zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Snel weer aan de slag na uw burnout?

21 oktober 2014 - Lange tijd was het advies van de huis- en bedrijfsarts bij een burnout: rust, rust en nog eens rust. Yogalessen gaan volgen, de buitenlucht in of een cursus mindfulness om te leren ontspannen. Maar vooral niet werken.

  Lees verder...      2 reacties

Meer kansen voor interim-managers

17 oktober 2014 - Met hun frisse blik en tijdelijke contract, zijn interim-managers al jaren veelgevraagde krachten binnen finance en accounting afdelingen van Nederlandse organisaties. De laatste tijd duiken deze interimmers steeds vaker op binnen andere vakgebieden, zoals Human Resources en Legal.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander solliciteerde volop in 2014

17 oktober 2014 - Het afgelopen jaar heeft een op de drie werkzame Nederlanders actief gesolliciteerd naar een nieuwe baan. Onder callcenter medewerkers heeft bijna tweederde het afgelopen jaar gesolliciteerd. Een getal dat overeenkomt met de hoge doorloop in deze beroepsgroep en sector.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap

15 oktober 2014 - Vrouwelijke millennials zullen sneller de top bereiken dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Vrouwen zijn immers beter afgestemd op de eisen van het moderne leiderschap dan mannen.

  Lees verder...      1 reactie

50-plusser werkt amper aan eigen arbeidsmarktkansen

10 oktober 2014 - Onderzoek naar de employability en inzetbaarheid van werkzame 50-plussers laat zorgwekkende resultaten zien. Zo heeft meer dan een kwart van de 50-plussers geen CV, heeft een derde afgelopen jaar zijn/haar CV herzien en heeft slechts 24 procent afgelopen jaar concrete stappen gezet om de kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

  Lees verder...      5 reacties

Nieuwe ontslagregeling dwingt 50-er tot beweging

9 oktober 2014 - Vanaf 1 juli 2015 zal de ontslagwetgeving flink gaan veranderen met als doelstelling de flexibilisering van de arbeidsmarkt te verbeteren. Met name beoogt de regeling hierdoor het aantal vaste contracten te laten groeien.

  Lees verder...      2 reacties

Bas Hoogland Klantvriendelijkste Directeur van Nederland

29 september 2014 - Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal Greenparks, is dinsdag 23 september uitgeroepen tot de Klantvriendelijkste Directeur van Nederland. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een directeur die zich ook op persoonlijke titel inzet voor een klantvriendelijker Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Meer kans op baan via vrijwilligerswerk

25 september 2014 - Via vrijwilligerswerk hebben werkzoekenden een aanzienlijk grotere kans op het vinden van een baan. Naast omscholing, zou een aaneenschakeling van vrijwilligersklussen succesvol als re-integratie-instrument moeten worden ingezet.

  Lees verder...      1 reactie

Non-profit met stip meest populair onder hogeropgeleiden

19 september 2014 - Ondanks een aantrekkende economie kiezen hogeropgeleiden nog steeds massaal voor een baan in de non-profit sector. De sectoren onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en zorg worden genoemd als meest favoriete branche om in te werken.

  Lees verder...      Reageer

Marketing- en PR-medewerkers massaal op zoek naar andere baan

19 september 2014 - Mensen die nu een baan hebben in de marketing, communicatie, pr en reclame zijn massaal en actief op zoek naar ander werk. Binnen deze beroepsgroepen is een op de zes actief op zoek naar een nieuwe baan, meer dan de helft is latent op zoek en houdt de arbeidsmarkt goed in de gaten.

  Lees verder...      Reageer

De schoenen van de manager: do’s en don’ts

17 september 2014 - A woman with good shoes is never ugly. Volgens Veronique van der Wielen, Webshop manager bij Manfield, moeten zowel vrouwelijke als managers deze uitspraak van Coco Chanel ter harte nemen.

  Lees verder...      Reageer

Managers kiezen voor eigen ondernemerschap in plaats van vaste aanstelling

16 september 2014 - Uit onderzoek van Van de Groep & Olsthoorn Executive Search & Interim Management onder ruim 200 interim managers in de Nederlandse industrie, blijkt dat 71 procent van de interim managers het aantal tijdelijke projecten bij opdrachtgevers in de industrie ziet toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Interim: rennend beginnen, vliegend verder

15 september 2014 - De interim-wereld is hard en de concurrentie is moordend. Als interim manager moet u zich succesvol onderscheiden van uw mede interim managers om de beste klussen binnen te slepen. Maar hoe wordt u succesvol?

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om uw carrière een boost te geven

11 september 2014 - Een aantal relatief eenvoudige stappen kunnen al bijdragen aan een carrière boost. Het vaststellen van doelen en een duidelijke visie staan hierbij voor de werknemer centraal. Aangeraden wordt om als werknemer zelf de touwtjes in handen te houden, zodat men controle houdt over het eigen carrièrepad.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 61 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Snel weer aan de slag na uw burnout? (2) 
Sterke daling verkoop kleding en schoenen in Nederland (1) 
Wat te doen als iedereen langs elkaar heen werkt? (1) 
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars (1) 
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker! (6) 
Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap (1) 
De online generatie: binnenkort bij u in de vergaderruimte (1) 
beurs
AEX index: 384.40 -0.69 %
Stijgers Dalers
AKZO nobel 51.64  4.7 %
BE semicondu 13.15  4 %
Postnl 3.25  3.8 %
Value8 10.6  -2.7 %
Ballast neda 2.48  -2.4 %
Brill kon 23.25  -2.1 %
Texas Instruments boekt enorme winstgroei
Apple boekt recordomzet
Beursupdate: AEX op Wall Street
meer beurs
top10
Vier principes die uw oordeel kunnen kleuren
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars
Google maakt meest actieve internetgemeenten bekend
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker!
Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap
Een wereld te winnen met ‘projectinformatie in optima forma’
Jongeren: vrij reizen of leaseauto even belangrijk als goed pensioen
Meer kansen voor interim-managers
Slimme technologie leidt tot doorbraken in alle economische sectoren
'Grootste hack ooit' vraagt om geïntegreerde aanpak
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures