zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling wo-studenten

24 juli 2014 - Fast Moving Consumer Goods wint aan belangstelling onder wo-studenten. Dit is één van de conclusies uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 onder bijna 900 Nederlandse wo-studenten. De monitor focust op de belevingswereld en het oriëntatieproces van academische opgeleiden op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Studenten massaal op zoek naar werk

22 juli 2014 - Uit onderzoek van Studenten.nl blijkt maar liefst 96 procent van de studenten op zoek is naar werk, niet alleen voor de vakantieperiode maar ook naast de studie. Vijftien procent is op zoek naar een baan voor 24 tot 32 uur per week.

  Lees verder...      Reageer

Angst voor ontslag neemt af

18 juli 2014 - Het Juridisch Loket constateert minder vraag naar advies over ontslag. Voor het eerst sinds de economische crisis is een gestage daling van zeven procent van het aantal ontslagvragen zichtbaar. Het lijkt er op dat veel werknemers zonder zorgen over hun baan op vakantie gaan.

  Lees verder...      Reageer

Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt

18 juli 2014 - We moeten met zijn allen langer doorwerken. Liefst ook nog gezond en gemotiveerd. Dat is de nuchtere boodschap die minister Asscher voor ons heeft. U begrijpt de noodzaak ervan heus wel.

  Lees verder...      2 reacties

Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie

18 juli 2014 - Veel mensen denken dat de zomer een periode is die niet interessant is voor hun carrière zegt Gertrud de Witte van ESENZIA WerkgelukCoaching: Sollicitatiegesprekken kunnen niet gepland worden vanwege de vakanties en bedrijven gaan na de zomer pas weer verder met werven.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlanders bereikbaar voor werk tijdens vakantie

18 juli 2014 - De tijd van onbezorgd op vakantie gaan en even ontsnappen aan het hectische leven is voorbij. Uit onderzoek van Jobbird.com is gebleken dat de meerderheid van de Nederlanders tijdens de vakantie bereikbaar blijft voor de werkgever.

  Lees verder...      Reageer

Vakantiebaan is cruciaal voor carrière

14 juli 2014 - ‘Vakantiewerk doe je allang niet meer alleen voor een extra zakcentje’. Zes op de tien jongeren zien vakantiewerk vooral als een belangrijke eerste stap in hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van StudentenWerk.

  Lees verder...      Reageer

Harder werken maakt medewerker egoïstisch

10 juli 2014 - De collegialiteit op de Nederlandse werkvloer neemt af. Door de toenemende werkdruk en de angst om bij een volgende reorganisatie boventallig verklaard te worden, gedragen veel werknemers zich steeds egoïstischer.

  Lees verder...      1 reactie

Aantal 45-plussers met uitzendbaan stijgt

9 juli 2014 - Bijna tweederde van de uitzendkrachten blijft na een uitzendperiode aan het werk. Praktisch de helft stroomt door naar een direct dienstverband. Ook worden uitzendbureaus steeds belangrijker voor 45-plussers.

  Lees verder...      Reageer

Hogeropgeleiden: reistijd naar werk neemt toe

2 juli 2014 - Hogeropgeleiden in Nederland zijn op dit moment bereid om langer te moeten reizen voor een baan. Momenteel reist 42 procent langer dan een half uur, vorig jaar was dit 38 procent, in 2011 was dit 32 procent.

  Lees verder...      2 reacties

Tien procent werknemers vreest baanverlies door technologische ontwikkelingen

1 juli 2014 - Tien procent van de werknemers in Nederland vreest baanverlies door de invoering van meer technologie op de werkvloer. Ruim de helft (56 procent) ziet technologische ontwikkelingen op het werk eerder als kans dan als bedreiging.

  Lees verder...      Reageer

Hoogopgeleiden positiever over toekomst en arbeidsmarkt

10 juni 2014 - Shell, Rabobank en Philips zijn de populairste werkgevers onder Nederlandse hoogopgeleiden. Dit blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2014, dat al ruim tien jaar wordt uitgevoerd onder ruim 4.000 hbo+’ers jonger dan 45 jaar.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan genoeg vrouwen beschikbaar voor topposities

5 juni 2014 - Er zijn meer dan genoeg vrouwen beschikbaar om in de toekomst topposities te gaan bekleden. Dat blijkt uit de Monitor Talent naar de top 2013 die de secretaris-generaal bij het ministerie van OCW, mr. Hans van der Vlist, ontving uit handen van Gerdi Verbeet, voorzitter van de monitoringscommissie.

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsmigrant kiest voor Nederland vanwege type werk

30 mei 2014 - Arbeidsmigranten kiezen voor Nederland vanwege het soort werk dat zij hier kunnen uitvoeren. Dit blijkt uit onderzoek van Holland Contracting onder Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 59 volgende >
advertorial
Hoeveel is uw bedrijf waard?
Nu de economie weer aantrekt, ontstaat er ook weer meer handel in ondernemingen. Wilt u uw bedrijf verkopen of bent u gewoon benieuwd wat het waard is? Bereken de de waarde van uw bedrijf op Brisk Magazine
Lees verder
reacties
Twaalf tips om met stress om te gaan (1) 
Meer cadeaus voor relaties, minder voor personeel (1) 
Tien tips om te blijven functioneren tijdens warme dagen (1) 
Een medewerker gaat ongepast gekleed. Wat te doen? (2) 
Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt (2) 
Beveiliging 70 procent beheerders kritieke infrastructuur gecompromitteerd (1) 
De vijf aantrekkelijkste aspecten van uw vakantiereis (1) 
beurs
AEX index: 408.53 0.14 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.91  13.8 %
Ten cate 19.68  6 %
Tomtom 6.15  4.6 %
Ballast neda 4.03  -5.2 %
ASM internat 29.52  -3.6 %
Fugro 30.91  -2.8 %
Facebook ziet resultaten fors verbeteren
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit verdeeld
meer beurs
top10
Het effect van emoties op uw beslissingen
Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie
Hoe één simpele gewoonte voorkomt dat u uw pensioen niet haalt
Twaalf tips om met stress om te gaan
Strategische Personeelsplanning: de kritische factor voor duurzaam succes
Angst voor ontslag neemt af
Verdient u meer dan 100. 000 euro? Pas op voor enorme pensioenschade
Beveiliging 70 procent beheerders kritieke infrastructuur gecompromitteerd
Studenten massaal op zoek naar werk
Nederland in 2030: groei agrarische sector en dienstensector
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures