zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijf productiever met 20 procent tijdelijk personeel

30 november 2006 - Uit internationaal onderzoek van Manpower blijkt dat inleners een veel grotere invloed hebben op de motivatie en productiviteit van tijdelijke medewerkers dan vaak wordt gedacht. Bedrijven die weten hoe ze de juiste medewerkers moeten werven en ze bovendien betrokken, gemotiveerd en productief weten te houden, profiteren van een uitgesproken concurrentievoordeel.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijven gebaat bij slaapbeleid

30 november 2006 - Bedrijven moeten een slaapbeleid uitwerken, op een zelfde manier als ze een rookbeleid hebben uitgestippeld of een beleid dat ongewenste intimiteiten op de werkvloer moet voorkomen. Dat zegt Charles A. Czeisler, docent  slaapgeneeskunde van de Harvard Medical School.

 Lees verder...   16 reacties
 

Bedrijven sluiten ogen voor digitalisering

29 november 2006 - Onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Xerox toont aan dat Europese bedrijven nog een lange weg hebben te gaan om tegemoet te komen aan de behoeften en werkstijlen van de nieuwe generatie werknemers die in het digitale tijdperk opgegroeid is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zwitsers leger drilt managers

29 november 2006 - Het Zwitserse leger gaat managers trainen in besluitvaardigheid en leidinggeven. Op een vierdaagse cursus leren de managers voor ongeveer duizend euro problemen op een militaire manier op te lossen. "Dat is goedkoper dan Harvard," zegt generaal-majoor Ulrich Zwygart. "En wat je hier leert over besluitvaardigheid en strategie is ook relevant in overnamesituaties."

 Lees verder...   2 reacties
 

Ook directie steeds minder betrokken

29 november 2006 - Niet alleen personeel in lagere echelons en het middenkader zijn slecht betrokken bij hun werk, dat geldt ook voor meer dan de helft van de directieleden. Hiermee haalt onderzoek van Right Management naar ondernemingen in zes landen de mythe onderuit dat de top meer gemotiveerd zou zijn dan de rest van de medewerkers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Vrouw helpt man ontsnappen uit kantoorbaan

28 november 2006 - Het traditionele plaatje van man als hoofdkostwinner komt steeds meer op zijn kop te staan. Dankzij financiële steun van hun goed verdienende partners kunnen steeds meer mannelijke professionals aan hun kantoorbaan ontsnappen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Leiderschapsstijl afhankelijk van motivatie

28 november 2006 - Leiderschapsstijlen worden rechtstreeks beïnvloed door de motivaties van managers. Volgens David McClelland, psycholoog aan Harvard die zich een groot deel van zijn loopbaan bezig hield met de studie van motivatie en de manier waarop motivatie het gedrag van leiders beïnvloedt, bestaan er drie drijfveren.

 Lees verder...   4 reacties
 

Helft personeel had relatie met collega

28 november 2006 - Bijna de helft van de werknemers heeft wel eens een relatie gehad met een collega. Ruim zeven procent zelfs met meerdere collega's. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek onder zevenhonderd werknemers van de Nationale Vacaturebank.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bellende stagiair bron ergernis

27 november 2006 - Scholieren die tijdens hun stage eindeloos bellen of klokslag vijf uur vertrekken, zijn een grote ergernis voor werkgevers. Bedrijven vinden het eveneens onverteerbaar als afspraken niet worden nagekomen en als de stagiair geen eigen initiatief toont.

 Lees verder...   16 reacties
 

Slechte sfeer belangrijkste reden voor vertrek

27 november 2006 - Nederlandse werknemers hebben een 'geringe angst' om werkloos te raken en wisselen hierdoor minder vaak van baan. Een slechte sfeer is de belangrijkste reden om toch ander werk te zoeken. Dat blijkt uit de Randstad Werkmonitor naar de 'mentale mobiliteitstoestand' van 966 werknemers.

 Lees verder...   6 reacties
 

Starter niet pro-actief genoeg

24 november 2006 - Bedrijven vinden startende medewerkers vaak niet pro-actief genoeg. Ze passen zich niet goed aan de bedrijfscultuur aan en hebben zwakke communicatievaardigheden. Werkgevers vinden kennis van de markt waarin het bedrijf actief is essentieel.

 Lees verder...   3 reacties
 

Mannen schuldig aan lagere ambitie vrouwen

24 november 2006 - Vrouwen hebben minder ambities, zijn minder gemotiveerd en hebben compleet andere prioriteiten als het op werken aankomt – en dat is allemaal de schuld van mannen. Dit blijkt uit controversieel onderzoek van de managementconsultants van Hay Group.

 Lees verder...   8 reacties
 

Zakelijk rijder (m) gevaar op de weg

24 november 2006 - Meer dan de helft van de mannen geeft toe te hard te rijden als ze onderweg zijn voor hun werk en één op de tien heeft dan zelfs wel eens meer gedronken dan wettelijk toegestaan is. Vrouwen zijn een stuk verantwoordelijker tijdens zakelijke ritten: van hen rijden vier van de tien wel eens te hard en heeft slechts één procent ooit teveel gedronken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zakelijke scherpzinnigheid kenmerkt echt leiderschap

23 november 2006 - De kunst van leiderschap is om wat er in de externe omgeving gebeurt te incorporeren in de interne strategieën van de onderneming. Volgens Ram Charan is deze zakelijke scherpzinnigheid een van de kwaliteiten die goede leiders kenmerkt. En die kwaliteit kan worden ontwikkeld.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1247 1248 1249 1250 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10