zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Zeven criteria van werkverslaving – hoe hoog scoort u?

21 augustus 2014 - Veel mensen stellen trots dat ze workaholics zijn. Lange dagen op kantoor doorbrengen maakt deel uit van een moderne cultuur en wordt als een exponent van succes beschouwd. Maar achter deze werkverslaafde façade schuilt ook gevaar.

  Lees verder...      Reageer

Vier manieren waarop u (onbewust) uw carrière saboteert

20 augustus 2014 - Uw carrière kan zonder enige verklaring ineens de verkeerde richting opgaan. De uiteindelijke verantwoordelijkheid daarvoor ligt vaak bij uzelf. Dat schrijft Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie

14 augustus 2014 - Op zoek naar een nieuwe baan en druk aan het solliciteren? Zorg voor een Facebook account dat op orde is, net als de andere accounts op de verschillende sociale media. Werkgevers ‘googlen’ hun kandidaten en proberen op die manier meer informatie in te winnen. 

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders werken vaker door tijdens vakantie

13 augustus 2014 - Nederlanders maken tijdens hun vakantie steeds meer gebruik van het internet. Acht van de tien maakt dankbaar gebruik van internetmogelijkheden op bijvoorbeeld de camping. Daarnaast werken we ook steeds vaker tijdens onze vakantie.

  Lees verder...      Reageer

Drie principes van Slow Working

6 augustus 2014 - Alles een beetje minder-snel-dan-snel doen lijkt onmogelijk in onze drukker-dan-druk maatschappij. Misschien zelfs wel ongewenst of ‘not done’. Liever uw benen uit uw lijf rennen dan uitgemaakt worden voor een luie donder.

  Lees verder...      Reageer

Drie dingen die helpen om het ver te schoppen als manager

4 augustus 2014 - Over welke kwaliteiten - die niet in managementhandboeken worden beschreven -  moet u beschikken om het ver te schoppen in het bedrijfsleven? Makkelijk kunnen inslapen tijdens (lange) vliegtuigreizen helpt.

  Lees verder...      Reageer

Nederlanders willen massaal thuiswerken

4 augustus 2014 - Uit onderzoek van Jobbird.com blijkt dat maar liefst 81 procent van de werknemers graag thuis zou willen werken. Op dit moment zijn er ruim 930.000 thuiswerkers in Nederland. Dit is een stijging van ruim 60.000 werknemers in een jaar tijd.

  Lees verder...      1 reactie

Negen kenmerken van werknemers die makkelijk promotie maken

31 juli 2014 - Hoe kom ik hogerop,’ is een vraag die miljoenen werknemers zichzelf dagelijks stellen. Dharmesh Shah, mede-oprichtervan HubSpot, stelt: de houding van een werknemer geeft informatie over zijn toekomstige gedrag, handelingen, successen en verwezenlijkingen en daarom is er niets belangrijker voor uw promotiekansen dan uw houding.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlander zou nú het roer omgooien als hij de kans kreeg

30 juli 2014 - Als financiën, leeftijd en een vast contract geen rol zouden spelen, zou bijna de helft van de Nederlanders het carrièreroer liefst vandaag nog omgooien. Dat blijkt uit onderzoek door Van der Mijn & van Dorp.

  Lees verder...      2 reacties

LinkedIn belangrijkste middel voor arbeidsmarktoriëntatie wo-studenten

30 juli 2014 - LinkedIn is de belangrijkste website voor universitaire studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 van Make a Move Nederland, uitgevoerd door Intelligence Group.

  Lees verder...      Reageer

Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling wo-studenten

24 juli 2014 - Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling onder wo-studenten. Dit is één van de conclusies uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 onder bijna 900 Nederlandse wo-studenten. De monitor focust op de belevingswereld en het oriëntatieproces van academische opgeleiden op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Studenten massaal op zoek naar werk

22 juli 2014 - Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt maar liefst 96 procent van de studenten op zoek is naar werk, niet alleen voor de vakantieperiode maar ook naast de studie. Vijftien procent is op zoek naar een baan voor 24 tot 32 uur per week.

  Lees verder...      Reageer

Angst voor ontslag neemt af

18 juli 2014 - Het Juridisch Loket constateert minder vraag naar advies over ontslag. Voor het eerst sinds de economische crisis is een gestage daling van zeven procent van het aantal ontslagvragen zichtbaar. Het lijkt er op dat veel werknemers zonder zorgen over hun baan op vakantie gaan.

  Lees verder...      Reageer

Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt

18 juli 2014 - We moeten met zijn allen langer doorwerken. Liefst ook nog gezond en gemotiveerd. Dat is de nuchtere boodschap die minister Asscher voor ons heeft. U begrijpt de noodzaak ervan heus wel.

  Lees verder...      2 reacties

1 2 3 4 5 59 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 - 612 345 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Geboren pessimist vatbaarder voor depressie (1) 
De vele gezichten van cyberrisico’s in één overzicht (1) 
Zeven tips voor werkgevers bij het nieuwe ontslagrecht (1) 
Complexiteit rond Big Data ontrafeld  (1) 
Zomerse kleding taboe op Nederlandse werkvloer (1) 
Hoe beïnvloed ik een medewerker, zonder autoritair te zijn? (2) 
Vakantie voorbij: terug naar de rommel, de stapels, de chaos? (1) 
beurs
AEX index: 405.77 0.61 %
Stijgers Dalers
Stern groep 13.4  2.7 %
Oranjewoud a 5.36  2.1 %
Beter bed 17  1.7 %
Air france - 7.88  -2.8 %
Ordina 1.75  -2.2 %
Fugro 28.06  -2.2 %
TA: technische plaatje AEX blijft verbeteren
Yellen praat AEX niet naar winst
Beursagenda maandag 25 augustus
meer beurs
top10
Vier manieren om uw opmerkzaamheid te vergroten
Vijf redenen om flexibele arbeidsvoorwaarden in te voeren
Zeven tips voor werkgevers bij het nieuwe ontslagrecht
Wat te doen als iemand u niet aanstaat?
Complexiteit rond Big Data ontrafeld
Zomerse kleding taboe op Nederlandse werkvloer
Vier manieren waarop u (onbewust) uw carrière saboteert
Sleutel voor herstel vertrouwen financiële instellingen
Zes redenen waarom online samenwerken bijdraagt aan een betere service aan klanten
De vele gezichten van cyberrisico’s in één overzicht
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures