zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Computational thinking: de skill van de 21e eeuw

20 oktober 2016 -  Tegenwoordig worden kinderen al in de beginjaren van de basisschool voorbereid op het ‘grote mensen leven’. Ze leren van jongs af aan allerlei verschillende presentatie skills, aangezien dit als ze groot zijn bij vrijwel ieder beroep terugkeert.

  Lees verder...      Reageer

Top managers AkzoNobel, Blokker en Talpa in de finale Young Captain Award 2016

12 oktober 2016 -  De jury van de Young Captain Award onder leiding van de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, maakt de drie finalisten van de Young Captain Award 2016 bekend.

  Lees verder...      Reageer

HR-professional maakt zich zorgen over eigen kennis en competenties

12 oktober 2016 -  HR-professionals maken zich dit jaar meer zorgen over het bijhouden van hun eigen kennis en competenties dan voorgaande jaren. De zorgen met betrekking tot het economisch klimaat zijn daarentegen opnieuw gedaald en de gemiddelde loonstijging is dit jaar hoger dan verwacht.

  Lees verder...      Reageer

Bang dat robots uw baan inpikken? Focus op soft skills

5 oktober 2016 -  Steeds meer mensenwerk wordt gedaan door robots of computers. En dat vinden niet alle werkzoekende jongeren een prettige gedachte, zo blijkt uit onderzoek van YoungCapital onder 900 jongeren tussen de zeventien en de 30 jaar.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse interimmanagers zien werkdruk toenemen

5 oktober 2016 -  Bijna twee derde van de Nederlandse interimmanagers geeft aan dat ze meer moeten doen in een korter tijdbestek. Ook vinden ze dat hun werk complexer is geworden. Dit blijkt uit een recent wereldwijd onderzoek van Michael Page onder meer dan 1.100 interimmanagers, werkzaam over de hele breedte van de arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsaanbod en mobiliteit arbeidsmarkt sterk gestegen

3 oktober 2016 -  De arbeidsmarkt is momenteel springlevend. 14,3 procent van de Nederlandse beroepsbevolking kijkt actief om zich heen naar een nieuwe baan en dat is aanmerkelijk hoger dan de afgelopen jaren. Het aantal mensen dat het afgelopen jaar van baan is gewisseld is met een 25 procent gestegen naar 1,2 miljoen.

  Lees verder...      Reageer

Bijna geen vraag naar WO diploma's op arbeidsmarkt

27 september 2016 - In de huidige Nederlandse arbeidsmarkt vraagt slechts 5,7 procent van de vacatures een WO denkniveau of diploma. Daarentegen zijn er viermaal zo veel vacatures voor werkzoekenden met een HBO diploma, dit volgens een nieuw onderzoek van Adzuna.

  Lees verder...      Reageer

Vijftigplussers positief over kansen arbeidsmarkt

22 september 2016 -  Vijftigplussers zijn over het algemeen optimistisch over hun kansen op een baan. Volgens de Confidence Index van  PageGroup vindt meer dan de helft dat de arbeidsmarkt verbetert.

  Lees verder...      1 reactie

Millennial overtuigd van zichzelf in zoektocht nieuwe baan

8 september 2016 -  Bij het zoeken naar een nieuwe baan weet 50 procent van de Nederlandse millennials  precies wat hij zoekt en 60 procent is ervan overtuigd dat hij de gewenste baan ook zal vinden. 70 procent zegt de online plekken te kennen waar ze moeten zoeken om een nieuwe baan te vinden, een kwart zegt dit echter niet te weten.

  Lees verder...      Reageer

De toekomstperspectieven van de projectmanager

1 september 2016 -  De toekomst van de projectmanager staat centraal in het rapport van ISES Projectmanagement. De opleider, gespecialiseerd in het scholen van  projectmanagers, beschrijft hierin hoe het projectmanagement zich stormachtig ontwikkelt en welke stevige consequenties dit heeft voor projectmanagers in verschillende sectoren.

  Lees verder...      Reageer

Werkzoekende ziet slechte aansluiting tussen opleiding en praktijk

1 september 2016 -  40 procent van de werkzoekenden is het erover eens: wat zij op hun opleiding geleerd hebben, sluit onvoldoende aan op het werkende leven. Niet alleen de werkzoekenden, maar ook de werkgevers zien de kloof. Bijna de helft van de werkgevers (44 procent) zegt dat kandidaten vanuit hun opleiding onvoldoende zijn voorbereid op de huidige arbeidsmarkt.

  Lees verder...      Reageer

Solliciteren 2.0

25 augustus 2016 - Duizenden sollicitanten, waaronder u. Hoe zorgt u ervoor dat u tussen alle kandidaten opvalt en die droombaan binnenhaalt? U kan gewoon een C.V. maken en een ‘killer’ brief schrijven met zinnen als ‘Ik ben de ideale kandidaat’ en ‘Binnen deze functie zal ik enorm veel kunnen leren en groeien’. Maar of dit opvalt?

  Lees verder...      10 reacties

Werk salarisadministrateur wordt stuk complexer

24 augustus 2016 - Ruim twee derde van de payroll professionals in Nederland ervaart dat zijn of haar functie zwaarder is geworden de laatste jaren. Deze verzwaring komt vooral door een toename in de complexiteit van het werk (75 procent), maar ook door een hogere werkdruk (64 procent).

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse werknemers optimistisch over de arbeidsmarkt

18 augustus 2016 -  Werknemers zijn over het algemeen optimistisch over de toekomst van de arbeidsmarkt en de economie in Nederland. Volgens de meest recente kwartaalstudie van PageGroup denkt 66 procent van de kandidaten tussen de 30 en 49 dat de arbeidsmarkt verbetert.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 71 volgende >
advertorial
‘s Werelds enige plug-in hybride met 3. 0 TDI V6 motor en quattro.
De combinatie van de krachtige dieselmotor met de elektrische aandrijving zorgt voor een grote actieradius en een trekgewicht tot 3.500 kg. Rijdt u dit jaar nog in de Audi Q7 e-tron quattro dan profiteert u tot in 2021 van 15% bijtelling. De Audi Q7 e-tron quattro is er vanaf € 85.000,-. Kijk op audi.nl of reserveer een proefrit bij uw Audi dealer.
Lees verder
reacties
In zes praktische stappen naar efficiënte automatisering (1) 
Collega’s geven meer complimenten dan werkgevers (1) 
Waarom simpele oplossingen niet altijd de beste zijn (1) 
Kan elke regio een Silicon Valley worden? (1) 
Wat definieert mensenwerk nu robots steeds meer taken overnemen? (1) 
Audi R8 e-tron (4) 
Max Verstappen heeft géén talent.  (8) 
beurs
AEX index: 457.40 0.29 %
Stijgers Dalers
Imtech 0.03  50 %
Arcelor mitt 6.17  4.6 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Corbion 21.65  -7.2 %
Binck 5.32  -3.1 %
Enorm drukke week op komst
TA: technische beeld AEX positiever
JP Morgan verkleint stemrecht in Eurocastle fors
meer beurs
top10
De zes belangrijkste wetswijzigingen voor de HR-manager
Veelbelovende technologieën in de strijd tegen cybercriminaliteit
Collega’s geven meer complimenten dan werkgevers
Inkoper wil zo weinig mogelijk leveranciers
Kan elke regio een Silicon Valley worden?
Mediamonitoring belangrijk maar nog te weinig benut
Computational thinking: de skill van de 21e eeuw
HR-professional wil meer inzetten op flexibele schil
Verbeter uw interculturele communicatie in vijf stappen
In zes praktische stappen naar efficiënte automatisering
meer top 10
vacatures
meer vacatures