zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Homo's zijn betere managers

18 oktober 2006 - De Amerikaan Kirk Snyder, docent Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Zuid-Californië, deed onderzoek naar de almaar dalende betrokkenheid bij het werk, de arbeidstevredenheid en de moraal op de werkvloer. Daarbij kwam hij tot een opvallende conclusie: homo's zijn betere managers.

Uit onderzoek van Towers Perrin eind 2005 blijkt dat slechts 21 procent van de Amerikaanse werknemers zich heel sterk betrokken voelde bij hun werk. Daar staat tegenover dat 85 procent van de medewerkers met een homoseksuele manager als directe overste verklaarde dat ze zich sterk betrokken voelen bij hun werk.

Volgens Snyder hebben de redenen waarom deze werknemers verklaren gelukkiger te zijn dan hun gelijken in andere werkomgevingen niets te maken met het feit dat hun baas homo is, maar wel met de zeven G-quotiënt beginselen (inclusie, creativiteit, aanpassingsvermogen, communicatie, verbondenheid, intuïtie en samenwerking). Deze zorgen voor een beter onderling begrip, en dus een kleinere kloof tussen managers en medewerkers.



G-quotiënt
Het G-quotiënt legt eerder de nadruk op het werkproces dan op het eindproduct en is gebaseerd op inclusie in plaats van op exclusie, omdat homoseksuele mannen weten hoe het voelt om geminacht te worden voor de persoon die ze zijn. Dergelijke managers hebben anno 2006 veel te bieden aan het huidige bedrijfslandschap, besluit Snyder. Hij ontdekte dat hun benadering van leiderschap was gebaseerd op een uniek wereldbeeld dat zich ontwikkelde via hun levenservaring als outsider.


Bron: Forward, Express.be
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
EvS  |   | 
21-10-2006
 | 
13:00 uur
Geen opzienbarend nieuws, een bewijs dat evolutionair (Darwin) gezien homo's en lesbo's een stap verder zijn dan hetero's.
mevrouw elisabeth duijn  |   | 
24-10-2006
 | 
10:44 uur
Iedere persoon die door levenservaring genoodzaakt is geweest de eigen levensvisie te verruimen en uit strakke denkbeelden en gewoontes te stappen, heeft een begripsvoller perspectief ten aanzien van mensen en motieven van handelen.
Dit KAN een positief effect hebben op je wijze van leidinggeven.
P.A.M. Zandvliet  |   | 
22-06-2009
 | 
14:09 uur
@ EvS
Het lijkt me niet dat de evolutie (noch Darwin) er mee te maken heeft. Mevrouw Elisabeth Duijn verwoordt het goed. De ontwikkeling zit hem in het sociaal-maatschappelijke. En de conclusie van de positieve uitwerking is onder voorbehoud.
Het KAN namelijk ook dat men 'de boel terug wilt pakken' als men eenmaal in een leidinggevende positie zit. Dat homo's/lesbo's een stap voor liggen op hetero's vind ik een ongegronde conclusie. Het is sowieso een raar wedstrijdje, dat 'wie is er beter dan wie.' Mannen/vrouwen, hetero's/homo's. Niet meetbaar en los daarvan volstrekt irrelevant.
Ik ben homoseksueel en leidinggevende. Deze maand heb ik functioneringsgesprekken en zal ik eens zien hoe ik het er van af breng.
Aangezien lesbo's niet genoemd worden in dit onderzoek, moet ik het denk ik gewoon van mijn 300+ vrouwelijke G-cotiënten hebben. (Voor de lange teenfundamentalisten onder ons: dit was een grapje.)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10