit. Mensen die de verantwoordelijkheid voor hun toekomst bij zichzelf leggen. Die zich bewust zijn van hun talenten en unieke eigenschappen en deze optimaal benutten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Marketingdirecteur snapt nieuwe media niet

3 oktober 2006 - De kennis over de blogosfeer, podcasts en 'consumer generated media' (CGM) is onder bedrijfsleiders en reclamebureaus nog altijd ontstellend beperkt. Dat blijkt uit een onderzoek van Porter Novelli. Het gros van de organisaties heeft geen concreet beleid voor het opvolgen of inzetten van blogs en digitale sociale netwerken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Corporate Governance en irrationele topmanagers

3 oktober 2006 - Op vrijdag 6 oktober 2006 spreekt dr. A. de Jong zijn rede De Ratio van Corporate Governance uit, bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Corporate Finance & Corporate Governance bij RSM Erasmus University aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij gaat daarin in op het feit dat managers niet altijd rationeel handelen en dat dit meetbare negatieve invloed heeft op strategische beslissingen. Met Corporate Governance zou dit probleem wellicht aan te pakken zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Salaris CEO bepalend voor loon en behoud manager

2 oktober 2006 - Het loonstrookje van de CEO blijkt een enorme impact te hebben. Onder andere de beloning van managers en andere werknemers en de winstuitkering aan aandeelhouders hangen er nauw mee samen. Dit blijkt uit het onderzoek 'Overpaid CEOs and Underpaid Managers: Fairness and Executive Compensation' waarin gekeken werd naar managementbeloningen, de perceptie daarvan en de effecten ervan op de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Pro-actief wanbetalerbeleid levert geld op

2 oktober 2006 - Een groot aantal van de Nederlandse bedrijven loopt achter de feiten aan als het gaat om het aanpakken van wanbetalers. Deze bedrijven hebben geen pro-actief debiteurenbeleid, maar grijpen pas in nadat de wanbetaling is geschied. Hierdoor blijven maandelijks veel rekeningen onbetaald. Dit blijkt uit de Credit Management Trendmeter van OnGuard, leverancier van creditmanagementsoftware.

 Lees verder...   4 reacties
 

Manager wordt overgewaardeerd

2 oktober 2006 - "Managers zijn eigenlijk niet meer dan dienstverleners aan de mensen die het echte werk uitvoeren." Dat zegt de Amsterdamse hoogleraar Paul de Beer. De manager wordt in Nederland overgewaardeerd, terwijl juist de mensen die het werk uitvoeren beter betaald zouden moeten worden.

 Lees verder...   10 reacties
 

Jonge werknemers profiteren van vertrek babyboomers

29 september 2006 - Kortzichtige wervingsprocedures leiden ertoe dat ondernemingen zichzelf in de vingers snijden. Tegemoet komen aan de individuele behoeftes van de werknemer wordt steeds belangrijker bij het aantrekken en aannemen van nieuwe mensen. Dit blijkt uit onderzoek onder personeelsmanagers van het Amerikaanse werving- en selectiebureau TalentPen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Slecht management vaak aan basis faillissement

29 september 2006 - Slechte controles, niet herkende financiële tekorten en ontoereikend debiteurenbeheer zijn er vaak de hoofdoorzaak van dat bedrijven uitstel van betaling wordt verleend. Maar ook een autoritaire leiding met halsstarrig vasthouden aan oude concepten kan een oorzaak zijn.

 Lees verder...   6 reacties
 

Fusies mislukken door slechte communicatie

29 september 2006 - De belangrijkste reden waarom fusie mislukken is dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met gevoelens die onder medewerkers leven over wat er na zo'n fusie gebeurt. Dat stelt Jos Bartels, die in oktober aan de Universiteit Twente promoveert op een studie over de invloed van interne communicatie op de betrokkenheid van medewerkers tijdens veranderingsprocessen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Goed exitgesprek levert nuttige informatie op

28 september 2006 - Exitinterviews met vertrekkende medewerkers kunnen veel nuttige informatie opleveren. De volgende stappen kunnen helpen de juiste informatie op een constructieve manier naar boven te krijgen: bepaal wie het gesprek voert, nodig de medewerker persoonlijk uit, geef het doel van het gesprek aan, stel vragen en luister actief naar de antwoorden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Hoog loon CEO stimuleert loon én verloop personeel

28 september 2006 - Topmanagers die buitensporige vergoedingen ontvangen drijven ook de lonen van kaderleden en andere werknemers omhoog. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie waaraan onder meer de Stanford Graduate School of Business zijn medewerking verleende. Gedurende vijf jaar namen de onderzoekers het remuneratiebeleid in 120 bedrijven onder de loep.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1255 1256 1257 1258 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10