zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Marketing- en PR-medewerkers massaal op zoek naar andere baan

19 september 2014 - Mensen die nu een baan hebben in de marketing, communicatie, pr en reclame zijn massaal en actief op zoek naar ander werk. Binnen deze beroepsgroepen is een op de zes actief op zoek naar een nieuwe baan, meer dan de helft is latent op zoek en houdt de arbeidsmarkt goed in de gaten.

  Lees verder...      Reageer

De schoenen van de manager: do’s en don’ts

17 september 2014 - A woman with good shoes is never ugly. Volgens Veronique van der Wielen, Webshop manager bij Manfield, moeten zowel vrouwelijke als managers deze uitspraak van Coco Chanel ter harte nemen.

  Lees verder...      Reageer

Managers kiezen voor eigen ondernemerschap in plaats van vaste aanstelling

16 september 2014 - Uit onderzoek van Van de Groep & Olsthoorn Executive Search & Interim Management onder ruim 200 interim managers in de Nederlandse industrie, blijkt dat 71 procent van de interim managers het aantal tijdelijke projecten bij opdrachtgevers in de industrie ziet toenemen.

  Lees verder...      Reageer

Interim: rennend beginnen, vliegend verder

15 september 2014 - De interim-wereld is hard en de concurrentie is moordend. Als interim manager moet u zich succesvol onderscheiden van uw mede interim managers om de beste klussen binnen te slepen. Maar hoe wordt u succesvol?

  Lees verder...      Reageer

Drie tips om uw carrière een boost te geven

11 september 2014 - Een aantal relatief eenvoudige stappen kunnen al bijdragen aan een carrière boost. Het vaststellen van doelen en een duidelijke visie staan hierbij voor de werknemer centraal. Aangeraden wordt om als werknemer zelf de touwtjes in handen te houden, zodat men controle houdt over het eigen carrièrepad.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander minder bang voor ontslag

10 september 2014 - Nederlanders maken zich steeds minder zorgen om ontslag. Terwijl in 2013 nog zo’n 48 procent van de werknemers zich zorgen maakten om ontslag, is dit percentage in 2014 gedaald tot 43 procent.

  Lees verder...      Reageer

Werkzoekenden gebruikt smartphone of tablet bij zoektocht naar nieuwe baan

10 september 2014 - Uit een representatieve steekproef van Indeed onder 1.726 (potentiële) werkzoekenden blijkt dat maar liefst 61 procent van hen zich met behulp van een smartphone of tablet oriënteert op de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Rotterdam blijkt broedplaats voor CEO’s

9 september 2014 - Qlik toont in recent onderzoek aan dat de Erasmus Universiteit Rotterdam hofleverancier is van CEO’s in het Nederlandse bedrijfsleven. Deze universiteit wordt op de voet gevolgd door de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam.

  Lees verder...      Reageer

Meer dan de helft van de managers in de industrie overweegt een carrièrestap

2 september 2014 - Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Van de Groep & Olsthoorn Executive Search & Interim Management  onder 1.660 managers en directeuren in de Nederlandse industrie, blijkt dat meer dan de helft van deze managers een nieuwe baan overweegt.

  Lees verder...      Reageer

Werkplek is een gekkenhuis

28 augustus 2014 - Ordelijke agenda’s, to-do lijstjes en uitnodigingen voor een etentje dat over twee maanden plaatsvindt; niemand beter in dingen plannen dan de Nederlanders. Ook onze vrije tijd voorzien we graag van structuur.

  Lees verder...      Reageer

Millennial deelt persoonlijke informatie in ruil voor werkzekerheid

25 augustus 2014 - Millennials zijn vaak bereid om persoonlijke gegevens toegankelijk te maken voor hun werkgevers. Dat is de conclusie van internationaal onderzoek van PwC onder 10.000 werknemers en 500 hr-medewerkers, zo meldt Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Zeven criteria van werkverslaving – hoe hoog scoort u?

21 augustus 2014 - Veel mensen stellen trots dat ze workaholics zijn. Lange dagen op kantoor doorbrengen maakt deel uit van een moderne cultuur en wordt als een exponent van succes beschouwd. Maar achter deze werkverslaafde façade schuilt ook gevaar.

  Lees verder...      1 reactie

Vier manieren waarop u (onbewust) uw carrière saboteert

20 augustus 2014 - Uw carrière kan zonder enige verklaring ineens de verkeerde richting opgaan. De uiteindelijke verantwoordelijkheid daarvoor ligt vaak bij uzelf. Dat schrijft Express.be.

  Lees verder...      Reageer

Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie

14 augustus 2014 - Op zoek naar een nieuwe baan en druk aan het solliciteren? Zorg voor een Facebook account dat op orde is, net als de andere accounts op de verschillende sociale media. Werkgevers ‘googlen’ hun kandidaten en proberen op die manier meer informatie in te winnen. 

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 60 volgende >
advertorial
Meer dan 100 checklists voor ondernemers
Op de vernieuwde site van Brisk Magazine vindt u meer dan 100 handige checklists voor ondernemers. Van het oprichten van een BV, het uitvoeren van een marktonderzoek, tot elektronisch factureren. Van de checklist 'functioneringsgesprek' tot het tegengaan van een jetlag. En nog veel meer. Gratis. Meld u nu aan
Lees verder
reacties
Participatiesamenleving kost burger geld  (1) 
Snel zijn, maar rustig doen. . .  (5) 
Hoe om te gaan met een depressieve medewerker? (2) 
De positieve business case met 702010 (2) 
Nederland blijvend in top tien meest concurrerende economieën  (1) 
70 procent bedrijven doet aan direct marketing (1) 
Zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt  (1) 
beurs
AEX index: 422.05 1.01 %
Stijgers Dalers
SBM offshore 11.39  2.3 %
Arseus 40.83  1.9 %
Accell group 13.77  1.9 %
Air france - 8.22  -0.6 %
Gemalto 71.58  -0.6 %
Galapagos 12.15  -0.5 %
Wall Street sluit op recordniveau ondanks gemengde macrocijfers
Vooruitgang in groeistrategie SnowWorld
Drie nieuwe commissarissen voor Binck
meer beurs
top10
De schoenen van de manager: do’s en don’ts
Bedrijven laten kansen liggen om vrouwen te benoemen
Snel zijn, maar rustig doen. . .
Studenten ontwikkelen dating-app voor werkzoekenden en werkgevers
Verbeter mijn focus…Doe het NU. . .
Privacy op de werkvloer ver te zoeken - om gestoord van te worden!
Wat leren we van het hacken van Sony en Apple?
Interim: rennend beginnen, vliegend verder
IT-professional miskent de cloud
Managers kiezen voor eigen ondernemerschap in plaats van vaste aanstelling
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures