zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Respons via vacaturesites hoger dan gedacht

20 april 2009 - Geschikte vacatures worden vooral gezocht en gevonden op vacaturesites, daarna zoeken geïnteresseerden op de website van het bedrijf naar meer informatie. Uiteindelijk solliciteert men het liefst door een CV en sollicitatiebrief per e-mail te sturen (37 procent).

Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek door VNU Media naar de daadwerkelijke respons op vacatures via vacaturesites onder 2.979 bezoekers van vacaturesites. Aanleiding voor het onderzoek was het feit dat aantoonbaar rendement op investeringen noodzakelijker is dan ooit, en dat geldt net zo goed voor de werving van nieuw personeel. 



Andere kanalen
De onderzoekers concluderen hieruit dat een groot gedeelte van de respons van vacaturesites niet rechtstreeks via vacaturesites zelf verloopt, maar veelal ook via andere kanalen. Na het solliciteren per e-mail is het gebruik van de sollicitatiebutton op een vacaturesite het populairst (34 procent). Solliciteren middels een brief of per telefoon gebeurt nauwelijks meer. 

Respons meten

VNU Media merkt dat organisaties zich door de recessie meer en meer afvragen of de verschillende wervingskanalen wel voldoende opleveren. Quintin Schevernels, Publishing Director Online van VNU Media "Het zuiver meten van respons van vacaturesites is van groot belang en behelst meer dan vaak gedacht. Dit onderzoek toont aan dat veel sollicitaties die via e-mail bij een organisatie binnenkomen ook op het conto van een vacaturesite gezet kunnen worden. Veel organisaties houden hier geen rekening mee. Tot op heden hadden we hier zelf ook zeer beperkt zicht op. Dit onderzoek maakt duidelijk dat vacaturesites zichzelf daarmee tekort doen." 

Onduidelijk

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat organisaties vaak aan de kandidaat zelf overlaten hoe hij/zij wil solliciteren. Kandidaten kiezen dan vaak voor de e-mail omdat ze denken dat dit bij de werkgever ‘beter’ overkomt. Veel organisaties geven in hun vacatures niet duidelijk aan op welke manier ze een sollicitatie willen ontvangen. "Zeker in een tijd waarin een organisatie wil meten wat iedere euro oplevert is het verstandig om dit juist wel te doen. Alleen op die manier kun je de respons op een vacature goed meten en je investeringen in recruitmentmedia op de juiste wijze waarderen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Google is nog geen serieuze concurrent van vacaturesite
 Werven via vacaturesite niet effectief genoeg
 Populariteit sollicitatiemails spectaculair gestegen
 Werkzoekende gaat werving- en selectiebureau liever uit de weg
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10