zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Vier principes voor een integere carrière

27 juni 2016 -  De Deense filosoof Søren Kierkegaard schreef ‘het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet vooruit geleefd worden’. Iets om over na te denken als manager. Het is immers zo makkelijk om opgeslokt te worden door de lange termijn, in te zetten op wat gaat komen en alles in het werk te stellen om uw eigen positie te versterken.

  Lees verder...      1 reactie

Online leren populairste leermethode voor de toekomst

17 juni 2016 -  Online leren is al jaren aan een sterke opmars bezig, maar staat nu met stip op een als populairste leermethode voor de toekomst. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000 Nederlanders. Cursisten volgden een recordaantal werkgerelateerde trainingen, waarvan de helft online.

  Lees verder...      1 reactie

Is parttime werken wel mogelijk op topniveau?

15 juni 2016 -  Minister Jet Bussemaker wond er onlangs geen doekjes om: deeltijd werken hoeft de carrière van vrouwen niet in de weg te staan, zelfs wanneer zij topfuncties ambiëren. Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page Nederland, constateert echter dat de praktijk iets weerbarstiger is.

  Lees verder...      1 reactie

Helft beroepsbevolking heeft goede arbeidsmarktkans

8 juni 2016 -  Van de Nederlandse beroepsbevolking heeft 49 procent op dit moment goede kansen op de arbeidsmarkt. Dat is een verbetering met drie procent ten opzichte van het vierde kwartaal 2015 en zelfs een 23 procent stijging ten opzichte van twee jaar geleden (Q1-2014).

  Lees verder...      Reageer

Werknemer: zomer is tijd van aanpakken

7 juni 2016 -  Het wordt zomer! De tijd van buiten lunchen en een tandje rustiger aan, maar ook het uitgelezen moment om de boel eens even grondig aan te pakken. Ruim een derde van de Nederlanders vindt de zomer de ideale periode om even uit de dagelijkse werkzaamheden te stappen en te kijken hoe de dingen beter en/of slimmer kunnen.

  Lees verder...      Reageer

Werkzoekende gebruikt steeds meer social media

1 juni 2016 -  Het aantal werkzoekenden dat social media inzet tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan blijft groeien. Waar het percentage dat sociale kanalen gebruikt eerder bleef steken op 28 procent, is dat in het afgelopen jaar gegroeid naar 36 procent.

  Lees verder...      Reageer

Drie e-mail templates die u van pas komen tijdens uw banenjacht

17 mei 2016 -  Uw besluit staat vast: u gaat die volgende stap in uw carrier zetten en u heeft uzelf opgeladen voor het onvermijdelijke netwerken dat daarbij komt kijken. U bent klaar voor zakelijke bijeenkomsten, koffie-afspraken en informele gesprekken. Uw elevator pitch is af en u heeft uw gespreksvaardigheden tot een kunst verheven. 

  Lees verder...      Reageer

Zelfstandig ondernemer het gelukkigst met zijn werk

11 mei 2016 -  In Nederland zijn zelfstandig ondernemers het meest gelukkig in hun werk. Op plek twee staat directiesecretaresse, gevolgd door process operators. Dat blijkt uit de Job Happiness Index 2016, uitgevoerd door Indeed. Het onderzoek geeft inzicht in wat werkgeluk inhoudt en wat mensen betrokken en gemotiveerd houdt op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Elf tekenen dat u te lang bent blijven hangen in uw baan

9 mei 2016 -  Het is heel makkelijk (en verleidelijk) om de tijd te vergeten als u zich zeker voelt van uw baan. Het is nog gemakkelijker om u ‘in slaap te laten sussen’ wat betreft uw carrière. Jammer, want als u vast gaat roesten verliest u uw mogelijkheden en talenten uit het oog. En dat is schadelijk voor uw eigen ontwikkeling en baankansen, zo schrijft Forbes.

  Lees verder...      Reageer

Test in zeven vragen of u workaholic bent

9 mei 2016 -   Veel mensen zeggen vol trots van zichzelf dat ze ‘workaholic’ zijn. Lange dagen op kantoor zijn onderdeel van de hedendaagse werkcultuur en worden gezien als teken van succes. Maar achter deze werkverslaafde façade schuilt ook gevaar, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Digitalisering vraagt meer vaardigheden, professionaliteit en soft skills

2 mei 2016 -  Informatie wordt tegenwoordig te vaak begrepen als digitale informatie. In het geval van digitale informatie denkt u bij informatiemanagement al gauw aan IT. Maar ons hele concept van wat informatie is en hoe we ermee omgaan, moet op de schop in het informatietijdperk, zegt Iron Mountains Sue Trombley.

  Lees verder...      Reageer

Salarisverhoging? Vraag hier om tijdens uw beoordelingsgesprek

29 april 2016 -  Vragen om salarisverhoging blijft voor veel werknemers lastig. Wat is bijvoorbeeld het juiste moment om het onderwerp ter sprake te brengen? Bovendien zijn de factoren die meespelen in de afweging voor het wel of niet toekennen van een salarisverhoging ook niet altijd transparant.

  Lees verder...      Reageer

Tien manieren om productiever te zijn

26 april 2016 -  Heeft u vaak het gevoel dat uw werkdag voorbij vliegt zonder dat er iets substantieels uit uw handen komt? Dan is het tijd om uw productiviteit te ‘resetten’. Helemaal omdat uw baan simpelweg in gevaar is als u niet productief genoeg bent. U.S. News sprak diverse carrièrecoaches en zette tien manieren op een rij om meer gedaan te krijgen.

  Lees verder...      Reageer

Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort

25 april 2016 -  Het gebeurt regelmatig: uw sollicitatiegesprek ging goed, u gaat naar huis met een goed gevoel en u geeft uzelf een grote kans op de baan. En dan hoort u niets meer. Misschien heeft u de situatie verkeerd ingeschat, maar is het waarschijnlijker dat een van de vier volgende oorzaken ten grondslag ligt aan het gebrek aan respons, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 69 volgende >
reacties
Amsterdam net buiten top tien duurste Europese steden (1) 
Kwart Nederlanders vindt altijd bereikbaar zijn niet belangrijk (1) 
De digitale transformatie: het einde van bezit  (1) 
Online leren populairste leermethode voor de toekomst (1) 
Hoe kun je een betere leider worden zonder iets te doen? (2) 
Werkomgeving bepalend voor productiviteit en tevredenheid (1) 
Zeven oorzaken waarom timemanagement vaak niet werkt (2) 
beurs
AEX index: 411.62 -2.97 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.38  5.6 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Imtech 0.01  -50 %
Randstad 35.38  -13.6 %
Delta lloyd 3.16  -12.2 %
TA: technische beeld AEX verbeterd
Volle agenda vraagt snelle omschakeling van beleggers
BlackRock vergroot belang in RELX
meer beurs
top10
Managementlessen van generatie Y
Hoe kun je een betere leider worden zonder iets te doen?
Amsterdam net buiten top tien duurste Europese steden
Weinig werkgevers halen het beste uit hun medewerkers
Kwart Nederlanders vindt altijd bereikbaar zijn niet belangrijk
Vijf redenen waarom security intelligence-oplossingen leiden tot betere cybersecurity
Effectieve preventieve monitoringsoplossing: de negen belangrijkste kenmerken
Digitale strategie: kleine veranderingen, beter bedrijfsresultaat
Topambtenaren overschatten eigen ethisch leiderschap
Hunkemöller en Tata Steel winnen Werf& Awards 2016
meer top 10
vacatures
meer vacatures