zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Homo's zijn betere managers

18 oktober 2006 - De Amerikaan Kirk Snyder, docent Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Zuid-Californië, deed onderzoek naar de almaar dalende betrokkenheid bij het werk, de arbeidstevredenheid en de moraal op de werkvloer. Daarbij kwam hij tot een opvallende conclusie: homo's zijn betere managers.

 Lees verder...   3 reacties
 

Delegerende manager niet altijd de beste

18 oktober 2006 - Managers die hun werknemers veel eigen verantwoordelijkheid geven worden vaak beschouwd als effectiever dan de ouderwetse manager die specifieke bevelen uitdeelt. Volgens Amerikaans onderzoek gaat dit echter niet altijd op.

 Lees verder...   4 reacties
 

SER pleit voor anoniem solliciteren

18 oktober 2006 - Werkgevers moeten uitproberen of ze met anoniem solliciteren een meer divers personeelsbestand krijgen. Dat stelde voorzitter Alexander Rinnooy Kan van de Sociaal-Economische Raad (SER) dinsdag tijdens een bijeenkomst van de PvdA over het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt. Directeuren en managers zien er echter weinig in.

 Lees verder...   2 reacties
 

Strategische innovatie ontstaat vooral in dagelijkse praktijk

17 oktober 2006 - Als een industrieel bedrijf wil vernieuwen om de concurrentie de baas te blijven, moet het oog hebben voor de markt en de informatie van deze markt voortdurend proberen in te passen in de eigen productie. In haar proefschrift Strategische-innovatiecapaciteit; een mixed-method studie naar doelbewust opgezette mechanismen voor strategisch leren onderzoekt Liselore Berghman hoe managers de strategische innovatie van hun bedrijfseenheid proberen te vergroten.

 Lees verder...   5 reacties
 

Belastingontduiking makkelijker na uitspraak Europese hof

17 oktober 2006 - Alle Europese ondernemers kunnen voortaan een forse belastingbesparing realiseren door een vennootschap te vestigen in een lidstaat met een aanzienlijk lager belastingtarief dan in hun eigen land. De fiscus mag de winsten van een buitenlandse dochtermaatschappij niet belasten, ook niet als de constructie alleen opgezet is om belasting te ontwijken.

 Lees verder...   15 reacties
 

Meeste overnames gedoemd te mislukken

16 oktober 2006 - Uit universitair onderzoek blijkt dat ondernemers zich vaak op het overnamepad begeven zonder dat ze eerst over een strategisch scenario hebben nagedacht. Ook onderschatten ze de workload rond een overname en gaan ze er vaak van uit dat ze een overname makkelijk kunnen combineren met hun andere dagdagelijkse bezigheden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Maatregelen tegen topsalarissen werken averechts

16 oktober 2006 - Sinds 1993 is het gemiddelde inkomen van bestuursvoorzitters in de VS verviervoudigd. Dat becijferde Kevin Murphy, hoogleraar bedrijfskunde aan de University of Southern California. Het gemiddelde was vorig jaar $10,5 miljoen, een bedrag dat niet alleen het salaris omvat, maar ook bonussen en de waarde van toegekende aandelen en opties.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers betalen de prijs voor secundaire arbeidsvoorwaarden

16 oktober 2006 - Ondanks de steeds hogere ziektekosten en toenemende druk om te bezuinigen, vindt het merendeel van de Amerikaanse werkgevers concurrerende secundaire arbeidsvoorwaarden cruciaal voor het aantrekken en behouden van toptalent.

 Lees verder...   Reageer
 

Potentieel en performance bepalen carrièreverloop

13 oktober 2006 - "Carrière maken is niet synoniem aan hard werken. Je moet ook slim zijn en je talenten op de juiste manier aanwenden.'" Dat zegt HR-manager Georges Anthoon, werkzaam bij verzekeraar Axa en schrijver van het boek 'Talent in actie. Je loopbaan en je leven op het juiste spoor. Een manager spreekt'.Hoever je komt in je carrière hangt volgens de auteur vooral van jezelf af.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer vrouwen op buitenlands avontuur

13 oktober 2006 - Meer vrouwen dan ooit tevoren worden door hun werkgever naar het buitenland gestuurd. Vooral de toestroom van vrouwelijke expats naar Azia valt op. Dit jaar werden daar zestien keer meer vrouwen naar toe gestuurd worden dan in 2001. Opvallend is verder dat vrouwelijke expats veel minder vaak vergezeld worden door hun partner dan hun mannelijke collega's.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kennisachterstand geeft Europa het nakijken

13 oktober 2006 - Europese economieën blijven achter bij de VS omdat ze structureel te weinig investeren in kennisontwikkeling. Om die reden lopen ze continu achter de feiten aan wat betreft technologische vooruitgang.Onderzoek van de Britse denktank The Work Foundation toont aan dat Europese landen samen een 'kenniseconomie' op kunnen zetten die net zo groot, zo niet groter is, dan die van de VS.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkzoekende bedient zich van steeds grovere leugens

12 oktober 2006 - Eén op de vijf Britten die solliciteert liegt in zijn sollicitatiebrief of CV door er niet bestaande ervaring toe te voegen, problemen bij vorige werkgevers te verzwijgen en zelfs te vergeten dat hij een strafblad heeft. Uit jaarlijks onderzoek van The Risk Advisory Group, een bedrijf dat CV's screent, van meer dan 3.700 CV's bleek dat de discrepanties steeds serieuzere vormen aannemen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zwijgen grootste oorzaak mislukte projecten

12 oktober 2006 - Nalaten om vijf belangrijke onderwerpen te bespreken voor een nieuw zakelijk initiatief, project of programma te starten is bijna een garantie voor mislukking. Onderzoek door trainingsbureau VitalSmarts en zakelijk dienstverlener The Concours Group, bracht vijf cruciale gespreksonderwerpen aan het licht die in hoge mate het succes of falen van een initiatief bepalen.

 Lees verder...   12 reacties
 

Onverwacht pensioen maakt ongelukkig

12 oktober 2006 - Werknemers die onverwacht met pensioen worden gestuurd, hebben soms moeite met deze overgang. Dit blijkt uit het proefschrift Changing Tracks. Studies on life after early retirement in the Netherlands van Hanna van Solinge over de effecten van vervroegde uittreding.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1253 1254 1255 1256 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10