zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Zzp'er niet van plan in vaste dienst te gaan

24 oktober 2014 - De meerderheid van de zzp’ers is niet van plan om in dienst te treden bij een bedrijf of om personeel aan te nemen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ZZP en Bedrijfsvoering’ dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder 821 zzp’ers.

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding

23 oktober 2014 - Hoe langer medewerkers in dienst zijn, hoe minder zij hechten aan opleiding en loopbaanontwikkeling.* Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en directies.

  Lees verder...      3 reacties

Young Professional verkiest social enterprises

22 oktober 2014 - Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die winstmaximalisatie centraal stellen. Dit blijkt uit onderzoek van Kirkman Company, YSE en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

  Lees verder...      Reageer

Eén op de drie Nederlanders wordt jaarlijks gehunt

22 oktober 2014 - Ruim één op de drie Nederlanders (35 procent) is het afgelopen jaar door een werkgever benaderd voor een baan. Ten opzichte van 2011 is dat een lichte stijging van twee procent blijkt uit analyses in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

  Lees verder...      Reageer

Snel weer aan de slag na uw burnout?

21 oktober 2014 - Lange tijd was het advies van de huis- en bedrijfsarts bij een burnout: rust, rust en nog eens rust. Yogalessen gaan volgen, de buitenlucht in of een cursus mindfulness om te leren ontspannen. Maar vooral niet werken.

  Lees verder...      6 reacties

Meer kansen voor interim-managers

17 oktober 2014 - Met hun frisse blik en tijdelijke contract, zijn interim-managers al jaren veelgevraagde krachten binnen finance en accounting afdelingen van Nederlandse organisaties. De laatste tijd duiken deze interimmers steeds vaker op binnen andere vakgebieden, zoals Human Resources en Legal.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander solliciteerde volop in 2014

17 oktober 2014 - Het afgelopen jaar heeft een op de drie werkzame Nederlanders actief gesolliciteerd naar een nieuwe baan. Onder callcenter medewerkers heeft bijna tweederde het afgelopen jaar gesolliciteerd. Een getal dat overeenkomt met de hoge doorloop in deze beroepsgroep en sector.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap

15 oktober 2014 - Vrouwelijke millennials zullen sneller de top bereiken dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Vrouwen zijn immers beter afgestemd op de eisen van het moderne leiderschap dan mannen.

  Lees verder...      1 reactie

50-plusser werkt amper aan eigen arbeidsmarktkansen

10 oktober 2014 - Onderzoek naar de employability en inzetbaarheid van werkzame 50-plussers laat zorgwekkende resultaten zien. Zo heeft meer dan een kwart van de 50-plussers geen CV, heeft een derde afgelopen jaar zijn/haar CV herzien en heeft slechts 24 procent afgelopen jaar concrete stappen gezet om de kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

  Lees verder...      5 reacties

Nieuwe ontslagregeling dwingt 50-er tot beweging

9 oktober 2014 - Vanaf 1 juli 2015 zal de ontslagwetgeving flink gaan veranderen met als doelstelling de flexibilisering van de arbeidsmarkt te verbeteren. Met name beoogt de regeling hierdoor het aantal vaste contracten te laten groeien.

  Lees verder...      2 reacties

Bas Hoogland Klantvriendelijkste Directeur van Nederland

29 september 2014 - Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal Greenparks, is dinsdag 23 september uitgeroepen tot de Klantvriendelijkste Directeur van Nederland. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan een directeur die zich ook op persoonlijke titel inzet voor een klantvriendelijker Nederland.

  Lees verder...      Reageer

Meer kans op baan via vrijwilligerswerk

25 september 2014 - Via vrijwilligerswerk hebben werkzoekenden een aanzienlijk grotere kans op het vinden van een baan. Naast omscholing, zou een aaneenschakeling van vrijwilligersklussen succesvol als re-integratie-instrument moeten worden ingezet.

  Lees verder...      2 reacties

Non-profit met stip meest populair onder hogeropgeleiden

19 september 2014 - Ondanks een aantrekkende economie kiezen hogeropgeleiden nog steeds massaal voor een baan in de non-profit sector. De sectoren onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en zorg worden genoemd als meest favoriete branche om in te werken.

  Lees verder...      Reageer

Marketing- en PR-medewerkers massaal op zoek naar andere baan

19 september 2014 - Mensen die nu een baan hebben in de marketing, communicatie, pr en reclame zijn massaal en actief op zoek naar ander werk. Binnen deze beroepsgroepen is een op de zes actief op zoek naar een nieuwe baan, meer dan de helft is latent op zoek en houdt de arbeidsmarkt goed in de gaten.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 61 volgende >
advertorial
MBA in één dag - avondseminar (6 nov)
Ben Tiggelaar presenteert de beste inzichten over leiderschap en verandering in 2,5 uur! Een eenmalig seminar voor slechts 199 euro. En u krijgt er ook nog eens gratis de splinternieuwe 'MBA in één dag - Management Classics II CD-box ter waarde van 199 euro bij cadeau. Een uniek aanbod voor een seminar dat u niet wilt missen! 
Lees verder
reacties
Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding (3) 
Lean voor veel organisaties op lange termijn een lastige klus  (3) 
Snel weer aan de slag na uw burnout? (6) 
Sterke daling verkoop kleding en schoenen in Nederland (1) 
Wat te doen als iedereen langs elkaar heen werkt? (1) 
Social Media hét wapen voor klantbehoud door verzekeraars (1) 
Vijf manieren om disproportioneel klagen positief te pareren: word wakker! (8) 
beurs
AEX index: 396.89 0.22 %
Stijgers Dalers
Corbion 12.5  5 %
KPN kon 2.39  3.5 %
BE semicondu 13.78  3.1 %
Ten cate 18.25  -4.3 %
Nieuwe steen 3.82  -3.3 %
Neways elect 7.99  -3.2 %
Uur U Europese banken nadert
America Movil geen haast met KPN
Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Gemalto
meer beurs
top10
Vier principes die uw oordeel kunnen kleuren
Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding
Snel weer aan de slag na uw burnout?
Wat vertelt een sollicitatiegesprek ons eigenlijk?
Eén op de drie Nederlanders wordt jaarlijks gehunt
Hoe maakt u HR strategisch?
Consumenten zien donkere wolken hangen boven de Europese economie
Vier aanbevelingen om om te gaan met kansen en bedreigingen van sociale media
Lean voor veel organisaties op lange termijn een lastige klus
Overzicht kwijt in een megaproject? Tien tips om dat te voorkomen
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures