zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer geld voor iedereen

7 december 2006 - Alle werknemers gaan er volgend jaar netto iets op vooruit. De loonstijging varieert van 0,8 tot 1,6 procent, maar wordt gedempt door de stijging van de zorgverzekeringspremie (0,2 tot 0,4 procent). Dit komt naar voren uit de loonstrookvergelijking 2006/2007 van salarisverwerker ADP Nederland.

Gezinnen met kinderen profiteren van de nieuwe regels voor de kinderopvangtoeslag. Het gaat hierbij vooral om gezinnen met een hoog inkomen: hoe hoger het inkomen, hoe progressiever de procentuele overheidsbijdrage in de kinderopvangkosten komend jaar stijgt ten opzichte van 2006. Bovendien is de bovengrens om in aanmerking te komen voor kinderopvang omhoog gegaan van 90.000 naar 130.000 euro.

Ziektekosten


Volgens de onderzoekers is de premiestijging van de zorgverzekering daarnaast nadeliger voor gezinnen die als alleenverdiener te boek staan, zelfs met meerekening van de zorgtoeslag. Dit geldt bovendien voor zowel de lagere als de hogere inkomens. Tweeverdieners zonder kinderen gaan er echter op vooruit. Ook als de hogere netto zorgkosten worden meegerekend, hebben ze in 2007 toch iets meer dan 1 procent extra te besteden.


Bron: P&O Actueel
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Abdulqadir Jarmohamed  |   | 
7-12-2006
 | 
18:54 uur
Polieke partijen die niet bevolkingsbreed handelen zijn niet meer van deze tijd (waar alles zo transparant wordt) omdat zij slachtoffer zijn van hun partijpolitiek en partijbelangen. Deze partijen ongeacht hun kleur verdienen geen plaats in een coalitie omdat ze weinig begrip opbrengen wat de samenleving echt raakt. Secundair blijft een groter wordende kloof tussen de rijken en armen. Helaas komen coalitiepartijen elkaar tegemoet ten koste van ontwikkelingen die harder nodig zijn in het land (een nivellerende koopkracht om meer mensen te laten delen in de groei en bloei). Het partijdenken is kennelijk nog vastgeroest.
Jan Maasland  |   | 
7-12-2006
 | 
19:49 uur
@ Abdulqadir Jarmohamed: Als ik het goed begrijp mogen politieke partijen ("ongeacht hun kleur") geen plaats in een coalitie. Hoe wilt u het land dan precies besturen?
Kennelijk is er volgens u wel plaats voor partijen, personen of groepen (?) die de inkomensverschillen tussen bevolkingsgroepen willen verkleinen. En dat terwijl de inkomensverschillen in Nederland al bijna het kleinst zijn van alle landen ter wereld. Volgens veel managers en ondernemers is nivellering een rem op innovatie, ondernemen en carrière maken, ja, geld verdienen. En dan verdwijnt die groei en bloei, waar u het over heeft.
heer Ron Ladage  |   | 
7-12-2006
 | 
10:34 uur
Eerst maar eens zien of dit zo is.
Ook 2006 gingen we er op vooruit, maar sinds de invoering van de euro, zijn de lonen in euro's niet hetzelfde dan in guldens, terwijl de meeste prijzen van nu net zo veel kosten als getal, dan vroeger, maar wel 2.20371 keer zoveel duurder. En heeft u gemerkt dat u erop vooruit bent gegaan.
De ziektekosten verzekeringen gaan er de komende jaren omhoog en erger nog de verzekeringsmaatschappijen beheersen de hele gezondheidmarkt.
Dus wie zegt dat u over een paar jaar nog enige vrije keuze hebt op deze zaken?

We hebben voedselbanken (was dat voor de invoering van de euro dan ook al?), omdat we het beter krijgen?
De pers kan schrijven wat ze willen en het "volk"doen geloven dat het beter gaat, maar wanneer je in het veld werkt, merk je dat er steeds meer mensen in de problemen komen. Ouderen die buiten hun schuld zonder werk komen, komen nergens aan de bak, terwijl de regering hun aanspraak op uitkering verslechterd.
Ondanks acties als Grijs Werkt etc, komen deze mensen niet meer aan het werk en zakken ze heel snel uit de welvaart weg. Dus blijf optimistische berichten schrijven en sluit de ogen voor wat er echt speelt.
Dit spel wordt heel geod gespeeld door onze "regering" die schijnbaar open staat voor menselijkheid.
Nog niet gesproken van de ouderen van dagen, ze zijn niet gewend om te klagen, dus verpauperen ze langzaam weg.

Ik wens iedereen een goede Kerst en denk er is aan wat er om u heen echt gebeurd. Sluit uw ogen nu eens niet voor de feiten en ga eens op bezoek bij mensen die het minder hebben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10