zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Finance professionals willen van werkgever wisselen

18 december 2014 - Finance professionals willen massaal van werkgever wisselen in 2015. Dat blijkt uit een enquête onder 1.200 senior finance professionals van LIME Search&Connection. Het uitblijven van interessante kansen bij de huidige organisatie en de wens naar continue ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen.

  Lees verder...      Reageer

Veteraan profiteert van defensie-ervaring in burgerbaan

8 december 2014 - 49 procent van de veteranen zegt dat hun eerdere militaire ervaringen helpen in hun huidige werk op de civiele arbeidsmarkt. Jonge veteranen ondervinden meer profijt van hun vredesmissie-ervaringen bij het uitoefenen van hun huidige werk dan de wat oudere veteranen.

  Lees verder...      Reageer

Belastingdienst opnieuw populairste werkgever voor fiscalisten

2 december 2014 - Voor het derde jaar op rij is de Belastingdienst de populairste werkgever voor fiscalisten. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Werken in de Fiscaliteit dat Berenschot samen met Sdu houdt. Op de tweede plaats staat de rechterlijke macht, gevolgd door BDO Belastingsadviseurs op drie.

  Lees verder...      Reageer

Studenten starten carrière het liefst bij Shell

24 november 2014 - De populairste werkgever om je carrière te starten is Shell. De oliemagnaat is met name populair om de internationale mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2014, dat Memory Research onlangs hield onder ruim 1.100 studenten en starters.

  Lees verder...      Reageer

Financieel directeur is méér dan dosis ervaring

12 november 2014 - De Nederlandse financieel directeuren noemen zelden hun ervaring als belangrijkste reden voor succes, maar een proactieve houding en sterke people skills zijn de essentiële eigenschappen van een goede FD.

  Lees verder...      Reageer

Drie essentiële ingrediënten voor een topcarrière

10 november 2014 - The Executive Network (TEN) heeft door Ruigrok | NetPanel onderzoek laten doen onder 249 Nederlandse topmanagers en -bestuurders, onder wie 39 procent bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke millennial doorbreekt als eerste glazen plafond

7 november 2014 - Vrouwen uit generatie Y, ook wel millennials genoemd, bevinden zich in de beste positie om als eersten de traditionele loopbaanbelemmeringen (het zogenaamde 'glazen plafond') te doorbreken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Hudson.

  Lees verder...      1 reactie

Promovendi onvoldoende voorbereid op loopbaan buiten de universiteit

6 november 2014 - Zowel promovendi als universiteiten hebben nauwelijks aandacht voor niet-academische carrièremogelijkheden van promovendi. Dit terwijl 70 procent van de gepromoveerden buiten de universiteit aan de slag gaat.

  Lees verder...      Reageer

Merendeel Nederlanders solliciteert in tijd van de baas

5 november 2014 - 82 procent van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd naar een andere baan. Bijna een op de vijf daarvan zoekt enkel naar vacatures, een derde solliciteert alleen tijdens werktijd als er sprake is van gedwongen vertrek.

  Lees verder...      2 reacties

De schaduwkant van leiderschap

4 november 2014 - Top-managers moeten beschikken over een bijzondere ‘drive’ en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om zichzelf en anderen succesvol te laten zijn. Ze kunnen echter ook doorschieten in deze kwaliteiten, met negatieve, tot zelfs rampzalige gevolgen als resultaat.

  Lees verder...      Reageer

Actieve uitzendkracht pakt eerder scholingskansen

3 november 2014 - Hoe mondiger de uitzendkracht, hoe eerder hij of zij een opleiding volgt. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF). Ook loopbaangesprekken en het actief aanbieden van een opleiding bevorderen de scholings-kansen van uitzendkrachten.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s zijn 50-plussers uit de Randstad

31 oktober 2014 - De Nederlandse CEO is een 50 plusser. Om precies te zijn is hij gemiddeld 53 jaar oud, waarbij de jongste 40 jaar is en de oudste 69. Wanneer hij voor het eerst wordt aangesteld als CEO, is hij gemiddeld 48 jaar oud en voornamelijk man.

  Lees verder...      Reageer

Finalisten Young Captain Award 2014 bekend

30 oktober 2014 - De jury van de Young Captain Award onder leiding van de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft de drie finalisten van de Young Captain Award 2014 bekend gemaakt. Nanouke van ’t Riet (NS), Berndt Kodden (Royal FrieslandCampina) en Tjeerd Bosklopper (NN Group) strijden om de titel ‘Young Captain 2014’.

  Lees verder...      Reageer

Eicellen invriezen of talenten ontdooien?

29 oktober 2014 - KPN is gestopt met het vrouwenquotum. Google en Facebook bieden hun vrouwelijke werknemers de mogelijkheid eicellen in te laten vriezen. Het is duidelijk dat vrouwen en carrière nog altijd een hot topic is.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 62 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Twaalf cognitieve technieken om inzicht te geven (1) 
De transitievergoeding komt er aan (1) 
Cadeaukaart populairder dan kerstpakket  (1) 
De verandercyclus van mensen (1) 
Procesmanager vervangt leidinggevende als casemanager bij verzuim  (1) 
Hoe maak ik passieve medewerkers proactief? (1) 
Medewerkers willen loonstrook digitaal ontvangen (1) 
beurs
AEX index: 418.37 0.46 %
Stijgers Dalers
Advanced met 6.84  4.4 %
BAM groep ko 2.47  4.2 %
ASM internat 34.09  3.6 %
Delta lloyd 18.16  -3.5 %
Air france - 7.42  -2.8 %
Fugro 16.04  -2.7 %
AEX met forse weekwinst kerstperiode in
`Showa Shell overnameprooi Idemitsu`
Braziliaanse opdracht voor Van Oord
meer beurs
top10
Wanneer roddelen bemoeienis vraagt van de manager
De verandercyclus van mensen
‘Licht is belangrijker voor prestaties dan u denkt’
De toekomst van Performance Management: vier trends
Toekomstige pensioenuitkering daalt opnieuw
De transitievergoeding komt er aan
Twaalf cognitieve technieken om inzicht te geven
Europeanen willen massaal reizen met de kerstdagen
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015
Alcoholgebruik collega’s wekt ergernis
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures