zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Drie adviezen voor de juiste balans tussen werk en privé

23 februari 2015 - Hoe zorgt u dat werk en privé elkaar niet in de weg zitten? Bonque  geeft een aantal adviezen die u kunnen helpen met het vinden van een juiste balans tussen uw werkleven en uw privéleven. Deze adviezen geven zij aan de hand van de expertise van Nigel Marsh.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken lost files niet op

17 februari 2015 - Onderzoek van promovendus Sergejs Gubins zien dat 's morgens eerst even thuis werken de files mogelijk vooral opschuift en dus zeker niet volledig oplost. Gubins promoveerde 9 februari op zijn onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Lees verder...      Reageer

Accountancykantoren zijn geen populaire werkgevers

11 februari 2015 - Shell is voor het derde jaar op rij de meest favoriete werkgever van Nederland. In 2012 heeft Shell het stokje van de Rabobank overgenomen, die inmiddels gedaald is van plek nummer twee naar vier.

  Lees verder...      Reageer

Medisch personeel vertrekt naar het buitenland voor een baan

4 februari 2015 - Een groeiende groep van medische specialisten en verpleegkundigen vindt steeds moeilijker een geschikte baan in Nederland en vertrekt naar het buitenland.

  Lees verder...      Reageer

Zes kenmerken van succesvolle zakenvrouwen

27 januari 2015 - Vrouwen blijven het moeilijk hebben om door te dringen tot de top van het bedrijfsleven. Mannen bekleden nog altijd de overgrote meerderheid van de topfuncties en worden daar ook beter voor betaald dan vrouwen.

  Lees verder...      1 reactie

Uitstekende vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessional

20 januari 2015 - De vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessionals zijn uitstekend te noemen. In 2014 is de vraag naar communicatiespecialisten met 24 procent gegroeid en de vraag naar marketeers met vijftien procent gegroeid.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om namen te onthouden

29 december 2014 - De feestdagen zijn in volle gang. Dit betekent niet alleen (welverdiende) vrije dagen, maar ook de gebruikelijk kerstdiners en nieuwjaarsborrels met collega’s. Niets is natuurlijk vervelender dan wanneer u gezellig staat te borrelen en u de naam van uw gesprekspartner bent vergeten.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips waarmee u in 2015 wél een baan vindt

24 december 2014 - Waarom ben ik nog steeds werkloos? Wat doe ik verkeerd? Deze gefrustreerde vragen stellen werklozen regelmatig. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom u in 2014 nog geen baan gevonden hebt.

  Lees verder...      3 reacties

Gebrek zelfkennis bij IT-talent verhoogt arbeidsmobiliteit

23 december 2014 - 45 procent van het IT-talent weet in het laatste studiejaar nog niet welke baan er bij hen past, terwijl juist IT-starters relatief snel na hun opleiding in dienst treden bij een werkgever, vaak al na één maand. Dit werkt in de hand dat 33 procent van deze starters op de arbeidsmarkt binnen één jaar van baan wisselt.

  Lees verder...      Reageer

Finance professionals willen van werkgever wisselen

18 december 2014 - Finance professionals willen massaal van werkgever wisselen in 2015. Dat blijkt uit een enquête onder 1.200 senior finance professionals van LIME Search&Connection. Het uitblijven van interessante kansen bij de huidige organisatie en de wens naar continue ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen.

  Lees verder...      Reageer

Veteraan profiteert van defensie-ervaring in burgerbaan

8 december 2014 - 49 procent van de veteranen zegt dat hun eerdere militaire ervaringen helpen in hun huidige werk op de civiele arbeidsmarkt. Jonge veteranen ondervinden meer profijt van hun vredesmissie-ervaringen bij het uitoefenen van hun huidige werk dan de wat oudere veteranen.

  Lees verder...      Reageer

Belastingdienst opnieuw populairste werkgever voor fiscalisten

2 december 2014 - Voor het derde jaar op rij is de Belastingdienst de populairste werkgever voor fiscalisten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Werken in de Fiscaliteit dat Berenschot samen met Sdu houdt. Op de tweede plaats staat de rechterlijke macht, gevolgd door BDO Belastingsadviseurs op drie.

  Lees verder...      Reageer

Studenten starten carrière het liefst bij Shell

24 november 2014 - De populairste werkgever om je carrière te starten is Shell. De oliemagnaat is met name populair om de internationale mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2014, dat Memory Research onlangs hield onder ruim 1.100 studenten en starters.

  Lees verder...      Reageer

Financieel directeur is méér dan dosis ervaring

12 november 2014 - De Nederlandse financieel directeuren noemen zelden hun ervaring als belangrijkste reden voor succes, maar een proactieve houding en sterke people skills zijn de essentiële eigenschappen van een goede FD.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 63 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Ontslag op staande voet: belangrijke wijzigingen per 1 juli 2015 (1) 
32 ongeschreven regels voor managers (1) 
Eén op de zes online koopjesjagers gedupeerd door malafide websites (1) 
Illegale software en malware nauw met elkaar verbonden (1) 
Van controle naar vertrouwen (3) 
Echtscheiding werkt besmettelijk op de werkvloer (1) 
RFID-chip onder de huid als authenticatiemiddel? (1) 
beurs
AEX index: 483.57 0.73 %
Stijgers Dalers
Ordina 1.47  5.8 %
Corbion 17.91  3.7 %
Heijmans 11.73  3.4 %
Imtech 3.43  -9 %
Oci 35.82  -5.3 %
Fugro 22.6  -4 %
ING verkoopt resterende belang in Voya
`KPN werkt aan verkoop Belgische tak`
Wall Street sluit lager
meer beurs
top10
Ontslag op staande voet: belangrijke wijzigingen per 1 juli 2015
Nederlanders opvallend optimistisch over pensioenleeftijd
RFID-chip onder de huid als authenticatiemiddel?
Nederlandse CEO’s technisch beter onderlegd dan buitenlandse collega’s
Complimentendag: Werkend Nederland krijgt zelden compliment van de baas
Senioren nu ook last van tablet-nek
Van controle naar vertrouwen
Middelgrote bedrijven dragen één biljoen euro bij aan groei Europese economie
War for talent is nog niet afgelopen, maar is nog maar net gestart
Groeiend geloof Nederlandse beleggers in duurzaam investeren
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures