zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Weten hoe het met uw werknemer gaat? Microsoft maakt het mogelijk

1 februari 2008 - Microsoft werkt aan een applicatie die werknemers monitort. Sensoren meten de hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk. Op die manier kunnen managers het stressniveau van de werknemer in de gaten houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om een goed leider te blijven

1 februari 2008 - De manager van morgen legt de nadruk op samenwerking en spreidt zijn leiderschap over de gehele organisatie. Die samenwerking is dan gebaseerd op het bouwen en verbeteren van relaties en participatief management.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ouderen hebben bedrijven heel wat te bieden

1 februari 2008 - Werkgevers zijn positief over de kwaliteit en het inzetten van ouderen in het arbeidsproces. Dat is de belangrijkste conclusie uit de ‘Motivatiestudie onder werkgevers naar de attitude ten opzichte van oudere werknemers’.

 Lees verder...   21 reacties
 

Gsm wordt belangrijkste advertentiemedium

1 februari 2008 - Mobiele telefoons worden ‘the next big thing’ in de reclamewereld. Dat zegt Maurice Lévy, voorzitter van de raad van bestuur van het reclamebureau Publicis op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven steeds energiebewuster

31 januari 2008 - Het MKB is steeds meer geïnteresseerd in mogelijkheden om energie te besparen. Niet alleen voor het milieu; ook om te besparen op hun energierekening. Ten gevolge daarvan hebben bedrijven het afgelopen jaar ruim twaalf miljoen euro bespaard.

 Lees verder...   Reageer
 

De beste nieuwe mensen vindt u via uw eigen personeel

31 januari 2008 - Steeds meer ondernemingen schakelen hun eigen werknemers in voor de werving van nieuw personeel. Deze `employee referral` is niet alleen effectiever dan andere manieren van werving, maar bovendien veel goedkoper. Dit schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Gebrek aan ontspanning op het werk kost productiviteit

31 januari 2008 - Voor de meeste werkende Nederlanders is ontspanning op het werk belangrijk. Meer dan de helft zegt dan productiever (55 procent) te zijn en meer plezier in het werk te hebben (54 procent).

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien manieren om te besparen op uw accountantskosten

31 januari 2008 - Amerikaanse bedrijven met meer dan één miljard dollar inkomen per jaar zijn gemiddeld 584.000 dollar kwijt aan audit fees. Maar er zijn ook bedrijven die gemiddeld 50 procent minder betalen. The Hackett Group onderzocht hoe dat kan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Fruit van de zaak tegen overgewicht

31 januari 2008 - Gisteren ging een nieuwe campagne van start in de strijd tegen overgewicht. Het idee is eenvoudig: zet een fruitschaal op het werk neer zodat werknemers gemakkelijk – en gratis of tegen een kleine vergoeding - een gezond tussendoortje kunnen pakken.

 Lees verder...   5 reacties
 

Glazen klif weerhoudt vrouwen van carrière

30 januari 2008 - Niet het glazen plafond, maar het glazen klif is voor veel vrouwen reden om maar geen carrière te maken. Omdat vrouwen bekend staan als goede probleemoplossers, krijgen ze immers riskantere posities en branden ze sneller af.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte prestaties zijn besmettelijk

30 januari 2008 - Managers die slechte prestaties op hun werkvloer aan willen pakken, moeten zelf wel het goede voorbeeld geven. Uit onderzoek van Watson Wyatt blijkt dat managers die leiding geven aan mensen die slecht presteren, zelf ook een en ander kunnen verbeteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven tips voor de perfecte handdruk

30 januari 2008 - Zelfvertrouwen en betrouwbaarheid uitstralen is essentieel voor uw zakelijke succes. Een goede hand geven is daarom een van de meest cruciale vaardigheden die een manager onder de knie moet hebben.

 Lees verder...   6 reacties
 

Sollicitant maakt zich vooral druk om eigen presentatie

30 januari 2008 - Bijna een derde van de Nederlandse baanzoekers twijfelt of hun CV wel het beste beeld geeft van hun persoonlijkheid en kwaliteiten. Een kwart maakt zich zorgen over de eigen prestaties tijdens één-op-één sollicitatiegesprekken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Accountability grootste uitdaging voor marketeer

30 januari 2008 - 79 procent van de marketeers vindt dat men er in is geslaagd marketing beter op de kaart binnen de onderneming te zetten. De grootste uitdaging voor 2008 blijft – naast CRM-optimalisatie – de accountability.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1171 1172 1173 1174 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10