zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Oost-Europese developers komen naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling

28 juli 2016 -  Voor Oost-Europese developers is persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden om in Nederland aan de slag te gaan. Dit geeft een derde van de 260 Oost-Europese developers aan in het onderzoek van Huxley IT. Opvallend genoeg blijkt de inhoud van het werk slechts voor een klein deel van de developers doorslaggevend te zijn (negen procent).

  Lees verder...      Reageer

Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend

26 juli 2016 -  De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2016 zijn bekend gemaakt. Cathelijne Broers Directeur Stichting Producties De Nieuwe Kerk & Hermitage Amsterdam, Ingrid Thijssen Lid Raad van Bestuur / COO Alliander en Claudia Zuiderwijk-Jacobs Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel zijn de kanshebbers.

  Lees verder...      Reageer

Veel onvrede over salaris en manager

22 juli 2016 -  Meer dan 80 procent van alle Nederlandse werknemers is tevreden met zijn leven in het algemeen. 40 procent is echter niet content over het totaalplaatje van zijn werk, deze ontevredenheid nam in een jaar tijd met veertien procent toe.

  Lees verder...      2 reacties

Werknemer zeggen nee tegen een baan zonder flexibiliteit

22 juli 2016 -  Uit het meest recente onderzoek van Regus blijkt dat flexibiliteit een zeer belangrijke factor is voor medewerkers. Zij geven aan dat ze een baan die geen flexibiliteit biedt zelfs zouden weigeren. Bijna de helft van de medewerkers meldt dat ze langer in hun vorige baan zouden zijn gebleven als ze de mogelijkheid zouden hebben gehad om flexibel te werken.

  Lees verder...      Reageer

Financials - ondanks hoge werkloosheid - positief over arbeidsmarkt

18 juli 2016 - Hoogopgeleide financials zijn, ondanks de hoge werkloosheid van twaalf procent, positief over de arbeidsmarkt. Een op de vijf kwalificeert de huidige situatie als (zeer) gunstig. 40 procent verwacht dat de arbeidsmarkt zich het komende jaar nog (veel) gunstiger ontwikkelt.

  Lees verder...      1 reactie

Angsthaas of dare-devil?

12 juli 2016 -  U bent al een tijd niet gelukkig in uw huidige baan. U hebt het er regelmatig met uw partner en vrienden over dat u wat anders wilt. En u kijkt regelmatig op vacaturesites of er iets voor u tussen zit. Maar u komt niet in beweging.

  Lees verder...      Reageer

Nederland op vakantie: werk gaat mee

8 juli 2016 -  Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlanders, neemt zijn werk mee op vakantie. Ruim een kwart (27 procent) stopt zijn laptop in de koffer en het overgrote deel (bijna 70 procent) is bereikbaar voor collega’s tijdens de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers van Ricoh: Anders werken: wat vindt werkend Nederland?

  Lees verder...      1 reactie

Lager opgeleiden willen wél scholing volgen

7 juli 2016 -  In opdracht van STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) onderzocht Panteia in 2014 onder een groep van 622 uitzendkrachten wat de reden is waarom zij wel of geen opleiding volgen. Opvallend is dat 80 procent van deze uitzendkrachten zegt geen opleiding te volgen, maar 60 procent zegt dat wel te willen en 30 procent misschien.

  Lees verder...      Reageer

Belang studie developers verdwijnt naar achtergrond

7 juli 2016 -   Bij de werving en selectie van developers is een relevante development studie lang een harde vereiste geweest van werkgevers. Echter, dit verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Een relevante studie is verplaatst van het eisenlijstje naar het wensenlijstje van werkgevers.

  Lees verder...      Reageer

Albert Heijn populairste werkgever voor startende jongeren

6 juli 2016 -  Albert Heijn wordt door jongeren het vaakst gekozen als werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van CVster, dat ruim 50.000 online cv-profielen analyseerde, gedurende een periode van tien jaar. Supermarkten zijn over het algemeen verreweg de populairste keuze voor een bijbaan. Jongeren gaan er voornamelijk als kassier of vakkenvuller aan de slag.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips om beter te communiceren

6 juli 2016 -  Wat is er nu belangrijker dat uw collega’s en relaties u horen, op uw reageren en u zelfs quoten? Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat uw communicatieve vaardigheden optimaal zijn. Sylvia Lafair zet op Inc.com vijf manieren op een rij die de interactie met anderen direct verbetert.

  Lees verder...      Reageer

Best Young Professionals 2016 bekend

4 juli 2016 - Javier Santiago heeft de strijd gewonnen om de titel Best Young Professional 2016. Daarmee verslaat deze Energy & Other Utilities Engineer bij Shell ruim 600 andere jonge toptalenten die werkzaam zijn in verschillende sectoren van het bedrijfsleven en overheid.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfscultuur belangrijkste argument om van baan te wisselen

30 juni 2016 -  Bijna heel werkend Nederland staat open voor een verkennend gesprek bij een nieuwe werkgever als zij daarvoor worden benaderd - maar liefst 83 procent. Toch pakken we niet massaal onze biezen als een carrièrekans zich voordoet.

  Lees verder...      Reageer

Vier principes voor een integere carrière

27 juni 2016 -  De Deense filosoof Søren Kierkegaard schreef ‘het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet vooruit geleefd worden’. Iets om over na te denken als manager. Het is immers zo makkelijk om opgeslokt te worden door de lange termijn, in te zetten op wat gaat komen en alles in het werk te stellen om uw eigen positie te versterken.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 70 volgende >
advertorial
Behaal uw Post-HBO Bedrijfskunde in uw eigen tempo!
Start met de Leergang Bedrijfskunde: een praktijkgerichte opleiding waarin we bedrijfskundige kennis combineren met persoonlijke ontwikkeling en academische vaardigheden. 
Meer weten, download de brochure.
 
Lees verder
Het nieuwe online platform voor huur en verhuur kantoorruimtes
reacties
Ouderen zuinig op smartphone (1) 
Fiscale discriminatie 25 procent-bijtellingsrijders vanaf 2017 (1) 
Cloud versus oud (1) 
De leercurve van een medewerker stagneert. Wat nu? (1) 
Zo werk je slim je piekbelasting weg (1) 
SEO meer dan alleen de juiste keywoorden (3) 
Veel onvrede over salaris en manager (2) 
beurs
AEX index: 449.83 0.45 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.02  100 %
Arcelor mitt 5.75  5.7 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Yatra 5.66  -8.7 %
ASM internat 34.88  -8 %
Beursupdate: AEX fondsen op Wall Street
Google boekt hogere winst
Amazon boekt hogere omzet
meer beurs
top10
Ontkenning groeiende werkloosheid ouderen
Managers zijn de sleutel tot werknemersbetrokkenheid
SEO meer dan alleen de juiste keywoorden
Cloud versus oud
Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend
We kopen steeds meer via mobiel
Pensioenuitkering beschikbare premieregeling fors gedaald
Woningmarkt komt in ademnood
Pensionado's gaan vaker op vakantie
Welke apps slaan cache op en welke niet?
meer top 10
vacatures
meer vacatures