zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Bonte Vrouwen: vrouwen op weg naar de top

24 maart 2015 - Zes jonge, hoog opgeleide vrouwen hebben ieder een droom: ze willen de top van het Nederlandse bedrijfsleven bestormen. Ze zijn ambitieus, gedreven en getalenteerd. Maar voor vrouwen liggen de kansen anders dan voor mannen.

  Lees verder...      Reageer

'Val op door te laten zien dat u passie hebt'

24 maart 2015 - Vorige week bleek maar weer dat een bezoek aan een carrièrebeurs een populaire manier is om in contact te komen met topwerkgevers. Die conclusie is te trekken uit het grote bezoekersaantal op de eerste dag van De Nationale Carrièrebeurs.

  Lees verder...      Reageer

Financiële topman Uber stapt op

18 maart 2015 - Brent Callinicos, de financiële topman van taxi-app Uber, stapt op nu het concern sterk is uitgebreid. Dat vertrek blijkt uit een memo aan investeerders in het bedrijf, zo schrijft DFT.nl.

  Lees verder...      Reageer

CFO is bereid om switch naar CEO te maken

16 maart 2015 - Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse CFO’s zou de positie van CEO accepteren als dit wordt aangeboden. Ook denkt 75 procent dat een achtergrond in finance en accounting de kans vergroot om benoemd te worden tot CEO.

  Lees verder...      Reageer

‘Helaas is de keus niet op u gevallen…’ Wat als u afwijzing na afwijzing krijgt?

11 maart 2015 - ‘Helaas is de keus niet op u gevallen. Er zijn kandidaten die beter aansluiten bij het gevraagde profiel.’ Daar gaat u weer, de zoveelste afwijzing. Niet genoeg werkervaring, niet de juiste opleiding, ze willen liever iemand uit de branche. Om nog maar te zwijgen over de sollicitaties waar u nooit meer iets van hoort.

  Lees verder...      6 reacties

Drie adviezen voor de juiste balans tussen werk en privé

23 februari 2015 - Hoe zorgt u dat werk en privé elkaar niet in de weg zitten? Bonque  geeft een aantal adviezen die u kunnen helpen met het vinden van een juiste balans tussen uw werkleven en uw privéleven. Deze adviezen geven zij aan de hand van de expertise van Nigel Marsh.

  Lees verder...      Reageer

Thuiswerken lost files niet op

17 februari 2015 - Onderzoek van promovendus Sergejs Gubins zien dat 's morgens eerst even thuis werken de files mogelijk vooral opschuift en dus zeker niet volledig oplost. Gubins promoveerde 9 februari op zijn onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Lees verder...      Reageer

Accountancykantoren zijn geen populaire werkgevers

11 februari 2015 - Shell is voor het derde jaar op rij de meest favoriete werkgever van Nederland. In 2012 heeft Shell het stokje van de Rabobank overgenomen, die inmiddels gedaald is van plek nummer twee naar vier.

  Lees verder...      Reageer

Medisch personeel vertrekt naar het buitenland voor een baan

4 februari 2015 - Een groeiende groep van medische specialisten en verpleegkundigen vindt steeds moeilijker een geschikte baan in Nederland en vertrekt naar het buitenland.

  Lees verder...      Reageer

Zes kenmerken van succesvolle zakenvrouwen

27 januari 2015 - Vrouwen blijven het moeilijk hebben om door te dringen tot de top van het bedrijfsleven. Mannen bekleden nog altijd de overgrote meerderheid van de topfuncties en worden daar ook beter voor betaald dan vrouwen.

  Lees verder...      1 reactie

Uitstekende vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessional

20 januari 2015 - De vooruitzichten voor marketing- en communicatieprofessionals zijn uitstekend te noemen. In 2014 is de vraag naar communicatiespecialisten met 24 procent gegroeid en de vraag naar marketeers met vijftien procent gegroeid.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om namen te onthouden

29 december 2014 - De feestdagen zijn in volle gang. Dit betekent niet alleen (welverdiende) vrije dagen, maar ook de gebruikelijk kerstdiners en nieuwjaarsborrels met collega’s. Niets is natuurlijk vervelender dan wanneer u gezellig staat te borrelen en u de naam van uw gesprekspartner bent vergeten.

  Lees verder...      Reageer

Vijf tips waarmee u in 2015 wél een baan vindt

24 december 2014 - Waarom ben ik nog steeds werkloos? Wat doe ik verkeerd? Deze gefrustreerde vragen stellen werklozen regelmatig. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom u in 2014 nog geen baan gevonden hebt.

  Lees verder...      3 reacties

Gebrek zelfkennis bij IT-talent verhoogt arbeidsmobiliteit

23 december 2014 - 45 procent van het IT-talent weet in het laatste studiejaar nog niet welke baan er bij hen past, terwijl juist IT-starters relatief snel na hun opleiding in dienst treden bij een werkgever, vaak al na één maand. Dit werkt in de hand dat 33 procent van deze starters op de arbeidsmarkt binnen één jaar van baan wisselt.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 63 volgende >
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Bedrijven reserveren hoog opleidingsbudget voor ICT’ers (1) 
Werknemer vindt opleidingsmogelijkheden onduidelijk (1) 
Vaklieden in en om het huis meest vertrouwd, adviseurs het minst  (1) 
Vooruitzichten vastgoedaandelen blijven positief (1) 
Kantorenmarkt Randstad 2014 toont wisselend beeld  (1) 
Nog geen herstel kantorenmarkt, wel lichtpuntjes (1) 
Vijf fases van document capturing (1) 
beurs
AEX index: 489.41 -1.07 %
Stijgers Dalers
Yatra 6.19  12.6 %
Air france - 8.18  3.5 %
Stern groep 12.35  2.1 %
KPN kon 3.16  -3.7 %
Groothandels 40  -2.7 %
Oci 28.84  -2.5 %
Wall Street met verlies gesloten
Wall Street op weg naar rood slot
Nedap start 2015 goed
meer beurs
top10
Speelt u op de bal of op de man?
Werven ongeschikte medewerker kan bedrijven duur komen te staan
Hoe zorg ik dat ik mezelf aan mijn planning hou?
Genomineerden Leaseauto van het Jaar 2015 bekend
Databestanden schoonhouden: dweilen met de kraan open?
Gebruikte Microsoft-licenties: de onbekende besparing voor bedrijven
Eén jaar nieuwe domeinextensies: slechts de helft kent ze
Mobiliteitsbeleid: twee vliegen in één klap
Best Workplaces van Nederland 2015 bekend
Verhoog het vertrouwen van uw medewerkers met heldere uitleg
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures