zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Respectvolle manager bindt iedere generatie

5 maart 2009 - Het maakt niet uit of uw medewerker lid is van de veeleisende generatie Y, de drukbezette generatie X of de babyboomgeneratie die hard op weg is naar pensionering. Wat iedereen boven alles wil van zijn baas is: respect. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van AchieveGlobal.

Iedere generatie vindt het het allerergst om als kind behandeld te worden door de baas. De meer dan 500 respondenten uit alle leeftijdscategorieën werd gevraagd wat ze het belangrijkst vonden op hun werk. Respect eindigde met stip op nummer één, gevolgd door ‘financiële zekerheid’, ‘doorgroeimogelijkheden’ en ‘nieuwe uitdagingen aangaan’. Opvallende uitkomst was dat werknemers zich niet druk maken om de leeftijd van hun collega’s. Oudere en jongere werknemers kunnen dus prima met elkaar door een deur. Ook vinden ze niet dat verschil in gedrag en houding toegeschreven kan worden aan leeftijdsverschillen. Voor-en nadelen
Toch bracht het onderzoek een aantal voor- en nadelen aan het licht van teams die bestaan uit meerdere leeftijdscategorieën. De grote voordelen zijn: ‘een interessantere werkomgeving’, ‘meerdere invalshoeken’ en een ‘betere balans in energie en richting’. Als nadelen komen naar voren: ‘miscommunicatie’, ‘gebrek aan flexibiliteit’ en een ‘trager werktempo’. 

Allemaal mensen
"Mensen proberen te begrijpen door ze in hokjes te plaatsen, vergroot het risico dat hun unieke waarde en identiteit onderschat en ongebruikt blijven," stelt Sharon Daniels, CEO van AchieveGlobal. "Uiteindelijk zijn werknemers gewoon mensen en allemaal op zoek naar respect, financiële zekerheid en nieuwe uitdagingen. Ik denk daarom dat het van belang is ons niet teveel te richten op die zogenaamde generatieverschillen, maar dat we werknemers in elke leeftijdscategorie de mogelijkheid moeten geven zich te ontwikkelen en te verbeteren." 

Kansen
"Nu veel bedrijven inkrimpen, zouden managers er goed aan doen zich te richten op de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers en een cultuur van samenwerking te creëren," aldus Daniels. "Inherent aan een team dat bestaat uit diverse leeftijdsgroepen is een diversiteit aan ervaring en expertise. Dit is hét moment om werknemers aan te moedigen elkaars talenten te waarderen en de verschillen en overeenkomsten in te zetten om kansen te creëren."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien simpele manieren om respect af te dwingen
 Manager staat in hoger aanzien dan directeur
 Ook jongeren geven voorkeur aan persoonlijk contact
 Generatiekloof is een fabeltje
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10