zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Informeel zakenrestaurant in opkomst

4 december 2006 - Perfect eten, een goede sfeer maar geen chic gedoe, dat is de ideale combinatie van eigenschappen voor een zakenrestaurant. Dat blijkt uit het overzicht van de 25 hotste zakenrestaurants van Management Team. Zes restaurants kregen van de redactie 'drie keer drie sterren'.

Zakenmensen kunnen twee kanten op. Aan de ene kant heb je de lunchrestaurants met linnen tafelkleed, zwaar verzilverd bestek en knipmessende obers. Dure en soms wat stijve zaken. Het alternatief is de dichtstbijzijnde Van der Valk of La Place, goedkoper en informeler, maar beduidend minder representatief.

Informeel zakelijk


Een derde variant is in opkomst: goede zakenrestaurants met voldoende uitstraling maar zonder overdreven pretenties. Recent geopende voorbeelden zijn Loetje aan de Amstel in Ouderkerk, Brasserie Alkmaarderhout in het AZ-stadion en Dauphine in Amsterdam.

Sterren
De redactie deelde sterren uit voor drie verschillende eigenschappen: kwaliteit van het eten, ambiance en bereikbaarheid. Al deze factoren zijn essentieel voor een goed zaken(lunch)restaurant. Zes restaurants kregen drie keer drie sterren toegekend. Het zijn Brasserie Pays-Bas in Amsterdam, de Steenen Tafel in Arnhem, Bernisse Molen in Geervliet, Kasteel Heemstede in Houten, Salentein in Nijkerk en Ron Blaauw in Ouderkerk. Deze zaken combineren indrukwekkende gerechten, een bijzondere ambiance en een goede bereikbaarheid (inclusief parkeermogelijkheden).


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Jeroen van der Oord  |   | 
28-02-2007
 | 
23:57 uur
De ambiance van het restaurant bepaalt uiteindelijk hoe er zaken worden gedaan. Ik voel mijzelf het beste thuis in een informeel zakenrestaurant. In deze ambiance komen de meeste zaken ongedwongen ter sprake. Desondanks gaat het om geld verdienen, dus het blijft uiteraard wel zuiver formeel.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10