zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Administratief medewerker snakt naar feedback manager

16 april 2009 - De werkrelatie tussen manager en medewerker wordt beschouwd als zeer goed. Toch zou 64 procent van de administratieve professionals in Nederland meer betrokken willen worden bij de werkzaamheden van hun manager en zegt 60 procent beter met hun manager te kunnen werken als die meer feedback zou geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf redenen waarom Europese managers beter dan Amerikaanse zijn

15 april 2009 - Europese managers overtreffen hun Amerikaanse collega’s op meerdere fronten. Dat stelt Roland Berger naar aanleiding van een onderzoek onder de 1.000 grootste bedrijven ter wereld. Het managementadviesbureau geeft op 6Minutes.be meteen vijf redenen voor die concludering.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer geld voor directe en interactieve marketing ondanks crisis

15 april 2009 - In het eerste kwartaal van 2009 werd 38 procent van het marketingbudget aan dialoogmarketing (directe en interactieve marketing) besteed. Een stijging van ruim vijftien procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2008. Dit wordt wellicht mede veroorzaakt omdat marketeers stellen dat het juist nu belangrijk is om anti-cyclisch te investeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacatureaanbod daalt

15 april 2009 - Het vacatureaanbod in Nederland blijft dalen. Dat blijkt uit de Monster Employment Index. Wel varieert het beeld tussen de sectoren. De sectoren administratie, HR en financiële dienstverlening lieten een scherpe daling van het vacatureaanbod zien. Voor hospitality & toerisme, onderzoek & ontwikkeling en de gezondheidszorg steeg de Index.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Slimmer werken, juist nu!'

15 april 2009 - Sociale innovatie of ‘slimmer werken’ krijgt steeds meer aandacht. Sociale partners, de overheid, de Sociaal Economische Raad (SER), het Innovatieplatform: ze hebben allemaal grote belangstelling voor vernieuwingen die kunnen ontstaan door mensen, technologie en organisatie beter op elkaar af te stemmen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven redenen waarom geld geen goede motivator is

15 april 2009 - De controverse omtrent managementbeloningen en -bonussen houdt aan. Ondernemingen stellen dat die nodig zijn om talent te behouden. AIG beweert zelfs dat ze retentiebonussen moeten uitkeren om de werknemers de behouden die de financiële ellende veroorzaakt hebben; alleen zij zouden de kennis hebben om het tij te keren.

 Lees verder...   7 reacties
 

'Secretaressedag wordt Secretaresseweek'

14 april 2009 - In het kader van de jaarlijkse Secretaressedag op donderdag 16 april 2009 organiseert directiesecretaresse.nl in samenwerking met secretaressesdag.nl de eerste 'secretaresseweek.' Wat deze initiatiefnemers betreft, worden alle secretaresses niet één dag, maar een gehele week in het zonnetje gezet.

 Lees verder...   10 reacties
 

Meer vrouwen aan het werk door crisis

14 april 2009 - Evenals tijdens de recessie in de jaren tachtig en de IT-crisis in 2001 gaan ook in deze crisis steeds meer vrouwen op zoek naar een (grotere) baan. De Pers meldt dat de verwachtingen van het Sociaal Cultureel Planbureau en de Taskforce Deeltijdplus uitkomen.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht manieren om te reageren op een slechte baas

14 april 2009 - Heeft uw baas zich weer eens niet aan zijn woord gehouden? U geschoffeerd? Uw promotie tegengehouden? Eigenlijk verbaast het u niets. Uw baas negeert uw ideeën immers altijd, vernedert u regelmatig en verwacht te allen tijde dat u zijn gedachten kunt lezen. Nog erger is dat hij er niet over wil praten.

 Lees verder...   12 reacties
 

Hoogopgeleide voelt recessie

14 april 2009 - Uit een vorige week gehouden mini-onderzoek van Memory Magazine naar het oriëntatiegedrag onder 98 hoogopgeleide vrouwen en hoogopgeleid multicultureel talent bleek dat bij 33 procent de recessie merkbaar is bij de uitoefening van het werk. Slechts zeventien procent merkt nog niets van de recessie.

 Lees verder...   Reageer
 

Leidt de crisis tot een devaluatie van het MBA-diploma?

14 april 2009 - Een groot aantal managers begint momenteel aan een MBA-opleiding. Als manier om de recessie te ontduiken en in de hoop daarna terug te keren op de arbeidsmarkt met frisse ideeën, nieuwe vaardigheden en een nog grotere kans op een nieuwe baan. Maar als iedereen zo denkt, hoeveel waarde heeft dat papiertje dan nog?

 Lees verder...   5 reacties
 

Nederlandse werknemer blinkt uit in loyaliteit

10 april 2009 - Maar liefst 84 procent van de Nederlandse financiële managers geeft aan zichzelf loyaal tot zeer loyaal ten opzichte van hun werkgever te vinden. Hiermee zegt men loyaler te zijn dan het gemiddelde van managers in Europa (gemiddeld 77 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis verhoogt acceptatie parttime werk

10 april 2009 - Meer werkgevers zien het inzetten van parttime functionarissen als één van de oplossingen voor kostenbesparingen ten gevolge van de kredietcrisis. Er is momenteel meer ruimte is bij werkgevers om ook op hogere functies parttimers in te zetten, zo meldt Parttimecarriére.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf vaststellingen omtrent competentiebeleid

10 april 2009 - Begin 2008 lanceerde de SERV de actie '101 goede voorbeelden van competentiebeleid'. Dit was één van de acties uit de Competentieagenda 2010. De sociale partners van België engageerden zich om 101 nieuwe voorbeelden van competentieontwikkeling en –beleid te verzamelen en uit te dragen.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1071 1072 1073 1074 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10