zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse Multinationals bezinnen zich op mensenrechten

30 juni 2010 - Tien toonaangevende Nederlandse multinationale ondernemingen hebben op eigen initiatief onderzocht op welke manier mensenrechten raken aan hun bedrijfsvoering. In het kader van Global Compact - een partnership van de Verenigde Naties met het bedrijfsleven - onderzochten zij op welke manier zij mensenrechten kunnen waarborgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Duur IT-systeem levert bedrijven geen voordeel op

29 juni 2010 - Het investeren in dure IT-systemen heeft bedrijven geen voordelen opgeleverd. Dat concludeert promovenda Lineke Sneller aan de Nyenrode Business University. Zij verrichtte een promotie-onderzoek naar Enterprise Resource Planning (ERP) en investeringen hierin op de korte en lange termijn.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV pleit voor belasting op financiële transacties

29 juni 2010 - De FNV pleit voor een belasting op financiële transacties. De G20 dient nu een belangrijke stap te zetten in de internationale coördinatie van deze transactiebelasting.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven niet klaar voor consumententechnologieën op de werkvloer

29 juni 2010 - Een nieuw onderzoek door International Data Corp (IDC) in opdracht van Unisys Corporation, toont aan dat de IT infrastructuur van Europese bedrijven nog niet voldoende voorbereid is op het snelgroeiende gebruik van consumenten elektronica en applicaties, zoals netbooks, iPads en social media, op de werkvloer.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale vaardigheden stimuleren de winst

29 juni 2010 - Managers en directeuren die puur gericht zijn op harde resultaten en cijfers doen de winstcijfers uiteindelijk meer kwaad dan goed. Het ontbeert hen namelijk aan strategisch inzicht en/of aan het kunnen samenwerken met en inspireren van anderen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Acht tips voor een 'sociale media vakantie'

29 juni 2010 - Het schooljaar is achter de rug, de grote sport evenementen zijn bijna afgelopen, en de zomer komt eraan! U bent stilaan aan vakantie toe en hebt uw caravan, auto of tent al klaar gemaakt voor de jaarlijkse vakantie. Maar neemt uw 'sociale media persoonlijkheid' dit jaar vakantie?

 Lees verder...   2 reacties
 

Vakcentrales: opsparen vakantiedagen beperken slecht idee

28 juni 2010 - Vakcentrales FNV, CNV en MHP zijn tegen het plan van het demissionair kabinet om het opsparen van vakantiedagen te beperken. Nu kunnen de twintig wettelijke vakantiedagen nog vijf jaar opgespaard worden. Als het kabinet zijn zin krijgt, wordt dat slechts anderhalf jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal faillissementen in eerste half jaar 2010 verlaagd

28 juni 2010 - In de eerste zes maanden van 2010 verlaagde het aantal faillissementen met 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar, 2009. De verlaging werd voorzichtig ingezet vanaf februari van dit jaar. De vermindering was toen nog nihil met een percentage van een procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders vertrouwen hun bank niet meer

28 juni 2010 - Nederlanders zijn ontevreden over hun bank. 40 procent van de bankklanten geeft aan ontevreden te zijn over hun thuisbank en één op de zeven bankklanten heeft zijn thuisbank onlangs verruild.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om écht vakantie te nemen

28 juni 2010 - Managers moeten er blijkbaar elk jaar opnieuw aan herinnerd worden: u hoeft geen schuldgevoel te krijgen als u op vakantie gaat. Heeft u hier toch last van, doe dan uw voordeel met deze zes tips van 6minutes.be en geniet optimaal van die welverdiende break.

 Lees verder...   3 reacties
 

Oranjekoorts kost economie vandaag 130 miljoen euro

28 juni 2010 - Vandaag speelt het Nederlands elftal op het WK-voetbal in Zuid-Afrika in de achtste finale tegen Slowakije. Naar verwachting gaan wederom miljoenen Nederlanders de wedstrijd live volgen op televisie of radio. Een steeds groter deel van de Nederlanders mag het voetbal samen met collega's op het werk kijken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Beleid of niet: werknemer blijft persoonlijke apparaten en sociale netwerken gebruiken

25 juni 2010 - Werknemers wijken consequent af van het veiligheidsbeleid en blijven op het werk niet-ondersteunde apparaten en applicaties gebruiken. Dat blijkt uit een enquête van Cisco gericht op de beveiligingsrisico's van sociale netwerken en het gebruik van persoonlijke apparaten binnen organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook harde schijven lijden onder de hitte

25 juni 2010 - Hoge temperaturen bemoeilijken zijn niet alleen voor mensen om te werken, ook harde schijven vallen bij deze weersomstandigheden vaker uit. "Tijdens dit jaargetijde krijgen we een ongebruikelijk groot aantal schadegevallen binnen," zegt Robbert Brans, directeur bij Attingo Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Crisis over dieptepunt heen, Europa profiteert pas in 2011

25 juni 2010 - De crisis is over het dieptepunt heen, zo blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants onder directieleden en CEO’s van 5.600 internationale bedrijven. De meerderheid verwacht een significant economisch herstel vanaf halverwege dit jaar, ondanks de tijdelijke stijging in de werkloosheid die nog wordt voorzien.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 963 964 965 966 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10