zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Virtuele kantoren maken mobiel werken makkelijker

10 april 2009 - Steeds meer bedrijven zoeken besparingen op hun vastgoedkosten en rusten hun werknemers daarom uit met BlackBerry's en laptops zodat ze ook op andere plekken kunnen werken. The Regus Group meldt een toename van contracten voor virtuele kantoren, deels door deze groeiende trend in de bedrijfswereld.

 Lees verder...   Reageer
 

Private Equity investeerders verbeteren hun geduld en professionaliteit

10 april 2009 - De Private Equity sector is nog springlevend. Wel verandert het gedrag van investeerders. Nu aantrekkelijke overnames en ‘good exits’ moeilijker geworden zijn, houden Private Equity partijen hun investeringen langer vast, wat de weg vrij maakt voor professionalisering.

 Lees verder...   3 reacties
 

‘Laat crisis geen excuus zijn om uw secretaresse te vergeten’

9 april 2009 - ‘Door de crisis is er dit jaar geen geld voor een attentie voor secretaresses op secretaressedag’. Deze verwachting blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo onder 561 werknemers. 31 procent verwacht dat er geen geld wordt vrijgemaakt voor secretaressedag door hun baas.

 Lees verder...   Reageer
 

`Managers moeten vooral eerlijk zijn bij reorganisaties`

9 april 2009 - Managers die een bezuiniging of reorganisatie moeten verkopen aan het personeel doen er goed aan eerlijkheid hoog in het vaandel te houden. Dat zegt Batia Mishan Wiesenfeld, professor of management op de Stern School of Business van de New York University.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nieuwe bedrijven belangrijker dan ooit

9 april 2009 - Het belang van nieuwe bedrijven voor de Nederlandse economie en voor de werkgelegenheid is de afgelopen twintig jaar sterk toegenomen. Belangrijke structurele oorzaken achter de groei van het aantal oprichtingen zijn de opkomst van nieuwe diensten en een stimulerend overheidsbeleid ten aanzien van ondernemerschap.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel salarissen bevroren dit jaar

9 april 2009 - Wereldwijd verwacht 39 procent van de organisaties dat bedrijfsresultaten significant slechter worden dit jaar. Dit dwingt organisaties tot het nemen van maatregelen. Bijna een derde van de bedrijven vermindert het aantal arbeidsplaatsen en 36 procent bevriest salarissen.

 Lees verder...   Reageer
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

9 april 2009 - Hoe komt het dat zoveel veranderprogramma’s helemaal niets veranderen? Volgens John McGuire en Gary Rho van het Center for Creative Leadership, komt dat omdat er teveel gefocust wordt op het veranderen van systemen, processen en procedure en niet op het veranderen van de mensen en de cultuur.

 Lees verder...   24 reacties
 

Agressie op werkvloer neemt toe

8 april 2009 - Agressie op de werkvloer komt vaker voor dan voorheen, vindt 62 procent van de werknemers. Ruim vier op de tien vinden dat de werkgever onvoldoende maatregelen neemt om agressie tegen te gaan. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een enquête die Abvakabo FNV heeft gehouden onder ruim 1.000 werknemers.

 Lees verder...   Reageer
 

Kleine bedrijven net zo fraudegevoelig als grote

8 april 2009 - Het beeld dat er in kleine ondernemingen geen of minder fraude gepleegd wordt dan in grote, omdat de werkgever zijn werknemers persoonlijk kent, klopt niet. Meer dan acht op de tien grote én kleine ondernemingen waren slachtoffer van fraude. Dat varieert van misbruik van tekenbevoegdheid tot diefstal van kantoormateriaal.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas heeft steeds meer last van geldproblemen werknemer

8 april 2009 - Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met de financiële problemen van werknemers. Uit een peiling van het Nibud, blijkt dat de helft van de bedrijven zegt dat de financiële problemen bij werknemers de afgelopen twee jaar zijn toegenomen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Google is nog geen serieuze concurrent van vacaturesite

8 april 2009 - Vacaturesites hoeven voorlopig nog niet te vrezen voor concurrentie van Google. Het zoeken van een baan via een zoekmachine zit weliswaar in de lift, toch zoekt de beroepsbevolking voorlopig nog liever een baan via een vacaturesite. Dat heeft onder andere te maken met het zoekgemak op vacaturesites.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf veel voorkomende maatregelen tegen de crisis

8 april 2009 - Bijna de helft van de bedrijven bezuinigt op zakenreizen en zakendiners. 45 procent heeft een personeelsstop doorgevoerd. Op personeelsfeesten wordt door 38 procent bezuinigd. Ongeveer 30 procent van de Europese bedrijven stelde het salarisbudget naar beneden bij. Een kwart stelt minder geld beschikbaar voor trainingen en opleidingen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips voor een beter geheugen

7 april 2009 - Vergeet u regelmatig namen? Verjaardagen? De plek waar iemand ook alweer werkt? Waar u uw auto neergezet hebt? Uw sleutelbos hebt gelaten? 6Minutes.be zet vijf tips op een rijtje om optimaal gebruik te maken van uw – in feite onfeilbare – geheugen en beter te onthouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager zou beslist sorry zeggen, zegt hij

7 april 2009 - Moeten bankiers sorry zeggen voor de financiële malaise? Management Team ging op onderzoek. En ja: 75,3 procent van de ondervraagde managers vindt dat bankiers hun excuses moeten maken.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1072 1073 1074 1075 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10