zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Werk genoeg, ondanks recessie'

23 februari 2009 - Ook in slechte economische tijden biedt de arbeidsmarkt nog kansen. Tijdens de vorige recessie die in 2001-2002 toesloeg, vonden jaarlijks nog 1,4 miljoen mensen ander werk. Driekwart van hen wisselde zelfs vrijwillig van baan. Dat schrijft Accountingweb.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

De zeven grootse fouten die u kunt maken in crisistijd

23 februari 2009 - Nu er dagelijks duizenden banen verdwijnen, is de baanonzekerheid waar veel werknemers onder lijden niet zo vreemd. Het is ook niet zo vreemd dat het management zich met name richt op kostenbesparing en overleven. Ze moeten echter talentmanagement en carrièreontwikkeling niet uit het oog verliezen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Persoonlijkheid helpt én belemmert topmanager

23 februari 2009 - Veel topmanagers beschikken niet over de juiste competenties om hun taken naar behoren uit te voeren. Bovendien belemmert de persoonlijkheid van de leiders hen om deze vaardigheden aan te leren of serieus te luisteren naar feedback.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende vaak betrokken bij pesterijen

23 februari 2009 - Een tiende van de Nederlandse werknemers, dat zijn 650.000 mensen, noemt zichzelf slachtoffer van pesterijen op het werk. 100.000 werknemers worden structureel gepest door hun collega's. Dat schrijft HR Praktijk.

 Lees verder...   7 reacties
 

Botox verhoogt banenkans voor mannen

20 februari 2009 - Hoewel sommigen dit soort uitgaven als frivool bestempelt, blijken steeds meer mannen hun heil te zoeken in niet-indringende cosmetische ingrepen, zoals Botox-injecties, om hun carrière op de rails te krijgen of houden. Dat schrijft Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevende kan psychisch verzuim voorkomen

20 februari 2009 - Werkgevers die tijdig de juiste signalen herkennen kunnen psychisch verzuim onder medewerkers voorkomen. Enkele symptomen van psychische klachten zijn: cynisch en geïrriteerd gedrag, veel en vaak korte ziekmeldingen en slordig werk. Dat schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips voor een inspirerende werkplek

20 februari 2009 - 1,8 miljoen Nederlanders vinden hun werkplek inspiratieloos. Nieuwe inzichten voor zakelijke beslissingen vinden zij zelden of nooit op kantoor. Dit en meer blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van HP naar werken en besluitvorming onder bijna 1.500 MKB’ers in Nederland en zes andere Europese landen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Kredietcrisis dwingt tot snelle emancipatie

20 februari 2009 - De huidige crisis dwingt werkgevers, overheid én werkende mannen en vrouwen om - nog meer dan anders - haast te maken met het behalen van de emancipatiedoelstellingen. Als deze drie partijen niet snel hun verantwoordelijkheid nemen dan zal de kredietcrisis de emancipatie verder terugdringen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijfsnetwerk overbelast door recreatief gebruik

20 februari 2009 - Bijna 40 procent van het breedbandnetwerk binnen bedrijven wordt recreatief gebruikt. Steeds vaker worden op het werk namelijk bezoekjes gebracht aan sites als YouTube, Facebook, LinkedIn en internetwinkels. Dat blijkt uit internationaal onderzoek door Blue Coat Systems onder 1.000 IT-managers.

 Lees verder...   Reageer
 

GE-topman bedankt voor miljoenenbonus

19 februari 2009 - Jeffrey Immelt, CEO van het Amerikaanse General Electric, bedankt voor een prestatiegerelateerde bonus van twaalf miljoen dollar. De beslissing is een gevolg van de dalende beurskoers van het bedrijf en de problemen bij GE Capital, de financiële poot van het bedrijf, die de afgelopen decennia voor de grootste winsten zorgde.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft de vaste baan zijn langste tijd gehad?

19 februari 2009 - Alle recessies hebben de neiging de werkplek onomkeerbaar te veranderen en deze is geen uitzondering. Steeds meer mensen beginnen in deze tijd voor zichzelf of gaan op projectbasis werken. En daarmee lijkt ‘vast’ werk steeds meer tot het verleden te behoren.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen willen geen onbetaalde 'papadag'

19 februari 2009 - Nederlandse vaders willen best meer tijd aan de zorg voor hun kinderen besteden, maar géén werkdag opofferen aan een vaste ’papadag’. Veel liever houden vaders zelf in de hand hoe en wanneer ze vrij nemen om voor hun kind(eren) te zorgen. Dat schrijft De Telegraaf.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager moet op recessieles

19 februari 2009 - Niet willen veranderen en te weinig leiderschap op het moment dat stevig ingrijpen nodig is: zo wordt het senior management van tegenwoordig omschreven. Senior managers gaan er vaak van uit dat jaren hard werken en de obstakels die ze al overwonnen hebben, genoeg zijn om elk uitdaging aan te kunnen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vergroten van betrokkenheid vergroot overlevingskans

19 februari 2009 - De economische crisis slaat flink om zich heen. Iedere dag worden nieuwe cijfers bekend over toenemende werkloosheid en al dan niet te nemen noodmaatregelen. Toch klinkt inmiddels een tegengeluid: de crisis biedt ook kansen, en niet alleen aan nieuwkomers die in het gat springen van hun failliete voorgangers.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1083 1084 1085 1086 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10