zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakenreiziger laat telefoon altijd aanstaan

25 juni 2010 - Slechts 6,2 procent van de bij multinationals werkzame zakenreizigers zet hun zakelijke gsm buiten werktijd uit. 30 procent van de reizigers blijft beschikbaar, omdat zij dat zelf willen en 40 procent gaf als reden op dat het van klanten of medewerkers wordt verwacht.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier tips voor een zorgeloze vakantieperiode

25 juni 2010 - De zomer wordt meestal geassocieerd met lange, luie dagen in de zon. Even geen zorgen… Echter niet iedereen heeft tegelijkertijd vakantie. Cybercrime stopt niet in de zomerperiode – sterker nog, cyber criminelen hebben hoog seizoen in hun werkzaamheden en pieken juist gedurende deze periode.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkkostenregeling ongunstig voor werkgevers en werknemers

24 juni 2010 - De Werkkostenregeling komt op verkeerd moment en is ingewikkeld aldus de heren Brugts en Tillema, directeuren van de NCP Groep. "De doelstelling van deze veranderde wetgeving die voormalig staatssecretaris De Jager nog voor de kabinetscrisis door de kamer heeft geloodst is vereenvoudiging en terugdringing van administratieve lasten."

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlanders zijn een ondernemend volkje

24 juni 2010 - Het aandeel ondernemers in de beroepsbevolking, de zogenaamde ondernemersquote, ligt relatief hoog in Nederland. Dit en meer blijkt uit de Internationale Benchmark Ondernemerschap uitgevoerd door EIM.

 Lees verder...   Reageer
 

Telecombeslissers slecht voorbereid op rampen

24 juni 2010 - Uit onderzoek van OneXS blijkt dat telecombeslissers slecht voorbereid zijn op rampen zoals brand of verplichte ontruiming. Ruim tweederde van de bedrijven heeft wel een noodplan, maar over de uitvoering bestaan geen heldere afspraken. Dit kan leiden tot een lange downtime van de telefoon- en internetverbindingen en hoge kosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers denken massaal aan een nieuwe baan

24 juni 2010 - Dat één op de vijf werknemers tussen 2010 en 2015 de arbeidsmarkt uitstroomt, is al langer bekend. Dat hernieuwd vertrouwen in het herstel van de economie echter voldoende is om de arbeidsmarktmobiliteit de komende tijd flink te doen stijgen is wel een nieuwe factor van belang.

 Lees verder...   3 reacties
 

Oudere, algemeen manager - en zijn kennis - verdwijnt van het toneel

24 juni 2010 - De economische crisis en sterk veranderende arbeidsmarkt eisen vooral onder oudere interim managers hun tol. Zo raakt de algemene manager - een rol die vaker door oudere interim managers wordt vervuld - uit de gratie, terwijl de project- en programmamanager in opkomst is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips om te scoren met sport

23 juni 2010 - Accountemps heeft tijdens het Wereldkampioenschap Voetballen voor zijn klanten de voor- en nadelen van diverse sporten op een rijtje gezet. Met sporten scoor je namelijk. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft dat officieel berekend.

 Lees verder...   2 reacties
 

'Nieuwe vorm van spitsheffing mogelijk dé oplossing fileprobleem'

23 juni 2010 - In de special issue van het Tijdschrift Vervoerswetenschap wordt een nieuwe vorm van betalen voor autogebruik bepleit: een spitsheffing met tarieven die ook binnen de spits verschillen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Toekomstige stijging ziekteverzuim vraagt nu om maatregelen

23 juni 2010 - Tweederde van Nederlandse HR-managers en directeuren verwacht dat het verzuim in Nederland de komende jaren stabiel zal blijven. 40 procent is ook van mening dat verzuim erbij hoort en dat je daar weinig aan kunt veranderen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf dingen die recruiters nu van u willen

23 juni 2010 - Nu er honderden reacties op een enkele vacature komen, kunnen werkgevers zeer selectief en veeleisend zijn. En dat zijn ze dan ook. Uzelf promoten met een CV waarin u alleen vertelt wat u zoals gedaan heeft, is dan ook niet meer genoeg.

 Lees verder...   2 reacties
 

Merendeel bedrijven negeert kostenvoordeel ‘groene ICT’

23 juni 2010 - Bijna 70 procent van de Nederlandse bedrijven doet niet aan ‘groen ict-gebruik’. Efficiënter gebruik van printers, computers, videoconferencing en het stimuleren van thuiswerken leveren honderden euro’s per jaar op.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemer beveiligt bedrijfsgegevens onvoldoende

22 juni 2010 - Meer dan 95 procent van de Nederlandse zelfstandig ondernemers heeft vertrouwelijke informatie op zijn computer staan en maar liefst 80 procent van hen is bang om deze gegevens te verliezen. Ruim een derde van de ondernemers heeft daadwerkelijk weleens gegevens definitief verloren.

 Lees verder...   Reageer
 

Stimuleert u uw medewerkers al om de spits te mijden?

22 juni 2010 - Werkgevers doen te weinig om hun medewerkers te verlossen van de file-ellende in de spits. Dat is niet slim, want als ze dat wél zouden doen, zouden de betrokken medewerkers 34 procent van de uitgespaarde reistijd besteden aan hun werk.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 964 965 966 967 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10