zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Uitstekende vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessional

20 januari 2015 - De vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessionals zijn uitstekend te noemen. In 2014 is de vraag naar communicatiespecialisten met 24 procent gegroeid en de vraag naar marketeers met vijftien procent gegroeid.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om namen te onthouden

29 december 2014 - De feestdagen zijn in volle gang. Dit betekent niet alleen (welverdiende) vrije dagen, maar ook de gebruikelijk kerstdiners en nieuwjaarsborrels met collega’s. Niets is natuurlijk vervelender dan wanneer u gezellig staat te borrelen en u de naam van uw gesprekspartner bent vergeten.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips waarmee u in 2015 wél een baan vindt

24 december 2014 - Waarom ben ik nog steeds werkloos? Wat doe ik verkeerd? Deze gefrustreerde vragen stellen werklozen regelmatig. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom u in 2014 nog geen baan gevonden hebt.

  Lees verder...      3 reacties

Gebrek zelfkennis bij IT-talent verhoogt arbeidsmobiliteit

23 december 2014 - 45 procent van het IT-talent weet in het laatste studiejaar nog niet welke baan er bij hen past, terwijl juist IT-starters relatief snel na hun opleiding in dienst treden bij een werkgever, vaak al na één maand. Dit werkt in de hand dat 33 procent van deze starters op de arbeidsmarkt binnen één jaar van baan wisselt.

  Lees verder...      Reageer

Finance professionals willen van werkgever wisselen

18 december 2014 - Finance professionals willen massaal van werkgever wisselen in 2015. Dat blijkt uit een enquête onder 1.200 senior finance professionals van LIME Search&Connection. Het uitblijven van interessante kansen bij de huidige organisatie en de wens naar continue ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen.

  Lees verder...      Reageer

Veteraan profiteert van defensie-ervaring in burgerbaan

8 december 2014 - 49 procent van de veteranen zegt dat hun eerdere militaire ervaringen helpen in hun huidige werk op de civiele arbeidsmarkt. Jonge veteranen ondervinden meer profijt van hun vredesmissie-ervaringen bij het uitoefenen van hun huidige werk dan de wat oudere veteranen.

  Lees verder...      Reageer

Belastingdienst opnieuw populairste werkgever voor fiscalisten

2 december 2014 - Voor het derde jaar op rij is de Belastingdienst de populairste werkgever voor fiscalisten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Werken in de Fiscaliteit dat Berenschot samen met Sdu houdt. Op de tweede plaats staat de rechterlijke macht, gevolgd door BDO Belastingsadviseurs op drie.

  Lees verder...      Reageer

Studenten starten carrière het liefst bij Shell

24 november 2014 - De populairste werkgever om je carrière te starten is Shell. De oliemagnaat is met name populair om de internationale mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2014, dat Memory Research onlangs hield onder ruim 1.100 studenten en starters.

  Lees verder...      Reageer

Financieel directeur is méér dan dosis ervaring

12 november 2014 - De Nederlandse financieel directeuren noemen zelden hun ervaring als belangrijkste reden voor succes, maar een proactieve houding en sterke people skills zijn de essentiële eigenschappen van een goede FD.

  Lees verder...      Reageer

Drie essentiële ingrediënten voor een topcarrière

10 november 2014 - The Executive Network (TEN) heeft door Ruigrok | NetPanel onderzoek laten doen onder 249 Nederlandse topmanagers en -bestuurders, onder wie 39 procent bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke millennial doorbreekt als eerste glazen plafond

7 november 2014 - Vrouwen uit generatie Y, ook wel millennials genoemd, bevinden zich in de beste positie om als eersten de traditionele loopbaanbelemmeringen (het zogenaamde 'glazen plafond') te doorbreken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Hudson.

  Lees verder...      1 reactie

Promovendi onvoldoende voorbereid op loopbaan buiten de universiteit

6 november 2014 - Zowel promovendi als universiteiten hebben nauwelijks aandacht voor niet-academische carrièremogelijkheden van promovendi. Dit terwijl 70 procent van de gepromoveerden buiten de universiteit aan de slag gaat.

  Lees verder...      Reageer

Merendeel Nederlanders solliciteert in tijd van de baas

5 november 2014 - 82 procent van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd naar een andere baan. Bijna een op de vijf daarvan zoekt enkel naar vacatures, een derde solliciteert alleen tijdens werktijd als er sprake is van gedwongen vertrek.

  Lees verder...      2 reacties

De schaduwkant van leiderschap

4 november 2014 - Top-managers moeten beschikken over een bijzondere ‘drive’ en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om zichzelf en anderen succesvol te laten zijn. Ze kunnen echter ook doorschieten in deze kwaliteiten, met negatieve, tot zelfs rampzalige gevolgen als resultaat.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 63 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
reacties
2012 wordt het jaar van de ommekeer in buitenlands vastgoed (1) 
Werknemer verwacht extraatje van baas (1) 
Transitievergoeding: vooruitgang of achteruitgang van het ontslagrecht? (1) 
Vermogen rijkste procent in 2016 groter dan dat van rest wereldbevolking  (1) 
Leider zet medewerker voorop (1) 
Groeiende kloof tussen perceptie en realiteit beveiliging tegen cyberdreigingen (2) 
Vijf tips ter voorkoming van het ‘imposter syndrome’ (1) 
beurs
AEX index: 447.77 1.51 %
Stijgers Dalers
Altice 69.8  7.1 %
Corbion 14.7  4 %
Heineken 65.16  4 %
Delta lloyd 17.01  -6 %
Arcelor mitt 8.3  -5.1 %
Groothandels 32.55  -2.8 %
`Syriza lijkt winnaar Griekse verkiezingen`
Schikking Van der Moolen binnen handbereik
Draghi verrast beleggers positief
meer beurs
top10
Vijf tips ter voorkoming van het ‘imposter syndrome’
Nederlanders positief over financiële toekomst
Leider zet medewerker voorop
Zes essentiële capaciteiten van topmanagers
De ander gelijk geven: groot gelijk!
Oplossingen die zorgen dat in 2035 alle nieuw auto’s uitstootloos zullen zijn
Verpakkingen voor e-retail doorspekt met technologische innovaties
Technici moeten switchen tussen sectoren
Uitstekende vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessional
Groeiende kloof tussen perceptie en realiteit beveiliging tegen cyberdreigingen
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures