zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Mannen willen zich ontwikkelen in typische vrouwentalenten en vice versa

16 april 2014 - Mannelijke werknemers willen zich ontwikkelen in de talenten ‘communicatief’ en ‘empathisch’. Dat zijn typisch talenten waar vrouwen hoog op scoren. Anderzijds geven vrouwelijke werknemers aan zich te willen ontwikkelen in hun zelfverzekerdheid, overtuigingskracht en visie; talenten die mannen zichzelf vaker toedichten.

  Lees verder...      Reageer

Secretaresse: van werken vóór naar werken mét de manager

11 april 2014 - Er zijn twee duidelijke ontwikkelingen gaande in het secretaressevak: het vak verbreedt zich en met name voor vakvrouwen met een functie op hbo-niveau verdiept het vak zich ook. Managementassistenten zien deze ontwikkeling zelf ook, want 84 procent van hen geeft aan een opleidings- of loopbaanwens te hebben.

  Lees verder...      Reageer

‘Jongere moet baan onder niveau accepteren’

10 april 2014 - Veel Nederlanders (82 procent) vinden dat jongeren een baan onder hun niveau moeten accepteren. Een meerderheid (54 procent) vindt zelfs dat dit wettelijk verplicht moet worden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Achmea en De Persdienst lieten uitvoeren door GfK.

  Lees verder...      Reageer

Reorganisatie overleefd? Voorkom dat u rood staat aan het eind van de maand!

8 april 2014 - U heeft vast wel eens een reorganisatie overleefd. Dan weet u hoe het is om een ‘achterblijver’ te zijn. U heeft misschien het geluk gehad dat u niet boventallig bent verklaard. Maar wat is het nu bikkelen geblazen zeg.

  Lees verder...      Reageer

Promotie maken in China meest lucratief

7 april 2014 - Promotie maken is financieel het aantrekkelijkst in opkomende economieën, zoals China. In volwassen markten, zoals Nederland, verdienen leidinggevenden ongeveer drie à vier keer zoveel als werknemers in (licht) administratieve/technische functies.

  Lees verder...      Reageer

Top tien werknemersfouten bij ontslag

3 april 2014 - ‘Ontslag overkomt je’. ‘Je kunt er niets aan doen’. Dat is een gedachte die bij veel werknemers leeft. Maar dat is niet altijd juist. Soms valt ontslag te voorkomen. Niet alleen door goed te presteren op het werk, maar ook door geen fouten te maken bij de ontslagprocedure.

  Lees verder...      9 reacties

Werknemers op bezoek bij Asscher

2 april 2014 - Op 7 april gaat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in gesprek met twaalf bijzondere werknemers. Deze twaalf werknemers hebben allen op eigen initiatief geïnvesteerd in hun huidige én toekomstige werksituatie.

  Lees verder...      1 reactie

Kans op werk het grootst in eerste maanden werkloosheid

28 maart 2014 - De meeste WW'ers die weer aan het werk komen vinden hun nieuwe baan tussen twee en zeven maanden na de start van hun uitkering. Dat is vaak ruim voor het bereiken van de maximale uitkeringsduur. Leeftijd en opleidingsniveau spelen bij snelle uitstroom een belangrijke rol.

  Lees verder...      1 reactie

Nederlander leert liever online dan klassikaal

28 maart 2014 - We willen ons blijven ontwikkelen, maar niet langer klassikaal. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van GoodHabitz. Online leren en blended learning, een combinatie van online leren en contact-onderwijs, winnen aan populariteit en zullen het klassikale leren op termijn verdringen.

  Lees verder...      Reageer

Een CEO die zich niet conformeert maakt indruk

24 maart 2014 - Wilt u meer invloed, prestige, rijkdom en macht, val dan meer op in de massa en conformeer u niet. De gevolgen kunnen groot zijn, zoals miljonairs in trainingsbroek en professoren in T-shirts. Een nieuwe studie van de Harvard Business School laat dit zien op Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Hoogopgeleiden sterk vertegenwoordigd op De Nationale Carrièrebeurs

20 maart 2014 - Afgelopen weekend op De Nationale Carrièrebeurs konden de studenten, starters en (young) professionals persoonlijk in contact komen met 110 topwerkgevers en masteropleidingen. Onder de 12.500 bezoekers bevonden zich veel hoogopgeleide toptalenten.

  Lees verder...      Reageer

Verwachtingsmanagement belangrijker dan korte doorlooptijden voor sollicitanten

13 maart 2014 - Candidate Experience – de ervaring van een sollicitant met een werkgever en diens sollicitatieprocedure – is in sterke mate afhankelijk van de punctualiteit en de flexibiliteit van de werkgever en niet zozeer van de doorlooptijden.

  Lees verder...      Reageer

Werknemers menen beter te zijn dan hun managers

6 maart 2014 - Een groot deel van werknemers denkt beter te zijn in het managen dan het huidige management.  Ze zouden de functie van de manager beter beheersen.

  Lees verder...      1 reactie

Vijf tips om tijdverspilling te voorkomen

5 maart 2014 - Als leidinggevende heeft u met een veelheid aan taken te maken. Daar zitten tijdverspillers tussen meldt Express.be. Vijf tips om effectiever en efficienter uw tijd te benutten.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 57 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
Binnen een maand van uw burnout af? Dat kan! Dankzij Frijters Mindtuning. Ontdek deze revolutionaire methode nu.
Assertiviteit en zelfvertrouwen
reacties
Helft Nederlandse managers ziet zichzelf niet als coach (1) 
Bescherm uw werkgeversmerk: wijs verantwoord af (1) 
Ondermaatse prestaties IT resulteren in verloren productiviteit (1) 
Zes trends die erom vragen digitale middelen te omarmen (1) 
Hoe overtuig ik mijn manager dat het disfunctioneren van medewerkers niet aan mij ligt? (1) 
Wiskunde nodig om arbeidsmarkt te redden (1) 
Werknemer wil kortere reistijd (1) 
beurs
AEX index: 392.66 -0.73 %
Stijgers Dalers
Dpa 1.73  6.1 %
Doc data 17.2  4.2 %
AKZO nobel 56.86  3.7 %
ASMl holding 58.5  -5.3 %
Imtech 1.38  -4.8 %
Cryo-save gr 1.63  -4.1 %
Omzetgroei Intel leidt niet tot hogere winst
Kleine omzetstijging Yahoo!
Volatiel Wall Street sluit op winst
meer beurs
top10
Waarom positief zijn soms negatief uitpakt
Minder ziekteverzuim door aandacht voor persoonlijke groei
Secretaresse: van werken vóór naar werken mét de manager
De 15 bepalende mentaliteitstrends van dit moment!
Vraag naar logistieke professionals groeit explosief
De vijf belangrijkste voordelen van papierloze werkprocessen
‘Jongere moet baan onder niveau accepteren’
Minder werkstress met online en face-to-face behandeling
Complimenteer uw team naar de top
Helft Nederlandse managers ziet zichzelf niet als coach
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures