zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Drie e-mail templates die u van pas komen tijdens uw banenjacht

17 mei 2016 -  Uw besluit staat vast: u gaat die volgende stap in uw carrier zetten en u heeft uzelf opgeladen voor het onvermijdelijke netwerken dat daarbij komt kijken. U bent klaar voor zakelijke bijeenkomsten, koffie-afspraken en informele gesprekken. Uw elevator pitch is af en u heeft uw gespreksvaardigheden tot een kunst verheven. 

  Lees verder...      Reageer

Zelfstandig ondernemer het gelukkigst met zijn werk

11 mei 2016 -  In Nederland zijn zelfstandig ondernemers het meest gelukkig in hun werk. Op plek twee staat directiesecretaresse, gevolgd door process operators. Dat blijkt uit de Job Happiness Index 2016, uitgevoerd door Indeed. Het onderzoek geeft inzicht in wat werkgeluk inhoudt en wat mensen betrokken en gemotiveerd houdt op het werk.

  Lees verder...      Reageer

Elf tekenen dat u te lang bent blijven hangen in uw baan

9 mei 2016 -  Het is heel makkelijk (en verleidelijk) om de tijd te vergeten als u zich zeker voelt van uw baan. Het is nog gemakkelijker om u ‘in slaap te laten sussen’ wat betreft uw carrière. Jammer, want als u vast gaat roesten verliest u uw mogelijkheden en talenten uit het oog. En dat is schadelijk voor uw eigen ontwikkeling en baankansen, zo schrijft Forbes.

  Lees verder...      Reageer

Test in zeven vragen of u workaholic bent

9 mei 2016 -   Veel mensen zeggen vol trots van zichzelf dat ze ‘workaholic’ zijn. Lange dagen op kantoor zijn onderdeel van de hedendaagse werkcultuur en worden gezien als teken van succes. Maar achter deze werkverslaafde façade schuilt ook gevaar, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Digitalisering vraagt meer vaardigheden, professionaliteit en soft skills

2 mei 2016 -  Informatie wordt tegenwoordig te vaak begrepen als digitale informatie. In het geval van digitale informatie denkt u bij informatiemanagement al gauw aan IT. Maar ons hele concept van wat informatie is en hoe we ermee omgaan, moet op de schop in het informatietijdperk, zegt Iron Mountains Sue Trombley.

  Lees verder...      Reageer

Salarisverhoging? Vraag hier om tijdens uw beoordelingsgesprek

29 april 2016 -  Vragen om salarisverhoging blijft voor veel werknemers lastig. Wat is bijvoorbeeld het juiste moment om het onderwerp ter sprake te brengen? Bovendien zijn de factoren die meespelen in de afweging voor het wel of niet toekennen van een salarisverhoging ook niet altijd transparant.

  Lees verder...      Reageer

Tien manieren om productiever te zijn

26 april 2016 -  Heeft u vaak het gevoel dat uw werkdag voorbij vliegt zonder dat er iets substantieels uit uw handen komt? Dan is het tijd om uw productiviteit te ‘resetten’. Helemaal omdat uw baan simpelweg in gevaar is als u niet productief genoeg bent. U.S. News sprak diverse carrièrecoaches en zette tien manieren op een rij om meer gedaan te krijgen.

  Lees verder...      Reageer

Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort

25 april 2016 -  Het gebeurt regelmatig: uw sollicitatiegesprek ging goed, u gaat naar huis met een goed gevoel en u geeft uzelf een grote kans op de baan. En dan hoort u niets meer. Misschien heeft u de situatie verkeerd ingeschat, maar is het waarschijnlijker dat een van de vier volgende oorzaken ten grondslag ligt aan het gebrek aan respons, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      1 reactie

In 2030 zijn soft skills belangrijker dan feitenkennis

20 april 2016 - Maar liefst 70 procent van de professionals in de financiële sector verwacht dat ‘zachte kerncompetenties’ – soft skills zoals aanpassingsvermogen en overtuigingskracht - in 2030 belangrijker zijn dan feitenkennis. Daarnaast neemt volgens een ruime meerderheid (60 procent) de werkgelegenheid in de sector (nog) verder af en verwacht 40 procent zelfs dat zijn of haar functie in 2030 helemaal niet meer bestaat.

