zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Negen kenmerken van werknemers die makkelijk promotie maken

31 juli 2014 - Hoe kom ik hogerop,’ is een vraag die miljoenen werknemers zichzelf dagelijks stellen. Dharmesh Shah, mede-oprichtervan HubSpot, stelt: de houding van een werknemer geeft informatie over zijn toekomstige gedrag, handelingen, successen en verwezenlijkingen en daarom is er niets belangrijker voor uw promotiekansen dan uw houding.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg

30 juli 2014 - Als financiën, leeftijd en een vast contract geen rol zouden spelen, zou bijna de helft van de Nederlanders het carrièreroer liefst vandaag nog omgooien. Dat blijkt uit onderzoek door Van der Mijn & van Dorp.

  Lees verder...      Reageer

LinkedIn belangrijkste middel voor arbeidsmarktoriëntatie wo-studenten

30 juli 2014 - LinkedIn is de belangrijkste website voor universitaire studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 van Make a Move Nederland, uitgevoerd door Intelligence Group.

  Lees verder...      Reageer

Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling wo-studenten

24 juli 2014 - Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling onder wo-studenten. Dit is één van de conclusies uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 onder bijna 900 Nederlandse wo-studenten. De monitor focust op de belevingswereld en het oriëntatieproces van academische opgeleiden op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Studenten massaal op zoek naar werk

22 juli 2014 - Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt maar liefst 96 procent van de studenten op zoek is naar werk, niet alleen voor de vakantieperiode maar ook naast de studie. Vijftien procent is op zoek naar een baan voor 24 tot 32 uur per week.

  Lees verder...      Reageer

Angst voor ontslag neemt af

18 juli 2014 - Het Juridisch Loket constateert minder vraag naar advies over ontslag. Voor het eerst sinds de economische crisis is een gestage daling van zeven procent van het aantal ontslagvragen zichtbaar. Het lijkt er op dat veel werknemers zonder zorgen over hun baan op vakantie gaan.

  Lees verder...      Reageer

Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt

18 juli 2014 - We moeten met zijn allen langer doorwerken. Liefst ook nog gezond en gemotiveerd. Dat is de nuchtere boodschap die minister Asscher voor ons heeft. U begrijpt de noodzaak ervan heus wel.

  Lees verder...      2 reacties

Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie

18 juli 2014 - Veel mensen denken dat de zomer een periode is die niet interessant is voor hun carrière zegt Gertrud de Witte van ESENZIA WerkgelukCoaching: Sollicitatiegesprekken kunnen niet gepland worden vanwege de vakanties en bedrijven gaan na de zomer pas weer verder met werven.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlanders bereikbaar voor werk tijdens vakantie

18 juli 2014 - De tijd van onbezorgd op vakantie gaan en even ontsnappen aan het hectische leven is voorbij. Uit onderzoek van Jobbird.com is gebleken dat de meerderheid van de Nederlanders tijdens de vakantie bereikbaar blijft voor de werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Vakantiebaan is cruciaal voor carrière

14 juli 2014 - ‘Vakantiewerk doe je allang niet meer alleen voor een extra zakcentje’. Zes op de tien jongeren zien vakantiewerk vooral als een belangrijke eerste stap in hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van StudentenWerk.

  Lees verder...      Reageer

Harder werken maakt medewerker egoïstisch

10 juli 2014 - De collegialiteit op de Nederlandse werkvloer neemt af. Door de toenemende werkdruk en de angst om bij een volgende reorganisatie boventallig verklaard te worden, gedragen veel werknemers zich steeds egoïstischer.

  Lees verder...      1 reactie

Aantal 45-plussers met uitzendbaan stijgt

9 juli 2014 - Bijna tweederde van de uitzendkrachten blijft na een uitzendperiode aan het werk. Praktisch de helft stroomt door naar een direct dienstverband. Ook worden uitzendbureaus steeds belangrijker voor 45-plussers.

  Lees verder...      Reageer

Hogeropgeleiden: reistijd naar werk neemt toe

2 juli 2014 - Hogeropgeleiden in Nederland zijn op dit moment bereid om langer te moeten reizen voor een baan. Momenteel reist 42 procent langer dan een half uur, vorig jaar was dit 38 procent, in 2011 was dit 32 procent.

  Lees verder...      2 reacties

Tien procent werknemers vreest baanverlies door technologische ontwikkelingen

1 juli 2014 - Tien procent van de werknemers in Nederland vreest baanverlies door de invoering van meer technologie op de werkvloer. Ruim de helft (56 procent) ziet technologische ontwikkelingen op het werk eerder als kans dan als bedreiging.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 59 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Veiligheid prioriteit zakenreiziger (1) 
Mannen likken zich omhoog (1) 
Banenverlies financiële sector verwacht (2) 
'Kwetsbare groep' vindt cash nog altijd het handigst (3) 
De 10 eigenschappen die u werkelijk authentiek maken.  (3) 
Gemiddelde spaarsaldo hoger dan ooit (1) 
Langere rentevaste periode verdubbeld in populariteit (1) 
beurs
AEX index: 407.96 0.16 %
Stijgers Dalers
Royal dutch 30.7  2 %
BE semicondu 12.47  1.9 %
Arcadis 23.32  1.4 %
Imtech 0.6  -25 %
Tomtom 5.47  -4.4 %
Air france - 8.09  -3.6 %
Wall Street sluit verdeeld na Fed-besluit
Beursupdate: AEX op Wall Street
Unibail verkoopt zes Franse winkelcentra
meer beurs
top10
Vier manieren om uw veranderverhaal te verspreiden
'Kwetsbare groep' vindt cash nog altijd het handigst
De 10 eigenschappen die u werkelijk authentiek maken.
Driedaagse werkweek perfect om ouderen aan het werk te houden
Banenverlies financiële sector verwacht
Minder ICT vacatures in Q2 2014
Hoe kan ik als teamleider zelf iets doen tegen werkdruk bij mijn medewerkers?
Drie tips om u te wapenen tegen ransomware
Economie eurozone groeit harder
Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures