zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

What's hot en what's not in 2007?

14 december 2006 - Deze week werd de jaarlijkse Hot&Not lijst van trendexpert Klaus van den Berg bekend. De lijst is al vijftien jaar een begrip in marketingland en dient veelal als leidraad voor professionals in de profit- en non-profit sector, overheden en media.

 Lees verder...   3 reacties
 

Doelgroepenbeleid werkt niet

14 december 2006 - Willen overheid en bedrijfsleven de positie van allochtonen in hun organisatie verbeteren, dan is een doelgroepenbeleid gedoemd te mislukken. Diversiteitsmanagement is het meest gebaat bij aandacht voor individuele behoeftes van werknemers en bij een beroep op gelijke doelen, rechten en plichten.

 Lees verder...   6 reacties
 

Verdubbeling ouderschapsverlof in de maak

14 december 2006 - Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil werknemers een individueel recht geven op 26 weken ouderschapsverlof. Daardoor kunnen beide ouders elk in het eerste jaar, zes maanden achtereen voor hun kind zorgen. Dat is een verdubbeling van het huidige ouderschapsverlof.

 Lees verder...   Reageer
 

Trouwe klanten, gezonde groei

13 december 2006 - Trouwe klanten zorgen voor gezonde groei: ze kopen meer, blijven langer klant en dragen nieuwe klanten aan. Nederlands onderzoek van Bain & Company naar klantenloyaliteit bij banken, supermarkten, telefonieaanbieders en energiebedrijven geeft aan dat er in alle sectoren veel potentieel is voor verbetering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier manieren om het beste uit uw high achievers te halen

13 december 2006 - Ieder bedrijf heeft ze: werknemers die uitblinken in hun vak en zich daar ook heel goed van bewust zijn. Maar de meest briljante werknemers zijn ook vaak het kwetsbaarst. Krijgen ze niet de behandeling die ze menen te verdienen, dan zijn ze vertrokken.

 Lees verder...   7 reacties
 

Twee auto's van de zaak door krapte arbeidsmarkt

13 december 2006 - Nieuwe medewerkers van Fier Mensenwerk krijgen niet één, maar maar liefst twee auto's van de zaak. Het detacheringbedrijf komt tot dit aanbod vanwege de toenemende krapte in de arbeidsmarkt. Medewerkers krijgen bij indiensttreding als tweede auto een Opel Corsa in luxe uitvoering in de carrosseriekleur van hun keuze.

 Lees verder...   17 reacties
 

Finalisten Topman van het Jaar bekend

12 december 2006 - Update (12:8 uur) - De druk op bestuurders van ondernemingen is flink toegenomen. Presteren alleen is niet meer genoeg, ook kunnen overtuigen is essentieel. Wie doen beide het beste? Oftewel: wie wordt de nieuwe topman of –vrouw van het jaar? Die vraag werd voorgelegd aan de lezers van Managersonline.nl, Fem Business en leden van Managers Netwerk Nederland.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoogopgeleide Europeaan niet erg mobiel

12 december 2006 - Zo normaal het in de VS is om honderden of zelfs duizenden kilometers verderop te gaan wonen voor een baan, zo hopeloos mislukken de inspanningen van de Europese Unie om werknemers te bewegen te verhuizen naar een andere lidstaat om op die manier de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wereldwijde offshoring levert geld op

12 december 2006 - Wereldwijde offshoring kan kostenbesparingen tot vijftig procent opleveren, alsmede aanzienlijke afzetvergroting. Succesvolle bedrijven kijken bij offshoring niet alleen naar lage lonenlanden in Oost-Europa en landen als China en India, maar spreiden hun activiteiten wereldwijd om overal optimaal gebruik te maken van de regionale omstandigheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Thuiswerkers nog steeds niet voor vol aangezien

11 december 2006 - Tweederde van de Britten wil graag zo nu en dan thuiswerken, maar de helft van hen is bang dat dat schadelijk zal zijn voor zijn carrière. In veel ondernemingen heerst immers nog steeds de hardnekkige overtuiging dat productiviteit rechtstreeks verbonden is aan aanwezigheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Blackberry heeft manager in houdgreep

11 december 2006 - Het is inmiddels overduidelijk: dankzij de Blackberry en aanverwanten, is er geen ontsnappen meer aan het werk en zijn negen van de tien managers ten alle tijde bereikbaar. Hoever de grenzen tussen werk en privé wel niet vervaagd zijn, wordt weer eens onderstreept door onderzoek door ExecuNet.

 Lees verder...   Reageer
 

Efficiënt bedrijf geeft meer uit aan IT

11 december 2006 - De efficiëntste bedrijven geven gemiddeld zeven procent meer uit aan IT en realiseren daarmee juist extra besparingen in andere onderdelen van de organisatie, zoals financiën, inkoop en personeelszaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Dertig procent bedrijven laat e-mail links liggen

8 december 2006 - Elk gerenommeerd bedrijf heeft een website maar gebruikt deze vaak puur als uitgebreide folder. E-mail als middel voor klantcontact wordt nog niet optimaal benut. Onderzoeksbureau MysteryShopperOnderzoek.nl zond honderd bedrijven een e-mail met een vraag die om gericht antwoord vroeg.

 Lees verder...   4 reacties
 

De baas in vertrouwen nemen? Echt niet!

8 december 2006 - De baas wordt maar slecht vertrouwd. Wanneer een werknemer een werkgerelateerd probleem heeft, is de direct leidinggevende vaak de laatste aan wie advies wordt gevraagd. Uit online onderzoek onder 3.000 werknemers, voornamelijk managers, door CO2 Partners blijkt dat slechts elf procent naar zijn directe baas stapt om een werkprobleem te bespreken.

 Lees verder...   10 reacties
 
< vorige 1245 1246 1247 1248 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10