zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer geld voor bedrijfsopleidingen

11 februari 2008 - Meer dan een kwart van de HR- en opleidingsmanagers verwacht een verdere toename van het op zich al fors toegenomen opleidingenbudget tot maar liefst meer dan twee miljard euro. Dit blijkt uit het jaarlijkse NIDAP Bedrijfsopleidingenonderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijvensites gemakkelijk te kraken

11 februari 2008 - Hackers kunnen de computersystemen van ondernemers en de overheid wel bijzonder gemakkelijk kraken. Dat is de conclusie van het onderzoeksbureau Ernst & Young, zo meldt Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager komt om in veranderingen

8 februari 2008 - Managers krijgen te maken met zoveel conflicterende potentiële veranderingen die stuk voor stuk topprioriteit hebben dat ze uiteindelijk niet de kans krijgen ook maar iets te veranderen.

 Lees verder...   4 reacties
 

DGA is niet langer BTW-ondernemer

8 februari 2008 - Het Hof van Justitie heeft besloten dat directeur-grootaandeelhouders geen ondernemers meer zijn voor de BTW. Het betreft DGA´s die op grond van een arbeidsovereenkomst in naam en voor rekening van hun BV werkzaamheden verrichten.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagebegeleiding in bedrijven verslechterd

8 februari 2008 - Bedrijven beoordelen hun eigen begeleiding aan stagiairs onvoldoende. Dit percentage is in een jaar gestegen van 75 naar 80 procent. De bedrijven willen de stagiairs goede begeleiding geven, maar hebben daar geen tijd en middelen voor.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien dingen die werkzoekenden verwachten van een recruitmentsite

8 februari 2008 - De Nederlandse werkzoekende wil op de bedrijvensite van zijn/haar toekomstige werkgever vooral de arbeidsvoorwaarden en het te verwachten salaris terugvinden, gevolgd door bedrijfsinformatie en de locatie/standplaats van een functie.

 Lees verder...   8 reacties
 

Keiharde survival bindt werknemers

8 februari 2008 - Emotionele binding tussen medewerkers is de beste intrinsieke motivatie. Dat stelt Bill Watkins, CEO van Seagate Technology. Elk jaar organiseert hij Eco Seagate: een survivalweek voor zijn staf in Nieuw Zeeland.

 Lees verder...   2 reacties
 

Meer energie, meer rendement

7 februari 2008 - De meeste bedrijven investeren wel in ontwikkeling en scholing van hun werknemers maar helpen hen zelden hun persoonlijke energie in goede banen te leiden. Dat meldt 6Minutes.be op basis van een bericht in de Harvard Business Review.

 Lees verder...   Reageer
 

POP leert wat er speelt onder personeel

7 februari 2008 - Het voeren van een Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP)-gesprek kan een goed hulpmiddel zijn voor werkgevers. Zo kan de organisatie er achter komen wat de medewerkers willen en hierop inspelen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips voor sociale media-activiteiten

7 februari 2008 - Sociale netwerksites kunnen uw marketingstrategie op diverse manieren ondersteunen: blogcreatie, reageren op verwante blogs, fora en netwerken, tags hechten aan relevante content, een eigen community starten, relevante reclame plaatsen, enzovoort.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlander wil niet fulltime werken

7 februari 2008 - De helft van de werkzoekende Nederlanders wil het liefst minder dan 32 uur per week werken, twintig procent zelfs minder dan 24 uur. Dat constateert NationaleVacaturebank.nl.

 Lees verder...   11 reacties
 

Een goed idee is nog lang niet het halve werk

7 februari 2008 - Ondernemingen die niet alleen beter willen innoveren maar zich ook actief bezig houden met innovatiemanagement doen het over het algemeen beter dan ondernemingen die het succes of falen van hun innovaties aan het toeval overlaten.

 Lees verder...   Reageer
 

Consultants zijn betere adviseurs dan academici

6 februari 2008 - Academische onderzoekers leveren minder goed werk dan echte adviseurs. Dit concludeert econoom en filosoof Onno Bouwmeester na een vergelijkend onderzoek naar het advieswerk van consultants en academici waarop hij onlangs promoveerde.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vrouwen melden zich vaker ziek

6 februari 2008 - Hoewel mannen de naam hebben vaak te doen alsof ze ziek zijn en elk verkoudheidje meteen bombarderen tot griep, zijn het vrouwen die zich vaker ziek melden. Dit schrijft De Telegraaf.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1169 1170 1171 1172 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10