zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Driekwart werkgevers voor baanruil in strijd tegen files

8 december 2006 - Ruim driekwart van de P&O-managers (78 procent) zegt mee te willen werken aan een banenruil van werknemers, als oplossing voor fileverzuim. Dat blijkt uit een onlangs gehouden enquête onder personeelsmanagers in opdracht van werkdichterbijhuis.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

Krachtige leider beste wapen tegen corruptie

7 december 2006 - Sterke leiders zijn dé manier om corruptie in het bedrijfsleven de kop in te drukken. Vooral als het gaat om het hardnekkig gebruik van steekpenningen tijdens het zaken doen in opkomende economieën als China, Brazilië, Mexico en India.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer geld voor iedereen

7 december 2006 - Alle werknemers gaan er volgend jaar netto iets op vooruit. De loonstijging varieert van 0,8 tot 1,6 procent, maar wordt gedempt door de stijging van de zorgverzekeringspremie (0,2 tot 0,4 procent). Dit komt naar voren uit de loonstrookvergelijking 2006/2007 van salarisverwerker ADP Nederland.

 Lees verder...   3 reacties
 

Amerikaanse bedrijven op weg naar zero privacy

7 december 2006 - Amerikaanse werknemers zijn het stilaan gewoon dat ze hun bedrijf niet meer binnen kunnen wandelen zonder gecontroleerd te worden. Maar de controle reikt veel verder dan de lobby, zo blijkt. Drie van de vier Amerikaanse bedrijven controleren hun werknemers.

 Lees verder...   4 reacties
 

Slechte baas desastreus voor gezondheid en prestaties

6 december 2006 - Iedereen kent de verhalen – uit eigen ervaring of directe omgeving – van de zwaktes, het explosieve humeur of het intimiderende gedrag van een slechte baas. Maar hoe groot is dit probleem en wat zijn de schadelijke effecten van slecht leiderschap op de prestaties en gezondheid van het personeel?

 Lees verder...   21 reacties
 

Weblog populair onder topmanagers

6 december 2006 - 21 procent van de Amerikaanse senior executives leest minstens eens per week een weblog die gerelateerd is aan de zakenwereld. Dat blijkt uit het 2006 State of Corporate Blogging Survey van Harris Interactive in opdracht van Makovsky + Company, een van Amerika's grootste pr-bureaus.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook CEO overstag voor zoekmachinemarketing

5 december 2006 - Zoekmachinemarketing vindt steeds vaker de weg naar de directiekamer. Dat zegt althans de Amerikaanse branchevereniging van zoekmachinemarketingbureau Sempo (Search Engine Marketing Professional Organization).

 Lees verder...   Reageer
 

Hoog opgeleide werkt veelvuldig over

5 december 2006 - De helft van de hoger opgeleide werknemers werkte de laatste jaren regelmatig over. Dat is meer dan andere werkenden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2005 ging het om meer dan een miljoen mensen met een hbo- of universitair diploma die langere dagen maakten dan hun arbeidscontract bepaalde.

 Lees verder...   7 reacties
 

Tien manieren om werknemers harder te laten lopen

4 december 2006 - Het is slecht gesteld met het vertrouwen van medewerkers in hun managers. En dat is niet zo best, want ondernemingen presteren beduidend beter als de mensen die er werken vertrouwen hebben in de leiding. Mensen die meer plezier in hun werk hebben omdat er een sfeer van vertrouwen heerst, zijn bereid net dat stapje extra te doen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Goede manager is uitstekende verkoper

4 december 2006 - Leiderschap op basis van marketing wint aan belang. Bedrijven die goed communiceren of zich beter kunnen positioneren dan de concurrentie, worden makkelijker als marktleider erkend. Goede managers zijn dus niet alleen begenadigde ondernemers, maar ook uitstekende verkopers.

 Lees verder...   Reageer
 

Informeel zakenrestaurant in opkomst

4 december 2006 - Perfect eten, een goede sfeer maar geen chic gedoe, dat is de ideale combinatie van eigenschappen voor een zakenrestaurant. Dat blijkt uit het overzicht van de 25 hotste zakenrestaurants van Management Team. Zes restaurants kregen van de redactie 'drie keer drie sterren'.

 Lees verder...   1 reactie
 

Verborgen beloningen vaak 'vergeten'

1 december 2006 - De meeste werknemers letten alleen op het bedrag dat aan het eind van de maand op hun rekening verschijnt en vergeten de 'verborgen' extraatjes die ze van hun werkgever krijgen te waarderen. Op deze manier denken ze dus vaak dat ze slechter af zijn dan ze daadwerkelijk zijn.

 Lees verder...   5 reacties
 

Harde werk manager nauwelijks opgemerkt

1 december 2006 - Britse managers zijn zeer gemotiveerd maar hebben het gevoel dat hun inspanningen vrijwel niet opgemerkt worden door hun bazen. Uit een tweejaarlijks onderzoek van het Chartered Management Institute blijkt een groot cynisme onder managers.
 Lees verder...   3 reacties
 

Ordertoewijzing psychologisch bepaald

1 december 2006 - Psychologie speelt een grote rol bij het toekennen van een order of een contract. Een klant koopt niet zomaar een product na een leuk verkooppraatje. Hij moet genegen zijn om je product te kopen, oftewel in verkooptermen: de klant `gunt` je de koop.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1246 1247 1248 1249 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10