zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor een zorgeloze vakantieperiode

25 juni 2010 - De zomer wordt meestal geassocieerd met lange, luie dagen in de zon. Even geen zorgen… Echter niet iedereen heeft tegelijkertijd vakantie. Cybercrime stopt niet in de zomerperiode – sterker nog, cyber criminelen hebben hoog seizoen in hun werkzaamheden en pieken juist gedurende deze periode.

Norman waarschuwt alle eindgebruikers om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen tegen cybercriminaliteit in de vakantieperiode. Hiermee maakt u het werk van de cybercriminelen moeilijker en ontmoedigt u hen misschien zelfs: 1. Vertel niet iedereen dat u afwezig bent

Sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en overigen worden veelal up-to-date gehouden betreffende de activiteiten die u verricht. Voorkom dat u uw netwerkprofielen bijwerkt met foto’s of verhalen van uw vakantie(bestemmingen) terwijl u onderweg bent. Criminelen gebruiken ook het internet en kunnen zo door u op de hoogte gesteld worden dat u niet thuis bent.
Dit geldt ook voor automatisch antwoord bij afwezigheid / out-of-the-office reply gedurende uw vakantieperiode. Wanneer u dit moet gebruiken (policies) ga dan niet te diep in op de reden van afwezigheid en verwerk niet te veel persoonlijke informatie in dit bericht. 

2. Update ook gedurende de zomerperiode

Cybercriminelen hebben niet gelijk met u vakantie. Misschien neemt u uw computer mee op vakantie. Houd ook nu uw software updates in de gaten. 

3. Wees voorzichtig met uw surfgedrag
Gedurende uw vakantie voert u wellicht enkele verrichtingen uit waarbij u het internet gebruikt zoals bij het controleren of beantwoorden van uw e-mail, sociale netwerksites en het uitvoeren van banktransacties. Pas dan op! De Internetcafés en internettoegang hebben meestal niet dezelfde veiligheidseisen als u voor ogen heeft voor uzelf of op het werk. Sommige transacties of vertrouwelijke informatie kunt u beter pas versturen nadat u er zeker van bent dat de communicatie veilig is; zowel de inhoud als de internetverbinding ter plaatse. Norman raadt de internetcafés af bij het behandelen van vertrouwelijke informatie en bij banktransacties. 

4. Maak een back-up

Als u uw computer, mobiele telefoon of andere apparaten gebruikt om uw data op te slaan gedurende uw vakantie wees dan bewust van het feit dat u zich niet bevindt in de vertrouwelijke 'veilige' omgeving. De kans is groter dat u uw apparaat vergeet, kwijtraakt of dat deze zelfs gestolen wordt.
Maak tijdig back-ups en encrypt uw vertrouwelijke informatie die u opgeslagen heeft op de apparaten die u meeneemt op vakantie uit voorzorg.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien zomerse internetgevaren
 Ergste cybermisdaden worden gepleegd door eigen mensen
 Vertrouwen in social networks neemt af door online criminaliteit
 Websites van grote ondernemingen makkelijk te kraken
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10