zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer

11 juli 2023 - Ondernemers en managers zijn op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfsresultaten binnen hun organisatie te verbeteren. In de basis heeft men hierbij twee opties: het verlagen van de kosten, of het verhogen van de omzet. De eerste optie maakt het interessant om te kijken naar de marges op producten die gebruikt worden in de dienstverlening naar de klant. Neem een elektricien als voorbeeld, die door een huishouden gevraagd wordt om de meterkast te vervangen. Een aardlekschakelaar online bestellen stelt de elektricien voor de keuze: een goedkoop onderdeel bestellen om zo te profiteren van een hoge marge, of kiezen voor een wat een duurdere optie met de garantie dat deze langdurig blijft functioneren. De tweede optie blijkt zeker op langere termijn vaak de beste keuze te zijn in zo’n voorbeeld. In dit artikel lees je er meer over.

Duurzaamheid steeds belangrijker voor de consument 


Duurzaamheid is als thema steeds belangrijker geworden voor de consument. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat wanneer consumenten twee aanbieders met hetzelfde product vinden, steeds vaker gekozen wordt voor de partij die het meest duurzaam handelt. Al is het nog geen doorslaggevende factor. Een consument is daarnaast in veel gevallen bereid meer te betalen, wanneer een optie duurzamer is. In welke mate dat laatste het geval is, hangt af van de branche en het type product. Voldoende reden om als organisatie niet te snel te snijden in de kosten van de onderdelen die gebruikt worden in het productieproces, of bij de dienstverlening richting een klant. 

Advies over duurzaamheid keuzemogelijkheden wordt gewaardeerd 
Speel in op de trend dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema is voor de consument, door deze hierover te adviseren. Een elektricien kan een consument bijvoorbeeld meer vertellen over het gebruik van een kWh meter in huis. Hoe werkt een kWh meter? Bij welke apparaten in huis kan het gebruik van zo’n hulpmiddel interessant zijn? Welke inzichten levert een kWh meter de consument op? Enzovoorts. 

Goedkoop kan op langere termijn duurkoop worden 
Naast het belang van een duurzame oplossing voor de consument, biedt het ook je organisatie voordelen wanneer je kiest voor duurzame onderdelen. Bij het gebruik van goedkope, kwalitatief mindere onderdelen zal het aantal serviceaanvragen al snel flink oplopen. Het is vervelend de onderdelen al na een jaar te moeten vervangen; het laat de kosten alsnog toenemen, zorgt voor ontevredenheid bij de consument en kost onnodig veel manuren. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10