zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Te veel managers en tijdschrijven slecht voor vakmanschap'

14 juni 2010 - Tijdschrijven en veel managementlagen belemmeren werknemers in hun vakmanschap. Dat blijkt uit onderzoek dat de FNV presenteerde op een conferentie in Den Bosch. De vakbeweging maakt zich zorgen dat stroperigheid en een overdaad aan regels het vakmanschap hinderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrouwen van ondernemers in economie flink toegenomen

14 juni 2010 - Het vertrouwen in de Nederlandse economie is onder MKB-ondernemers flink toegenomen. In het voorjaar 2009 bereikte het vertrouwen nog een dieptepunt als gevolg van de internationale kredietcrisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Social media en rekrutering: een mythe doorprikt?

14 juni 2010 - U hoort het overal: recruiters gebruiken social media om kandidaten te vinden. Onderzoek door de VDAB in mei 2010 geeft echter aan dat maar drie procent van alle Belgische bedrijven Facebook en dergelijke gebruikt om kandidaten te vinden.

 Lees verder...   6 reacties
 

Transparantie en vertrouwen essentieel

14 juni 2010 - Op basis van interviews en een onderzoek onder in Europa gevestigde bedrijven komt Atradius tot de conclusie dat leveranciers en kopers sinds de crisis minder coulant met elkaar omgaan. Zo gebeurt het dat leveranciers hun klanten nu soms weigeren op krediet te laten betalen en in plaats daarvan vooruitbetaling eisen.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide starter stelt persoonlijke ontwikkeling boven werkprivé balans

14 juni 2010 - Op de vraag 'Wat wil je over vijf jaar op werkgebied hebben bereikt?' zetten hoogopgeleide afstudeerders en starters niet langer 'een goede balans tussen werk en privé' op de eerste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

VNO-NCW en MKB-Nederland: zoeken naar stabiele coalitie

11 juni 2010 - De vorming van een nieuwe regering is door de grote versplintering van de politieke partijen en de tegenstellingen zoals die in de campagne op tafel lagen een uiterst complexe zaak geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Aanzienlijke stijging vacatureaanbod

11 juni 2010 - Het aantal vacatures nam in mei aanzienlijk toe, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De Index steeg met zeven punten naar een niveau van 95 punten; een stijging van acht procent. Het aantal vacatures nam het sterkst toe in de productiesector.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven waar veel vrouwen werken, mogen niet naar Oranje kijken

11 juni 2010 - Vrijdag start het WK voetbal in Zuid-Afrika. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal is op maandag 13.30 uur. Een tijdstip wanneer veel mensen aan het werk zijn. HRbase vroeg aan 403 HR-professionals of zij regelingen hebben getroffen zodat werknemers toch de wedstrijd van oranje kunnen volgen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips om een succesvolle baas te zijn

11 juni 2010 - Aardig gevonden worden door uw team is leuk, maar prestaties zijn nog belangrijker. Hoe haalt u het beste uit uw team en zet u zichzelf neer als een goed leider? Forbes geeft vijf tips om u te helpen uw ambities te verwezenlijken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Focus op risico maakt managers doortastender

11 juni 2010 - Gezien de fragiele staat van de economie en aanhoudende turbulentie op de financiële markten, is het niet vreemd dat managers meer dan ooit gefocust zijn op risicomanagement en onzekerheid binnen hun organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

UWV: Arbeidsmarkt herstelt zich voorzichtig

10 juni 2010 - Het herstel van de economie is nog broos, waardoor het aantal banen nog niet meteen zal stijgen. UWV voorziet eerst nog een daling van het aantal banen met 118.000 in 2010, en in 2011 een voorzichtige groei van 33.000.

 Lees verder...   Reageer
 

Nationaal Kantorenmarktonderzoek: mismatch tussen vraag en aanbod

10 juni 2010 - Onlangs is door Twynstra Gudde het Nationaal Kantorenmarktonderzoek 2010 afgerond. Het doel: meer inzicht verkrijgen in de kantorenmarkt. In het onderzoek is vijftien miljoen vierkante meter kantooroppervlakte betrokken, bijna een kwart van het kantooroppervlak, dat momenteel in gebruik is in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer gaat heel ver om Oranje te zien spelen

10 juni 2010 - Het aantal werknemers dat de eerste wedstrijd van Oranje tijdens werktijd mag kijken, groeit gestaag. Waar twee weken geleden nog 64 procent geen toestemming kreeg van de baas, is dit nu bijna gehalveerd naar 35 procent. Personeel heeft er veel voor over: twintig procent is bereid langer door te werken in ruil voor twee keer 45 minuten Oranjevoetbal.

 Lees verder...   4 reacties
 

Bedrijven hebben NGO's net zo hard nodig als andersom

10 juni 2010 - De relatie tussen het bedrijfsleven en NGO's verandert aanzienlijk en is steeds meer gericht op strategische partnerships. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van SOS Kinderdorpen en The Partnering Initiative (TPI) over corporate social responsibility (CSR) en de uitdagingen voor bedrijven en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die willen samenwerken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 967 968 969 970 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10