zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
carriere
 

Salarisverhoging? Vraag hier om tijdens uw beoordelingsgesprek

29 april 2016 -  Vragen om salarisverhoging blijft voor veel werknemers lastig. Wat is bijvoorbeeld het juiste moment om het onderwerp ter sprake te brengen? Bovendien zijn de factoren die meespelen in de afweging voor het wel of niet toekennen van een salarisverhoging ook niet altijd transparant.

  Lees verder...      Reageer

Tien manieren om productiever te zijn

26 april 2016 -  Heeft u vaak het gevoel dat uw werkdag voorbij vliegt zonder dat er iets substantieels uit uw handen komt? Dan is het tijd om uw productiviteit te ‘resetten’. Helemaal omdat uw baan simpelweg in gevaar is als u niet productief genoeg bent. U.S. News sprak diverse carrièrecoaches en zette tien manieren op een rij om meer gedaan te krijgen.

  Lees verder...      Reageer

Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort

25 april 2016 -  Het gebeurt regelmatig: uw sollicitatiegesprek ging goed, u gaat naar huis met een goed gevoel en u geeft uzelf een grote kans op de baan. En dan hoort u niets meer. Misschien heeft u de situatie verkeerd ingeschat, maar is het waarschijnlijker dat een van de vier volgende oorzaken ten grondslag ligt aan het gebrek aan respons, zo schrijft Express.be.

  Lees verder...      1 reactie

In 2030 zijn soft skills belangrijker dan feitenkennis

20 april 2016 - Maar liefst 70 procent van de professionals in de financiële sector verwacht dat ‘zachte kerncompetenties’ – soft skills zoals aanpassingsvermogen en overtuigingskracht - in 2030 belangrijker zijn dan feitenkennis. Daarnaast neemt volgens een ruime meerderheid (60 procent) de werkgelegenheid in de sector (nog) verder af en verwacht 40 procent zelfs dat zijn of haar functie in 2030 helemaal niet meer bestaat.

  Lees verder...      Reageer

Hoe wordt u een succesvolle zakenvrouw? Zes tips.

20 april 2016 - Er zijn nog altijd meer zakenmannen dan zakenvrouwen, maar het aantal vrouwen aan de top groeit met het jaar en wordt steeds meer geaccepteerd. Debbie van Maanen is directeur van KantoorProfi en ziet alleen maar voordelen als vrouw in de zakenwereld. "In 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf. Met slechts een paar medewerkers zijn wij in korte tijd enorm gegroeid. Ik durf wel te zeggen dat ik een succesvolle zakenvrouw ben."

  Lees verder...      Reageer

Man aan de top mist ondersteunende partner

18 april 2016 -  Verrassende antwoorden kwamen naar voren uit het diversiteitsonderzoek, dat de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) hield onder haar leden. Altijd gedacht dat mannen zich door niets tegen lieten houden om die topfunctie te bereiken? Dan heeft u het mis! Wat ze voornamelijk missen is mét stip een ondersteunde partner, gevolgd door een gedegen opleiding.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips om een nog betere leidinggevende te zijn

11 april 2016 - Leidinggeven is dagelijkse kost voor u. U kent de principes en de do’s en don’ts. Maar een reminder komt altijd van pas. Daarom zet Forbes vier korte en bondige tips op een rij om een nog betere leider te worden, om uw medewerkers te inspireren en een prettige werkomgeving te creëren.

  Lees verder...      Reageer

Herkenbare carrièrefouten die u te allen tijde wilt voorkomen

4 april 2016 -  Tijdens u carrière kom u ongetwijfeld verschillende valkuilen tegen. Slechts één misstap kan al invloed hebben op uw professionele loopbaan. Hays stelde een lijst samen van de zeven meest gemaakte carrièrefouten. Door deze fouten te voorkomen en tegelijk focus en passie voor uw werk te behouden, komt u verder in uw carrière en haalt u tegelijk meer plezier uit uw werk.

