zoeken Nieuwsbrief
      RSS    Twitter   
  
carriere
 

Studenten starten carrière het liefst bij Shell

24 november 2014 - De populairste werkgever om je carrière te starten is Shell. De oliemagnaat is met name populair om de internationale mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2014, dat Memory Research onlangs hield onder ruim 1.100 studenten en starters.

  Lees verder...      Reageer

Financieel directeur is méér dan dosis ervaring

12 november 2014 - De Nederlandse financieel directeuren noemen zelden hun ervaring als belangrijkste reden voor succes, maar een proactieve houding en sterke people skills zijn de essentiële eigenschappen van een goede FD.

  Lees verder...      Reageer

Drie essentiële ingrediënten voor een topcarrière

10 november 2014 - The Executive Network (TEN) heeft door Ruigrok | NetPanel onderzoek laten doen onder 249 Nederlandse topmanagers en -bestuurders, onder wie 39 procent bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen.

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke millennial doorbreekt als eerste glazen plafond

7 november 2014 - Vrouwen uit generatie Y, ook wel millennials genoemd, bevinden zich in de beste positie om als eersten de traditionele loopbaanbelemmeringen (het zogenaamde 'glazen plafond') te doorbreken. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Hudson.

  Lees verder...      1 reactie

Promovendi onvoldoende voorbereid op loopbaan buiten de universiteit

6 november 2014 - Zowel promovendi als universiteiten hebben nauwelijks aandacht voor niet-academische carrièremogelijkheden van promovendi. Dit terwijl 70 procent van de gepromoveerden buiten de universiteit aan de slag gaat.

  Lees verder...      Reageer

Merendeel Nederlanders solliciteert in tijd van de baas

5 november 2014 - 82 procent van de Nederlandse werknemers solliciteert onder werktijd naar een andere baan. Bijna een op de vijf daarvan zoekt enkel naar vacatures, een derde solliciteert alleen tijdens werktijd als er sprake is van gedwongen vertrek.

  Lees verder...      2 reacties

De schaduwkant van leiderschap

4 november 2014 - Top-managers moeten beschikken over een bijzondere ‘drive’ en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden om zichzelf en anderen succesvol te laten zijn. Ze kunnen echter ook doorschieten in deze kwaliteiten, met negatieve, tot zelfs rampzalige gevolgen als resultaat.

  Lees verder...      Reageer

Actieve uitzendkracht pakt eerder scholingskansen

3 november 2014 - Hoe mondiger de uitzendkracht, hoe eerder hij of zij een opleiding volgt. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF). Ook loopbaangesprekken en het actief aanbieden van een opleiding bevorderen de scholings-kansen van uitzendkrachten.

  Lees verder...      Reageer

CEO’s zijn 50-plussers uit de Randstad

31 oktober 2014 - De Nederlandse CEO is een 50 plusser. Om precies te zijn is hij gemiddeld 53 jaar oud, waarbij de jongste 40 jaar is en de oudste 69. Wanneer hij voor het eerst wordt aangesteld als CEO, is hij gemiddeld 48 jaar oud en voornamelijk man.

  Lees verder...      Reageer

Finalisten Young Captain Award 2014 bekend

30 oktober 2014 - De jury van de Young Captain Award onder leiding van de Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, heeft de drie finalisten van de Young Captain Award 2014 bekend gemaakt. Nanouke van ’t Riet (NS), Berndt Kodden (Royal FrieslandCampina) en Tjeerd Bosklopper (NN Group) strijden om de titel ‘Young Captain 2014’.

  Lees verder...      Reageer

Eicellen invriezen of talenten ontdooien?

29 oktober 2014 - KPN is gestopt met het vrouwenquotum. Google en Facebook bieden hun vrouwelijke werknemers de mogelijkheid eicellen in te laten vriezen. Het is duidelijk dat vrouwen en carrière nog altijd een hot topic is.

  Lees verder...      Reageer

Generation Y wil baas die coach en vertrouweling is

29 oktober 2014 - Bijna de helft van de Nederlandse Generation Y, de (aankomend) professionals geboren na 1980, heeft een voorkeur voor een baas die zich opstelt als coach, mentor, vertrouweling of zelfs als vriend. Werken in het buitenland is voor een significant deel geen must: 40 procent vindt dat niet interessant.

  Lees verder...      Reageer

Zzp'er niet van plan in vaste dienst te gaan

24 oktober 2014 - De meerderheid van de zzp’ers is niet van plan om in dienst te treden bij een bedrijf of om personeel aan te nemen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ZZP en Bedrijfsvoering’ dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder 821 zzp’ers.

  Lees verder...      Reageer

Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding

23 oktober 2014 - Hoe langer medewerkers in dienst zijn, hoe minder zij hechten aan opleiding en loopbaanontwikkeling.* Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en directies.

  Lees verder...      4 reacties

1 2 3 4 5 62 volgende >
advertorial
Duizenden managementboeken! Maar wat moet je nu echt weten?
De nieuwe MBA in één dag CD-box van Ben Tiggelaar geeft het antwoord. Tien nieuwe audioprogramma’s met een scherpe selectie uit de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers in een luxe CD-box én tegelijk als MP3-download. Met inzicht en advies van o.a. Jim Collins, John Kotter en Ken Blanchard. 
Bespaar uren lezen en duizenden euro’s. Nu met tijdelijk alleen voor bezoekers van Managersonline.nl een gratis exemplaar van MBA in één dag - Het boek kado!
Lees verder
reacties
MKB ziet krachtenbundeling als grootste innovatietrend voor 2014 (1) 
Erasmus Innovatie Monitor: Nederlandse bedrijven innoveren minder (1) 
Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht (1) 
Uitstoom babyboomer maakt nieuwe salarisvoorkeuren duidelijk (2) 
Vertrouwen in zorgverzekeraars extreem laag (2) 
Werkgevers moeten privéproblemen van medewerkers bespreekbaar maken (2) 
Medewerker nog steeds zwakste schakel (1) 
beurs
AEX index: 423.46 1.60 %
Stijgers Dalers
Ict automati 5.71  5.7 %
Telegraaf me 6.18  4.6 %
USG people 8.71  3.8 %
Fugro 20.91  -3.2 %
ASMl holding 82.92  -2.7 %
KPN kon 2.64  -1.9 %
`SBM betaalde voormalig topman Petrobras miljoenen`
Referentieprijs Mota-Engil Africa vastgesteld
Damrak op weekwinst na opbeurende woorden Draghi
meer beurs
top10
Klopt uw zelfbeeld?
Goed ingericht loopbaantraject maakt werknemer aantoonbaar flexibeler inzetbaar
Uitstoom babyboomer maakt nieuwe salarisvoorkeuren duidelijk
Gebrekkig communiceren kost omzet
Inefficiënte samenwerking kost twintig werkdagen per jaar
Erasmus Innovatie Monitor: Nederlandse bedrijven innoveren minder
Kansen voor hoger opgeleiden buiten de randstad nemen toe
Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken
Duurzame groei voor wereldwijde economie verwacht
Hoe krijgt u korting op online Sinterklaasaankopen? Vijf tips
meer top 10
boekennieuws
De Wet van Snuf
Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat. Het helpt ons om onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Zodat we succesvoller zijn, thuis en op het werk. Toch zijn er maar weinig mensen die de kunst van het geven echt beheersen. Het boek De Wet van Snuf brengt daar verandering in.
Lees verder
meer boeken
vacatures
meer vacatures