zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede manager is uitstekende verkoper

4 december 2006 - Leiderschap op basis van marketing wint aan belang. Bedrijven die goed communiceren of zich beter kunnen positioneren dan de concurrentie, worden makkelijker als marktleider erkend. Goede managers zijn dus niet alleen begenadigde ondernemers, maar ook uitstekende verkopers.

"In de afgelopen decennia was leiderschap een erg rationeel gegeven, gebaseerd op dominantie", zegt hoogleraar Bert Overlaet van de Katholieke Universeit Leuven. Er werd halsstarrig vastgehouden aan modellen of structuren. Intussen is die werkwijze hopeloos voorbijgestreefd.

Eigen inbreng


"In de hoogste rangen vind je nog steeds visionairs die menen te weten hoe de toekomst er uit gaat zien. Maar we leven in een instabiele maatschappij. Een organisatie moet in staat zijn onzekerheden te absorberen en snel in te spelen op veranderingen. De vertaalslag tussen een concept op lange termijn en de concrete uitwerking ervan wordt steeds moeilijker. Het verschil wordt niet gemaakt door iemand die een goed businessplan kan uittekenen, maar door iemand die het zelf kan uitvoeren, sturen en herinterpreteren."

Innovatie en creativiteit
Volgens Insead-professor Chan Kim is langdurig succes niet het resultaat is van verbeten concurrentie, maar wel van het aanboren van groeiklare nieuwe markten. Leiderschap van een bedrijf wordt niet langer geassocieerd met marktaandeel en rendabiliteit. Innovatie en creativiteit hebben het belang van cijfers en meetbare resultaten overschaduwd. Apple is nog steeds het meest gangbare voorbeeld. Sinds de introductie van de iPod enkele jaren geleden, is de concurrentie op achtervolgen aangewezen.


Bron: De Tijd, Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10