  Lees verder...      Reageer

Baas over eigen loopbaan begint met persoonlijk leiderschap

21 maart 2016 -  Nu een baan voor het leven niet meer bestaat in deze snel veranderende arbeidsmarkt, is het hard nodig dat medewerkers en leidinggevenden investeren in persoonlijk leiderschap. Dat is het startpunt om duurzaam inzetbaar te zijn.

  Lees verder...      1 reactie

Assistant wint van secretaresse: van onzichtbaar naar onmisbaar

17 maart 2016 -  De opmars van Virtual Assistants (VA), de veranderingen van organisatiestructuren en de nieuwe generatie managers zijn ontwikkelingen die zorgen voor de snelle dood van het secretaressevak. Hoe kijkt de moderne Assistant naar deze bedreigingen en hoe kan ze deze weerstaan?

  Lees verder...      Reageer

Vrouwelijke manager in opmars in Nederland

16 maart 2016 -  Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven neemt meer vrouwelijke managers aan, zo blijkt uit onderzoek van Michael Page. Desondanks bungelt Nederland nog altijd onderaan de ranglijst van landen met vrouwen in de allerhoogste managementposities.

  Lees verder...      1 reactie

Leiderschap: vrouwen meer Future Proof dan mannen?

10 maart 2016 -  Welke competenties of eigenschappen moet een leider hebben om Future Proof te zijn? De  NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, deed er onderzoek naar. Met opvallende resultaten! Vooral ook door wat er NIET op het lijstje staat.

  Lees verder...      Reageer

Disconnectie tussen aspiraties vrouwen en aanbod werkgevers

9 maart 2016 -  Werkgevers die internationale carrièrekansen aanbieden, worden door twee derde van de vrouwelijke werknemers interessanter gevonden dan werkgevers die dit niet aanbieden. Tegelijk denken veel vrouwen dat hen niet dezelfde kansen op een carrière over de grenzen heen wordt geboden als hun mannelijke collega's.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse vrouw ambitieuzer dan mannelijke collega's

9 maart 2016 -  Van de vrouwelijke Nederlandse professionals ambieert maar liefst 60 procent een toppositie. Onder mannen ligt dat aantal met 58 procent iets lager. De helft van de vrouwen ziet zichzelf als succesvol, als zij aan het einde van hun carrière een management- of directiefunctie hebben bereikt.

  Lees verder...      1 reactie

1 2 3 4 5 68 volgende >
Nieuw onderhoudsconcept voor bestaande Access-toepassingen
reacties
Apple lanceert iPhone 5 (1) 
Wie is de betere leider? De harde vrouw of de gevoelige man? (2) 
Ik ben mijn inspiratie kwijt. Wat moet ik doen? (1) 
Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort (1) 
Europese consument onzeker over economische ontwikkeling (1) 
Printpapier gereed voor drachme (1) 
Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen (1) 
beurs
AEX index: 439.68 -2.36 %
Stijgers Dalers
BE semicondu 26.31  6 %
Value8 10.23  4.9 %
Ordina 1.32  3.9 %
Gemalto 56.8  -5.1 %
Oci 17.27  -4.9 %
ASMl holding 84.4  -3.8 %
Stevig weekverlies op Beursplein 5
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street sluit lager
meer beurs
top10
Vier redenen waarom u na een sollicitatiegesprek niets meer hoort
Wie is de betere leider? De harde vrouw of de gevoelige man?
Tien manieren om productiever te zijn
Twaalf vragen die krachtige besluiten mogelijk maken
Wat zijn de gevolgen van digitalisering voor personeel en HRM?
Anja Cox uit Helmond is Secretaresse van het Jaar 2016
Digitale transformatie: zeven concrete stappen naar succes
Salarisverhoging? Vraag hier om tijdens uw beoordelingsgesprek
Managementboek van het jaar bekend
'Bedrijven en instellingen worden steeds meer een mediaorganisatie'
meer top 10
vacatures
meer vacatures