  Lees verder...      Reageer

Hoe wordt u een succesvolle zakenvrouw? Zes tips.

20 april 2016 - Er zijn nog altijd meer zakenmannen dan zakenvrouwen, maar het aantal vrouwen aan de top groeit met het jaar en wordt steeds meer geaccepteerd. Debbie van Maanen is directeur van KantoorProfi en ziet alleen maar voordelen als vrouw in de zakenwereld. "In 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf. Met slechts een paar medewerkers zijn wij in korte tijd enorm gegroeid. Ik durf wel te zeggen dat ik een succesvolle zakenvrouw ben."

  Lees verder...      Reageer

Man aan de top mist ondersteunende partner

18 april 2016 -  Verrassende antwoorden kwamen naar voren uit het diversiteitsonderzoek, dat de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) hield onder haar leden. Altijd gedacht dat mannen zich door niets tegen lieten houden om die topfunctie te bereiken? Dan heeft u het mis! Wat ze voornamelijk missen is mét stip een ondersteunde partner, gevolgd door een gedegen opleiding.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om een nog betere leidinggevende te zijn

11 april 2016 - Leidinggeven is dagelijkse kost voor u. U kent de principes en de do’s en don’ts. Maar een reminder komt altijd van pas. Daarom zet Forbes vier korte en bondige tips op een rij om een nog betere leider te worden, om uw medewerkers te inspireren en een prettige werkomgeving te creëren.

  Lees verder...      Reageer

Herkenbare carrièrefouten die u te allen tijde wilt voorkomen

4 april 2016 -  Tijdens u carrière kom u ongetwijfeld verschillende valkuilen tegen. Slechts één misstap kan al invloed hebben op uw professionele loopbaan. Hays stelde een lijst samen van de zeven meest gemaakte carrièrefouten. Door deze fouten te voorkomen en tegelijk focus en passie voor uw werk te behouden, komt u verder in uw carrière en haalt u tegelijk meer plezier uit uw werk.

  Lees verder...      Reageer

Baas over eigen loopbaan begint met persoonlijk leiderschap

21 maart 2016 -  Nu een baan voor het leven niet meer bestaat in deze snel veranderende arbeidsmarkt, is het hard nodig dat medewerkers en leidinggevenden investeren in persoonlijk leiderschap. Dat is het startpunt om duurzaam inzetbaar te zijn.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 69 volgende >
reacties
Weinig aandacht jonge ouders voor financiële risico's overlijden (1) 
Werkend Nederland ergert zich aan begroetingszoenen  (1) 
Bijna of nooit ziek? Werknemer wil beloning van werkgever  (4) 
Flexibel werken twee keer zo belangrijk als bonus (2) 
Recordaantal iPhone verkopen Apple (1) 
Maak bedrijfsprocessen efficiënt met zelfontwikkelde applicaties (1) 
Zorgen over snelle digitalisering belastingdienst (3) 
beurs
AEX index: 451.79 0.19 %
Stijgers Dalers
BAM groep ko 4.24  3.9 %
Nutreco 47  3.9 %
Arcelor mitt 4.42  3.8 %
Fugro 16.09  -3.2 %
Air france - 7.21  -2.2 %
Binck 5.49  -1.8 %
Olieprijs sluit hoger
Waterland vergroot belang in Fagron
Resultaat Oranjewoud trekt aan
meer beurs
top10
Bijna of nooit ziek? Werknemer wil beloning van werkgever
Werkend Nederland ergert zich aan begroetingszoenen
Woningmarkt beweegt naar herstel
Kosten ziekteverzuim door interne conflicten inzichtelijk per organisatie
Zakelijk rijder blijft ‘appen’
Negen van de tien jonge vrouwen hebben stressklachten
Veranderen zonder te reorganiseren
Sterke groei in vraag naar inkopers
‘Low Car Diet lost files op’
BREXIT: harde klappen voor Nederland ondanks beperkte impact EU-zone
meer top 10
vacatures
meer vacatures