zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Meer dan de helft van de managers in de industrie overweegt een carričrestap

2 september 2014 - Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Van de Groep & Olsthoorn Executive Search & Interim Management  onder 1.660 managers en directeuren in de Nederlandse industrie, blijkt dat meer dan de helft van deze managers een nieuwe baan overweegt.

  Lees verder...      Reageer

Werkplek is een gekkenhuis

28 augustus 2014 - Ordelijke agenda’s, to-do lijstjes en uitnodigingen voor een etentje dat over twee maanden plaatsvindt; niemand beter in dingen plannen dan de Nederlanders. Ook onze vrije tijd voorzien we graag van structuur.

  Lees verder...      Reageer

Millennial deelt persoonlijke informatie in ruil voor werkzekerheid

25 augustus 2014 - Millennials zijn vaak bereid om persoonlijke gegevens toegankelijk te maken voor hun werkgevers. Dat is de conclusie van internationaal onderzoek van PwC onder 10.000 werknemers en 500 hr-medewerkers, zo meldt Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Zeven criteria van werkverslaving – hoe hoog scoort u?

21 augustus 2014 - Veel mensen stellen trots dat ze workaholics zijn. Lange dagen op kantoor doorbrengen maakt deel uit van een moderne cultuur en wordt als een exponent van succes beschouwd. Maar achter deze werkverslaafde façade schuilt ook gevaar.

  Lees verder...      Reageer

Vier manieren waarop u (onbewust) uw carričre saboteert

20 augustus 2014 - Uw carrière kan zonder enige verklaring ineens de verkeerde richting opgaan. De uiteindelijke verantwoordelijkheid daarvoor ligt vaak bij uzelf. Dat schrijft Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie

14 augustus 2014 - Op zoek naar een nieuwe baan en druk aan het solliciteren? Zorg voor een Facebook account dat op orde is, net als de andere accounts op de verschillende sociale media. Werkgevers ‘googlen’ hun kandidaten en proberen op die manier meer informatie in te winnen. 

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders werken vaker door tijdens vakantie

13 augustus 2014 - Nederlanders maken tijdens hun vakantie steeds meer gebruik van het internet. Acht van de tien maakt dankbaar gebruik van internetmogelijkheden op bijvoorbeeld de camping. Daarnaast werken we ook steeds vaker tijdens onze vakantie.

  Lees verder...      Reageer

Drie principes van Slow Working

6 augustus 2014 - Alles een beetje minder-snel-dan-snel doen lijkt onmogelijk in onze drukker-dan-druk maatschappij. Misschien zelfs wel ongewenst of ‘not done’. Liever uw benen uit uw lijf rennen dan uitgemaakt worden voor een luie donder.

  Lees verder...      Reageer

Drie dingen die helpen om het ver te schoppen als manager

4 augustus 2014 - Over welke kwaliteiten - die niet in managementhandboeken worden beschreven -  moet u beschikken om het ver te schoppen in het bedrijfsleven? Makkelijk kunnen inslapen tijdens (lange) vliegtuigreizen helpt.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders willen massaal thuiswerken

4 augustus 2014 - Uit onderzoek van Jobbird.com blijkt dat maar liefst 81 procent van de werknemers graag thuis zou willen werken. Op dit moment zijn er ruim 930.000 thuiswerkers in Nederland. Dit is een stijging van ruim 60.000 werknemers in een jaar tijd.

  Lees verder...      1 reactie

Negen kenmerken van werknemers die makkelijk promotie maken

31 juli 2014 - Hoe kom ik hogerop,’ is een vraag die miljoenen werknemers zichzelf dagelijks stellen. Dharmesh Shah, mede-oprichtervan HubSpot, stelt: de houding van een werknemer geeft informatie over zijn toekomstige gedrag, handelingen, successen en verwezenlijkingen en daarom is er niets belangrijker voor uw promotiekansen dan uw houding.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg

30 juli 2014 - Als financiën, leeftijd en een vast contract geen rol zouden spelen, zou bijna de helft van de Nederlanders het carrièreroer liefst vandaag nog omgooien. Dat blijkt uit onderzoek door Van der Mijn & van Dorp.

  Lees verder...      2 reacties

LinkedIn belangrijkste middel voor arbeidsmarktoriëntatie wo-studenten

30 juli 2014 - LinkedIn is de belangrijkste website voor universitaire studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 van Make a Move Nederland, uitgevoerd door Intelligence Group.

  Lees verder...      Reageer

Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling wo-studenten

24 juli 2014 - Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling onder wo-studenten. Dit is één van de conclusies uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 onder bijna 900 Nederlandse wo-studenten. De monitor focust op de belevingswereld en het oriëntatieproces van academische opgeleiden op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 60 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Zieke flexwerker kan werkgever duur komen te staan  (1) 
Advieskosten tijdens looptijd hypotheek moeten duidelijker  (8) 
‘Bereidstellingsprovisie’ meest onbekende hypotheekterm van Nederland (1) 
Drone fans willen helderheid scheppen voor consumenten  (1) 
Drone bezitters afgestraft ondanks onduidelijke regelgeving (3) 
Zeven redenen waarom u geen authenticiteit moet nastreven (12) 
China wil topsalarissen staatsbedrijven nogmaals indammen (1) 
beurs
AEX index: 414.23 0.27 %
Stijgers Dalers
BAM groep ko 1.91  5 %
Brill kon 24.95  3.5 %
ASMl holding 75.81  3 %
Oci 24.97  -3 %
Neways elect 8.3  -2.9 %
Aperam 23.95  -2.6 %
Eurocommercial Properties rondt aandeleninkoop af
SBM Offshore koploper op rustig Damrak
Dekkingsgraad Nederlandse pensioenfondsen stijgt
meer beurs
top10
Tien beginnersfouten tijdens presentaties
Goede bedoelingen en een verpletterend effect
Zieke flexwerker kan werkgever duur komen te staan
Werkplek is een gekkenhuis
HR-managers werven actief professionals in tweede helft 2014
‘Bereidstellingsprovisie’ meest onbekende hypotheekterm van Nederland
Drone bezitters afgestraft ondanks onduidelijke regelgeving
Verzuim verder gedaald
Inkomsten tv-reclame blijven stijgen
Zakelijke telefoniemarkt is klaar voor click-to-dial
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures