zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Bijna geen vraag naar WO diploma's op arbeidsmarkt

27 september 2016 - In de huidige Nederlandse arbeidsmarkt vraagt slechts 5,7 procent van de vacatures een WO denkniveau of diploma. Daarentegen zijn er viermaal zo veel vacatures voor werkzoekenden met een HBO diploma, dit volgens een nieuw onderzoek van Adzuna.

  Lees verder...      Reageer

Vijftigplussers positief over kansen arbeidsmarkt

22 september 2016 -  Vijftigplussers zijn over het algemeen optimistisch over hun kansen op een baan. Volgens de Confidence Index van  PageGroup vindt meer dan de helft dat de arbeidsmarkt verbetert.

  Lees verder...      1 reactie

Millennial overtuigd van zichzelf in zoektocht nieuwe baan

8 september 2016 -  Bij het zoeken naar een nieuwe baan weet 50 procent van de Nederlandse millennials  precies wat hij zoekt en 60 procent is ervan overtuigd dat hij de gewenste baan ook zal vinden. 70 procent zegt de online plekken te kennen waar ze moeten zoeken om een nieuwe baan te vinden, een kwart zegt dit echter niet te weten.

  Lees verder...      Reageer

De toekomstperspectieven van de projectmanager

1 september 2016 -  De toekomst van de projectmanager staat centraal in het rapport van ISES Projectmanagement. De opleider, gespecialiseerd in het scholen van  projectmanagers, beschrijft hierin hoe het projectmanagement zich stormachtig ontwikkelt en welke stevige consequenties dit heeft voor projectmanagers in verschillende sectoren.

  Lees verder...      Reageer

Werkzoekende ziet slechte aansluiting tussen opleiding en praktijk

1 september 2016 -  40 procent van de werkzoekenden is het erover eens: wat zij op hun opleiding geleerd hebben, sluit onvoldoende aan op het werkende leven. Niet alleen de werkzoekenden, maar ook de werkgevers zien de kloof. Bijna de helft van de werkgevers (44 procent) zegt dat kandidaten vanuit hun opleiding onvoldoende zijn voorbereid op de huidige arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Solliciteren 2.0

25 augustus 2016 - Duizenden sollicitanten, waaronder u. Hoe zorgt u ervoor dat u tussen alle kandidaten opvalt en die droombaan binnenhaalt? U kan gewoon een C.V. maken en een ‘killer’ brief schrijven met zinnen als ‘Ik ben de ideale kandidaat’ en ‘Binnen deze functie zal ik enorm veel kunnen leren en groeien’. Maar of dit opvalt?

  Lees verder...      10 reacties

Werk salarisadministrateur wordt stuk complexer

24 augustus 2016 - Ruim twee derde van de payroll professionals in Nederland ervaart dat zijn of haar functie zwaarder is geworden de laatste jaren. Deze verzwaring komt vooral door een toename in de complexiteit van het werk (75 procent), maar ook door een hogere werkdruk (64 procent).

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers optimistisch over de arbeidsmarkt

18 augustus 2016 -  Werknemers zijn over het algemeen optimistisch over de toekomst van de arbeidsmarkt en de economie in Nederland. Volgens de meest recente kwartaalstudie van PageGroup denkt 66 procent van de kandidaten tussen de 30 en 49 dat de arbeidsmarkt verbetert.

  Lees verder...      Reageer

Rol van tijd essentieel bij duurzame inzetbaarheid personeel

15 augustus 2016 - Voor het eerst in Nederland is er onderzoek gedaan naar de rol van tijd in duurzame inzetbaarheid van personeel. De Stichting Time Design heeft een onderzoek gehouden waarbij aandacht is besteed aan tijdsaspecten in relatie tot het vermogen om te werken.

  Lees verder...      Reageer

Kwart werkzoekenden bluft over werkervaring

10 augustus 2016 -  25 procent van werkzoekend Nederland bluft in zijn cv over werkervaring en / of capaciteiten. Van hen geeft veertien procent aan dit te doen omdat ze verwachten anders nooit hogerop te komen. Toch zijn niet doorgroeimogelijkheden, maar collega’s doorslaggevend bij de keuze voor een baan.

  Lees verder...      Reageer

Manager bij financiële instelling is origineel, creatief en intuďtief

10 augustus 2016 -  Managers in de financiële wereld zijn origineler, creatiever en durven meer op hun intuïtie te vertrouwen dan andere professionals. Dat blijkt uit een analyse van FBD Bankmensen onder 800 profielen en een analyse van de 80 meest belovende bankiers.

  Lees verder...      1 reactie

Mannen meer gehecht aan vaste baan dan vrouwen

9 augustus 2016 - Maar liefst de helft van alle Nederlandse mannen is zo gehecht aan de zekerheden van een vaste baan dat het een obstakel vormt om te gaan ondernemen. Bij de vrouwen is dat slechts veertig procent. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo onder 1.048 respondenten. In totaal koestert één op de drie Nederlanders de ambitie om te ondernemen.

  Lees verder...      Reageer

Oost-Europese developers komen naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling

28 juli 2016 -  Voor Oost-Europese developers is persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden om in Nederland aan de slag te gaan. Dit geeft een derde van de 260 Oost-Europese developers aan in het onderzoek van Huxley IT. Opvallend genoeg blijkt de inhoud van het werk slechts voor een klein deel van de developers doorslaggevend te zijn (negen procent).

  Lees verder...      Reageer

Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend

26 juli 2016 -  De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2016 zijn bekend gemaakt. Cathelijne Broers Directeur Stichting Producties De Nieuwe Kerk & Hermitage Amsterdam, Ingrid Thijssen Lid Raad van Bestuur / COO Alliander en Claudia Zuiderwijk-Jacobs Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel zijn de kanshebbers.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 71 volgende >
advertorial
Wat voor leider ben jij?
Komt jouw beeld van jezelf als leider overeen met de werkelijkheid? Ontdek met onze test welke van de 8 leiderschapsprofielen het beste bij jou past.
Lees verder
reacties
Den Bosch duurste hoofdstad voor autoverzekering (1) 
Bijna helft minder ontslagprocedures na invoering WWZ (2) 
Team tegen pesten op de werkvloer (6) 
Middengroep arbeidsmarkt kwetsbaar (1) 
Nederland opnieuw Europees koploper zuinige auto’s (1) 
Timemanagement helpt mij niet. Wat moet ik nu? (1) 
Thuiswerken goed voor de productiviteit (1) 
beurs
AEX index: 451.55 0.28 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.35  12.9 %
Fugro 14.17  6.1 %
Royal dutch 22.23  5.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 56.85  -4.8 %
Vastned reta 36.03  -2.1 %
Winst Costco hoger dan verwacht
Wall Street sluit lager
Wall Street beperkt verliezen
meer beurs
top10
De Lichaamstaal Checklist om objectief te observeren
Thuiswerken goed voor de productiviteit
Bijna geen vraag naar WO diploma's op arbeidsmarkt
Middengroep arbeidsmarkt kwetsbaar
Eigen inbreng starter woningmarkt stijgt naar ruim 27. 000
Team tegen pesten op de werkvloer
Maak kopen gemakkelijker; drie tips
Digitale transformatie draait om optimale klantervaring
Bijna helft minder ontslagprocedures na invoering WWZ
De drie dodelijke blinde vlekken van verandermanagement
meer top 10
vacatures
meer vacatures