zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Harde werk manager nauwelijks opgemerkt

Bijna een kwart van de managers heeft het gevoel dat het ‘oude-jongens-krentenbrood’-netwerk hun carrière belemmert.

1 december 2006 - Britse managers zijn zeer gemotiveerd maar hebben het gevoel dat hun inspanningen vrijwel niet opgemerkt worden door hun bazen. Uit een tweejaarlijks onderzoek van het Chartered Management Institute blijkt een groot cynisme onder managers.

Veel managers denken dat het 'oude-jongens-krentenkoek'-netwerk en een vastgeroeste organisatiecultuur hen belemmeren in hun groei.

Manager wel betrokken
Terwijl een eerder deze week gepubliceerd onderzoek door Right Management suggereert dat minder dan de helft van de directieleden echt betrokken zijn bij hun werk, stelt het CMI-onderzoek dat managers juist trots zijn op wat ze doen en het beste uit zichzelf willen halen.

Motivators


Waar zij mee zitten is het zeurende gevoel dat hun harde werk vaker niet dan wel opgemerkt wordt. En dat trekt een zware wissel op hun carrière. Eén op de vijf managers raakt namelijk gemotiveerd door het vooruitzicht op erkenning door zijn baas. Een even groot percentage wordt gedreven door de behoefte zijn collega's niet te laten zakken. Negen procent wil gewoon beter zijn dan zijn concurrenten.

Obstakels
Bijna een kwart van de managers heeft het gevoel dat het 'oude-jongens-krentenbrood'-netwerk hun carrière belemmert en meer dan een derde legt de schuld daarvan bij de organisatiestructuur. Omdat bijna de helft van de managers jonger dan 40 streven naar 'persoonlijke groei en ontwikkeling', is het geen verrassing dat een derde van de bedrijven personeel kwijt raakt omdat ze te weinig carrière- en promotiekansen bieden. Veranderingen blijken overigens ook kansen te bieden. Mede ingegeven door de regelmatige organisatieveranderingen in het afgelopen jaar, wil een vijfde van de managers zich in de picture spelen door 'bestaande organisatiestructuren ter discussie te stellen'.

Online tool
Om managers te helpen vaststellen wat hun leiderschapscapaciteiten zijn en hoe ze persoonlijk voordeel kunnen behalen uit organisatieveranderingen, heeft het CMI een online tool ontwikkeld.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer t. geus  |   | 
1-12-2006
 | 
09:31 uur
ik vind dit vreemd maar het zal wel liggen aan het feit dat voorop moet staan dat eerst gezien moet worden wat het direkt opleverd voor het bedrijf.Ik vind ook dat je eigenlijk het eerste jaar het bedrijf moet leren kennen. ik zelf heb 12 jaar lang in het bedrijf gewerkt en daarr zoveel geleerd dat ik weet wat er leeft onder de mensen. De P&o functie verdiend door vaak op te komen voor de mensen in het bedrijf. Je hoort tegenwoordig vaak dat ze er iemand voor inhuren die totaal geen gevoel met het bedrijf heeft.
Managers moeten uit het bedrijf zelf komen met het bedrijfsgevoel,vind ik.
Ton  |   | 
1-12-2006
 | 
15:43 uur
Dit geldt inderdaad voor veel managers en werknemers in het algemeen. Ik ken zelfs bedrijven die de hardste werkers promotie ontzeggen of zelfs terugzetten. Meestal zijn die bedrijven dan ook niet succesvol of bestaan al niet meer!

Niks is erger dan hard werken, hard voor je zaak hebben en geen waardering krijgen voor je inzet, wie wil er werken voor zo'n baas?
Ruud  |   | 
4-12-2006
 | 
15:13 uur
Ik neem aan dat Ton bedoeld harT voor de zaak ;-)

Zelf heb ik een sitatie meegemaakt waarbij een leuke promotie is tegengehouden omdat ik te inovatief zou zijn voor de organisatie... zelf denk ik dat het met angst te maken heeft gehad omdat hun eigen gepruts en onkunde naar boven zou komen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10