zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Indiase CEO zet ego opzij voor economisch belang

14 februari 2008 - In tegenstelling tot zijn internationale collega’s stelt de Indiase manager zijn eigen belang en zelfs dat van zijn eigen bedrijf onder dat van de economie van zijn land. Dit blijkt uit onderzoek door Hay Group en Bharat Petroleum.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO krijgt teveel betaald

13 februari 2008 - Een derde van de directeuren van de grootste Amerikaanse ondernemingen vindt dat beloningen voor CEO’s uit de hand zijn gelopen en in de meeste gevallen te hoog zijn. In 2001 was dat nog een kwart.

 Lees verder...   1 reactie
 

Explosieve groei online recruitment

13 februari 2008 - 92 procent van de HR-professionals maakt gebruik van vacaturesites. Vorig jaar was dat nog 66 procent. Dat meldt totaljobs.nl, op basis van haar E-Recruitment Monitor 2008, een onderzoek onder 1.370 HR professionals.

 Lees verder...   Reageer
 

Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!

13 februari 2008 - Met Valentijnsdag voor de deur hangt de liefde in de lucht Ook op de werkvloer: zestien procent van de werkenden heeft momenteel een oogje op een collega. 51 procent heeft ooit een relatie gehad met een collega, 27 procent zelfs meer dan vijf keer.

 Lees verder...   3 reacties
 

Europa wacht invasie van Chinese en Indiase multinationals

13 februari 2008 - Het Westen maakt zich op voor de intrede van snelgroeiende bedrijven uit opkomende landen. Deze Emerging Giants beschikken over grote kosten- en schaalvoordelen en vormen zo een bedreiging voor traditionele Westerse grootmachten.

 Lees verder...   Reageer
 

De vijf dilemma’s van de commercieel directeur

13 februari 2008 - De commercieel directeur van een financiële instelling stuit op diverse dilemma’s in zijn werk. Atos Consulting publiceerde een boek over de vijf grootste. Marketing Online vatte ze samen.

 Lees verder...   Reageer
 

HR: noodzakelijk kwaad of strategische partner?

12 februari 2008 - Nu werving en personeelsbehoud topprioriteit hebben, groeit het belang van de afdeling HR. Toch krijgt juist die afdeling nog steeds vaak de wind van voren vanuit allerlei richtingen. Hoe zit dat?

 Lees verder...   2 reacties
 

Liegen op de werkvloer: de normaalste zaak van de wereld

12 februari 2008 - Eén op de drie werknemers vindt zijn manager oneerlijk. Bovendien houden veel managers er een dubbele agenda op na, wat leidt tot een gespannen sfeer op de werkvloer. Een en ander blijkt uit onderzoek van werksite.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen nadelen van een laptop

12 februari 2008 - Het zal niet lang meer duren voordat de meeste computergebruikers gebruik maken van een laptop. En hoewel de meeste gebruikers meer dan tevreden zijn en zelfs niet meer zonder kunnen, kleven er nog wel degelijk bezwaren aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende bepaalt betrokkenheid flexwerkers

12 februari 2008 - Flexmedewerkers zijn niet per definitie minder betrokken dan vaste medewerkers. Als ze dat al zijn, komt dat vooral doordat ze zich minder rechtvaardig behandeld voelen, met name door hun tijdelijk leidinggevende.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ook docenten scoren onvoldoende voor stagebegeleiding

12 februari 2008 - Meer dan de helft van de bedrijven vindt dat de aansluiting op het bedrijfsleven en begeleiding van stagiairs door docenten onvoldoende is. Dat blijkt uit ht Nationale Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl.

 Lees verder...   2 reacties
 

Rokende werknemer wil niet naar rookhok

11 februari 2008 - Werknemers zoeken creatieve oplossingen om toch binnen te kunnen blijven roken. Vooral het toilet, de bezemkast of het trappenhuis van het kantoor zijn populaire plekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge manager gaat over lijken

11 februari 2008 - Een kwart van de jonge managers vindt het geen probleem om over lijken te gaan als ze daardoor hun geambieerde functie kunnen bemachtigen. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team.

 Lees verder...   Reageer
 

Zuigt u uw werknemers leeg? Vijf waarschuwingssignalen

11 februari 2008 - Een goed manager is niet alleen een goed leider, effectief en betrouwbaar, hoe belangrijk dat ook is, maar is vooral een inspirator voor zijn mensen. Dat suggereert onderzoek van het Britse Best Companies.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1168 1169 1170 1171 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10