zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Combinatie van push- en pullreclame werkt online het beste

29 januari 2008 - Internetgebruikers reageren het beste op een combinatie van onderbrekende pushreclame en subtielere pull reclame met merkcontent. Ook het tijdstip, de omgeving en het emotionele gehalte van de online activiteiten zijn van belang.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager let niet op veiligheid

29 januari 2008 - Een derde van de werknemers vindt dat leidinggevenden te weinig aandacht besteden aan de veiligheid op de werkvloer, zo meldt Zibb. Bovendien meldt slechts de helft van de managers ongevallen bij de Arbeidsinspectie.

 Lees verder...   3 reacties
 

Financial gaat graag naar buitenland, maar niet voorgoed

29 januari 2008 - Financiële professionals hebben steeds meer behoefte aan een internationaal werkveld, maar willen daarvoor niet per definitie naar het buitenland verhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Wholesale Banking.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer positiever over manager dan hijzelf

29 januari 2008 - Werknemers schatten de kwaliteiten van hun leidinggevenden hoger in dan de leidinggevende zelf. Dat blijkt uit onderzoek van Unique Uitzendburo. Gemiddeld geven werknemers hun baas een 8,4; de managers geven zichzelf een 7,7.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven hr-trends voor 2008

29 januari 2008 - Kunnen anticiperen op trends wordt een steeds belangrijkere vaardigheid voor hr-professionals. Hr-managers Frank Veltkamp van Wolters Kluwer en Marion Stolp van de Isala Klinieken, geven op MD Weekly hun visie op 2008.

 Lees verder...   6 reacties
 

Zelfgevormde topmanager presteert beter dan gekochte

28 januari 2008 - Ondernemingen die topmanagers willen binnenhalen kunnen daar het best nog even goed over nadenken. Uit onderzoek van de Harvard Business School blijkt dat hun prestaties na een overstap met gemiddeld twintig procent dalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiel werken verbetert prestaties

28 januari 2008 - Steeds meer mensen krijgen draadloos toegang tot bedrijfsinformatie en kunnen dus wanneer en waar ze maar willen werken. Dat meldt Express.be. Deze mobiliteit leidt tot hogere flexibiliteit en daarmee tot betere prestaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips om doeltreffend leiding te geven

28 januari 2008 - Managers moeten niet datgene doen dat het meest dringend is, maar datgene wat ze werkelijk belangrijk vinden. Dat zegt managementgoeroe Stephen Covey op 6Minutes.be. Hij geeft acht tips om doeltreffend te leiden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander heeft spijt van beroepskeuze

28 januari 2008 - Veel mensen zijn ongelukkig in hun beroep en hebben daar dagelijks psychisch en financieel last van. Uit onderzoek van 123studie.nl blijkt dat 80 procent spijt heeft van de gemaakte beroepskeuze.

 Lees verder...   6 reacties
 

Afgestudeerde wil graag IT in

28 januari 2008 - Ict-banen zijn weer populairder onder starters. Vooral een functie als consultant is in trek. Dat blijkt uit onderzoek van Qompas, die het keuzegedrag van hbo- en wo-starters analyseerde.

 Lees verder...   1 reactie
 

We krijgen geen RSI meer, maar worden hoogsensitief

25 januari 2008 - Nu bijna niemand meer weet wat RSI-klachten ook alweer zijn, is er weer ruimte voor een nieuwe kantoorziekte: hoogsensitiviteit, oftewel overgevoeligheid.

 Lees verder...   40 reacties
 

Werkstress verhoogt kans op hartaanval

25 januari 2008 - Er werd altijd aangenomen dat hoe ouder iemand is, hoe groter de kans op hartfalen wordt. Uit Brits onderzoek blijkt nu echter dat ook de hoeveelheid werkstress een belangrijke risicofactor is, ook bij mensen onder de 50.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier lessen van Mao in hoe u niet moet managen

25 januari 2008 - Als een CEO zich vandaag zou gedragen zoals Mao dat in China deed van 1949 tot 1976, dan zouden de negatieve gevolgen niet lang uitblijven. Dat meldt The Economist na onderzoek, aldus 6Minutes.

 Lees verder...   4 reacties
 

Bedrijven besparen honderden miljoenen met loonsomheffing

25 januari 2008 - De invoering van een loonsomheffing levert het bedrijfsleven een besparing op van ruim 600 miljoen euro. Dat heeft werkgeversorganisatie MKB-Nederland berekend, zo meldt Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1172 1173 1174 1175 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10