zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis raakt nu ook interim-jurist

20 april 2009 - Hoewel begin dit jaar de recessie zich nog niet deed voelen, hebben nu ook ervaren zelfstandige interim-juristen meer moeite om opdrachten te vinden. Ruim twintig procent is aan het tweede kwartaal begonnen zonder opdracht, zo blijkt uit onderzoek van netwerkorganisatie OndernemendeJuristen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer heeft liever minder loon dan helemaal geen baan

20 april 2009 -  De angst voor ontslag zit er goed in bij de Nederlandse werknemers. Om te voorkomen dat ze op straat komen te staan, is bijna de helft van werkend Nederland bereid om salaris in te leveren. Dit blijkt uit de Randstad Monitor, zo weet Zibb.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven investeert in arbobudget

20 april 2009 - De uitgaven die bedrijven doen op het gebied van arbeidsomstandigheden, staan niet op de lijst van posten waarop bezuinigd moet worden. De uitgaven aan bedrijfsgezondheidszorg worden niet meer als een kostenpost gezien, maar als een investering die leidt tot lagere personeelskosten en hogere productiviteit.

 Lees verder...   Reageer
 

'Keurmerk voor pensioen onvolledig'

20 april 2009 - Het CNV wil een keurmerk voor pensioenregelingen. In één oogopslag de kwaliteit van uw pensioen in beeld. Dat klinkt heel aardig, maar Jan van Harten van Nationaal Pensioenweblog is bang dat dit het niet gaat worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Respons via vacaturesites hoger dan gedacht

20 april 2009 - Geschikte vacatures worden vooral gezocht en gevonden op vacaturesites, daarna zoeken geïnteresseerden op de website van het bedrijf naar meer informatie. Uiteindelijk solliciteert men het liefst door een CV en sollicitatiebrief per e-mail te sturen (37 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

‘Alleen bonus bij bovengemiddelde prestatie’

17 april 2009 - Bonussen moeten voortaan alleen nog worden betaald aan bestuurders die bovengemiddeld presteren. Nu worden er regelmatig bonussen uitgekeerd aan bestuurders die gemiddeld of zelfs ondermaats presteren. Dat stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op RTL Z.

 Lees verder...   1 reactie
 

Crisis verhoogt glazen plafond in financiële wereld

17 april 2009 - Ze hebben nog steeds de reputatie bastions van mannelijke arrogantie te zijn, maar in feite zijn er de laatste jaren steeds meer vrouwen op hoge posities bij banken terecht gekomen. Dievooruitgang kan echter wel eens teniet gedaan worden nu er nog steeds massaal ontslagen vallen in de financiële sector.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte netwerkplanning leidt tot netwerkstoringen en hogere kosten

17 april 2009 - Beheerders nemen een groot commercieel bedrijfsrisico door geen proactieve IT-netwerk-asset-planning uit te voeren. Dit is een van de belangrijkste uitkomsten van het ‘Network Barometer Report’ van Dimension Data. Het rapport bevat de gegevens van 152 onderzochte netwerkinfrastructuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Strategische planning was nog nooit zo ingewikkeld

17 april 2009 - Voor veel bedrijven is het weer tijd om een strategische planning op te stellen, en deze keer is dat moeilijker dan ooit. Strategen bevinden zich in de meest onzekere periode uit hun carrière, moeten rekening houden met rampscenario’s die eerder ondenkbaar leken en het veilig stellen van geldstromen is ineens een integraal onderdeel van hun werk geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Zet niet meer dan vijf dingen to do op uw lijstje

17 april 2009 - Een to-do-lijstje waar meer dan vijf dingen op staan heeft geen zin. Dat zegt Dick Harrington,voormalig CEO van Thomson Reuters, op 6minutes.be. Als u uw to-do-lijstje beperkt tot minder dan vijf dingen, verzet u bergen en bovendien helpt het u de hoofd- van de bijzaken te onderscheiden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Secretaresse optimistisch over baan en toekomst

16 april 2009 - Eén op de vier secretaressen vindt haar huidige baan een droombaan. Driekwart van de secretaressen is ervan overtuigd dat droombanen bestaan. Meer dan de helft van de ondervraagde secretaressen denkt haar droombaan in de toekomst te vinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Taboes op werkende moeder en zorgende vader moeten verdwijnen

16 april 2009 - De Nederlandse cultuur belemmert mannen om te zorgen en vrouwen om te werken. (Jongeren)vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties slaan de handen ineen om een oplossing te vinden voor de wens van de huidige generatie mannen om zorg en werk te combineren.

 Lees verder...   13 reacties
 

Slimme organisatie is op economisch herstel voorbereid

16 april 2009 - Als de recessie het grootste probleem voor CEO’s was van de afgelopen tien jaar, wordt het aanstaande herstel hun grootste uitdaging. Slimme organisaties gaan over op de herstelmodus voor hun concurrenten door hebben dat het tij aan het keren is en maken vast een strategisch plan. Dat stelt de Corporate Executive Board.

 Lees verder...   1 reactie
 

Recessie is geen reden om geen salarisverhoging te vragen

16 april 2009 - Het feit dat de economie in het slop zit, wil niet zeggen dat u niet om een salarisverhoging zou kunnen vragen. Dat zeggen experts op Monster.com. Het is alleen van meer belang om aan te kunnen tonen hoe waardevol u voor de onderneming bent.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1070 1071 1072 1073 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10