zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Solliciteren 2.0

25 augustus 2016 - Duizenden sollicitanten, waaronder u. Hoe zorgt u ervoor dat u tussen alle kandidaten opvalt en die droombaan binnenhaalt? U kan gewoon een C.V. maken en een ‘killer’ brief schrijven met zinnen als ‘Ik ben de ideale kandidaat’ en ‘Binnen deze functie zal ik enorm veel kunnen leren en groeien’. Maar of dit opvalt?

  Lees verder...      3 reacties

Werk salarisadministrateur wordt stuk complexer

24 augustus 2016 - Ruim twee derde van de payroll professionals in Nederland ervaart dat zijn of haar functie zwaarder is geworden de laatste jaren. Deze verzwaring komt vooral door een toename in de complexiteit van het werk (75 procent), maar ook door een hogere werkdruk (64 procent).

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers optimistisch over de arbeidsmarkt

18 augustus 2016 -  Werknemers zijn over het algemeen optimistisch over de toekomst van de arbeidsmarkt en de economie in Nederland. Volgens de meest recente kwartaalstudie van PageGroup denkt 66 procent van de kandidaten tussen de 30 en 49 dat de arbeidsmarkt verbetert.

  Lees verder...      Reageer

Rol van tijd essentieel bij duurzame inzetbaarheid personeel

15 augustus 2016 - Voor het eerst in Nederland is er onderzoek gedaan naar de rol van tijd in duurzame inzetbaarheid van personeel. De Stichting Time Design heeft een onderzoek gehouden waarbij aandacht is besteed aan tijdsaspecten in relatie tot het vermogen om te werken.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkzoekenden bluft over werkervaring

10 augustus 2016 -  25 procent van werkzoekend Nederland bluft in zijn cv over werkervaring en / of capaciteiten. Van hen geeft veertien procent aan dit te doen omdat ze verwachten anders nooit hogerop te komen. Toch zijn niet doorgroeimogelijkheden, maar collega’s doorslaggevend bij de keuze voor een baan.

  Lees verder...      Reageer

Manager bij financiële instelling is origineel, creatief en intuďtief

10 augustus 2016 -  Managers in de financiële wereld zijn origineler, creatiever en durven meer op hun intuïtie te vertrouwen dan andere professionals. Dat blijkt uit een analyse van FBD Bankmensen onder 800 profielen en een analyse van de 80 meest belovende bankiers.

  Lees verder...      1 reactie

Mannen meer gehecht aan vaste baan dan vrouwen

9 augustus 2016 - Maar liefst de helft van alle Nederlandse mannen is zo gehecht aan de zekerheden van een vaste baan dat het een obstakel vormt om te gaan ondernemen. Bij de vrouwen is dat slechts veertig procent. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo onder 1.048 respondenten. In totaal koestert één op de drie Nederlanders de ambitie om te ondernemen.

  Lees verder...      Reageer

Oost-Europese developers komen naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling

28 juli 2016 -  Voor Oost-Europese developers is persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden om in Nederland aan de slag te gaan. Dit geeft een derde van de 260 Oost-Europese developers aan in het onderzoek van Huxley IT. Opvallend genoeg blijkt de inhoud van het werk slechts voor een klein deel van de developers doorslaggevend te zijn (negen procent).

  Lees verder...      Reageer

Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend

26 juli 2016 -  De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2016 zijn bekend gemaakt. Cathelijne Broers Directeur Stichting Producties De Nieuwe Kerk & Hermitage Amsterdam, Ingrid Thijssen Lid Raad van Bestuur / COO Alliander en Claudia Zuiderwijk-Jacobs Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel zijn de kanshebbers.

  Lees verder...      Reageer

Veel onvrede over salaris en manager

22 juli 2016 -  Meer dan 80 procent van alle Nederlandse werknemers is tevreden met zijn leven in het algemeen. 40 procent is echter niet content over het totaalplaatje van zijn werk, deze ontevredenheid nam in een jaar tijd met veertien procent toe.

  Lees verder...      2 reacties

Werknemer zeggen nee tegen een baan zonder flexibiliteit

22 juli 2016 -  Uit het meest recente onderzoek van Regus blijkt dat flexibiliteit een zeer belangrijke factor is voor medewerkers. Zij geven aan dat ze een baan die geen flexibiliteit biedt zelfs zouden weigeren. Bijna de helft van de medewerkers meldt dat ze langer in hun vorige baan zouden zijn gebleven als ze de mogelijkheid zouden hebben gehad om flexibel te werken.

  Lees verder...      Reageer

Financials - ondanks hoge werkloosheid - positief over arbeidsmarkt

18 juli 2016 - Hoogopgeleide financials zijn, ondanks de hoge werkloosheid van twaalf procent, positief over de arbeidsmarkt. Een op de vijf kwalificeert de huidige situatie als (zeer) gunstig. 40 procent verwacht dat de arbeidsmarkt zich het komende jaar nog (veel) gunstiger ontwikkelt.

  Lees verder...      1 reactie

Angsthaas of dare-devil?

12 juli 2016 -  U bent al een tijd niet gelukkig in uw huidige baan. U hebt het er regelmatig met uw partner en vrienden over dat u wat anders wilt. En u kijkt regelmatig op vacaturesites of er iets voor u tussen zit. Maar u komt niet in beweging.

  Lees verder...      Reageer

Nederland op vakantie: werk gaat mee

8 juli 2016 -  Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlanders, neemt zijn werk mee op vakantie. Ruim een kwart (27 procent) stopt zijn laptop in de koffer en het overgrote deel (bijna 70 procent) is bereikbaar voor collega’s tijdens de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers van Ricoh: Anders werken: wat vindt werkend Nederland?

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 71 volgende >
reacties
Opel Ampera-e (1) 
Eerlijk zullen we alles delen? (2) 
Solliciteren 2. 0 (3) 
Developers blijven worstelen met mobiele apps (1) 
Hoe ver ga ik mee in de chaos van anderen? (1) 
De werkelijke reden waarom teams niet presteren (4) 
Waarom traag werken u veel effectiever maakt  (1) 
beurs
AEX index: 453.01 0.68 %
Stijgers Dalers
Value8 7.15  6.6 %
Gemalto 62  6.5 %
Yatra 5.7  5.6 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Brill kon 26.52  -2.8 %
KAS bank 8.5  -2.2 %
Beursupdate: fondsen AEX op Wall Street
Wall Street sluit op verlies
Olieprijs sluit hoger
meer beurs
top10
Solliciteren 2. 0
De werkelijke reden waarom teams niet presteren
Security door externe specialisten steeds populairder
Zonder Interne Agile coaches is doorontwikkeling Agile kansloos
Mkb is liquide maar investeert minder
De vijf nieuwste trends binnen bedrijfssoftware
Wordt u straks vervangen door een robot?
In vijf stappen naar een veilige en duurzame BYOD-strategie
Werknemer heeft voorkeur voor werkgever die zich inzet voor goede doelen
Voorkom werkstress direct na uw vakantie
meer top 10
vacatures
meer vacatures