zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dertig procent werknemers raakt e-mails kwijt

11 oktober 2006 - Gemiddeld ontvangt een werknemer 41 e-mail berichten per dag waarvan er 16 ongewenst zijn. 30 procent van de werknemers raakt e-mail berichten kwijt. Verder blijken Microsoft Outlook en Outlook Express de meest gebruikte emailprogramma's te zijn (96 procent), op verre afstand gevolgd door Mozilla Thunderbird Email en Lotus Notes.

 Lees verder...   1 reactie
 

POP bevordert kans op promotie

11 oktober 2006 - Een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is van invloed op de promotiekansen. Dit blijkt uit het onderzoek 'Beloning en Waardering van HR-verantwoordelijken 2006' van Mercer Human Resource Consulting. Van de respondenten met een POP, maakte 40,9 procent de afgelopen twee jaar promotie.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ervaren manager kiest voor bedrijfsleven

11 oktober 2006 - De overheid heeft grote moeite personeel te vinden voor de hogere functies. Ervaren specialisten en goede managers kiezen meestal voor het beter betalende bedrijfsleven. De overheid heeft vooral moeite om financieel specialisten, ontwikkelaars, projectleiders, algemeen managers en ict-ers te vinden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Time management is de sleutel tot verkoopsucces

10 oktober 2006 - Als het aankomt op succesvol zaken doen, gaat het er niet om hoeveel uren verkopers in hun werk steken maar hoe slim ze die tijd indelen. Consultantsbureau Watson Wyatt Worldwide trof enorme verschillen aan tussen gedrag en houding van verkopers in goed presterende ondernemingen en die in ondernemingen die het minder goed doen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Angst voor beschuldiging seksuele intimidatie bekoelt werkrelaties

10 oktober 2006 - Mannen zijn zo bang geworden voor beschuldigingen van seksuele intimidatie dat ze `een glazen muur' optrekken tussen zichzelf en hun vrouwelijke collega's. Dat schrijft de Engelse krant The Sunday Times. Met de komst van vertrouwenspersonen die klachten moeten behandelen, dreigen de vertrouwde passionele relaties tussen collega's op het werk snel tot het verleden te gaan behoren.

 Lees verder...   5 reacties
 

Leiders met lef halen het beste uit mensen én IT systemen

10 oktober 2006 - "Aan de top hebben we krachtige en inspirerende leiders met lef nodig. Het is namelijk niet gemakkelijk om een organisatie op koers te houden én te zorgen dat de processen precies leveren waar de klant om vraagt. Veel organisaties zijn tegenwoordig nog gefragmenteerd en sterk verkokerd. De managers onder de top stellen bovendien nog te vaak hun eigen afdeling voorop."

 Lees verder...   Reageer
 

Gemengde gevoelens goed voor de zaak

9 oktober 2006 - Mensen die emotioneel ambivalent zijn – dus tegelijkertijd positieve en negatieve gevoelens ervaren – zijn creatiever dan degenen die zich alleen gelukkig of verdrietig voelen of helemaal niks voelen. Dit komt omdat personen met gemengde gevoelens dit ervaren als een signaal dat er iets ongebruikelijks aan de hand is en daarop reageren door hun creatieve denkvermogen in te schakelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers hebben spijt van verloren kansen

9 oktober 2006 - Britse managers worden geplaagd door spijt. Velen van hen hebben het gevoel dat ze nooit volledig tot ontplooiing zijn gekomen. Deels door teveel obstakels, deels door teveel dagelijkse druk en deels door gebrek aan steun van hun bazen.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft bedrijven doet weinig aan preventie

9 oktober 2006 - De helft van alle Nederlandse werkgevers maakt geen tot weinig gebruik van preventieve maatregelen om verzuim terug te dringen, zo blijkt uit onderzoek van Aon Consulting onder 716 HR-professionals. Bij vijf procent van de organisaties, veelal kleine bedrijven, geeft de verantwoordelijke HR-professional aan ook voor de toekomst niet te verwachten dat preventieve maatregelen ingevoerd zullen worden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Goede CEO laat zich niet leiden door irrationaliteit beurskoers

6 oktober 2006 - "Het eerste wat een manager van een beursgenoteerd bedrijf moet afleren, is om elke dag naar zijn beurskoers te kijken. CEO's mogen niet toelaten dat hun leidraad de verbazende irrationaliteit van de beleggers wordt. Hoe de beurs reageert heeft heel vaak weinig te maken met hoe een bedrijf presteert. Helaas kun je die irrationaliteit pas echt inschatten als je zo'n beursgenoteerd bedrijf hebt geleid."

 Lees verder...   1 reactie
 

Slecht management verjaagt jong talent

6 oktober 2006 - Door slecht management en inadequate trainingen lopen ondernemingen het risico dat ze hun high potentials kwijtraken en velen van hen zelfs te demotiveren ooit zelf manager te worden. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Institute of Leadership and Management. Net nu het zo belangrijk is dat bedrijven de schaarse jongeren aan weten te trekken, lijken ze ze zo eerder af te schrikken.

 Lees verder...   9 reacties
 

Bedrijven gedwongen tot modernisering vacatures

6 oktober 2006 - Werkgevers worden gedwongen hun vacatures aan te passen naar de markt waarin de macht bij de werknemer ligt. Dit stelt NationaleVacaturebank.nl. Vooral de functie- en organisatieomschrijving zijn het afgelopen jaar veranderd. Ook de bedrijfscultuur wordt steeds vaker ingevuld: bedrijven zijn steeds meer bezig zichzelf te verkopen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Toenemend aantal mobiele werkers overbelast IT-afdeling

5 oktober 2006 - IT-afdelingen kunnen de snelle groei van het aantal mobiele werkers nauwelijks aan. Onderzoek van Citrix, uitgevoerd door Coleman Parkes, toont aan dat 69 procent van de Belgische en 49 procent van de Nederlandse werknemers behoefte heeft aan betere communicatie met de IT-afdeling over veilig werken buiten kantoor.

 Lees verder...   Reageer
 

Oost-Europa wordt outsource-alternatief voor India

5 oktober 2006 - Volgens analisten komt de positie van India als onbetwiste nummer één van outsourcelokaties in de toekomst in het gedrang. Indische bedrijven kampen met een groot personeelsverloop. Een chronisch tekort aan bekwame mensen doet de lonen van de hogere profielen snel naar een westers niveau stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1254 1255 1256 1257 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10