zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Talent vertrekt nu vertrouwen toeneemt

22 juni 2010 - De Amerikaanse arbeidsmarkt is nog lang niet terug op het punt van voor de recessie, maar het is tekenend voor het toenemende vertrouwen dat in de afgelopen drie maanden meer Amerikanen ontslag namen dan ontslagen werden. Hoe lang duurt het nog voor de toppers met bosjes tegelijk hun heil ergens anders zoeken?

 Lees verder...   3 reacties
 

IT professional stalkt en chanteert voor een baan

22 juni 2010 - Langzaam maar zeker krabbelen we weer uit de crisis en lijkt het erop dat de banenmarkt weer aantrekt. Toch zaten er in de eerste vier maanden van dit meer dan 430.000 mensen zonder een baan, waarvan iets meer dan 10.400 werkzaam in de ICT sector. De onderlinge concurrentie is dus groot.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nog drie essentiële elementen in een social media policy

22 juni 2010 - In vorige artikelen legde Mic Adam, manager van Vanguard Leadership, de nadruk op het hebben van een sociale media policy. Het lezen van de gebruiksvoorwaarden voor social media is een belangrijke stap naar het opstellen van een social media policy. Hij heeft er daarom drie elementen aan toegevoegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Hire-and-fire is verleden tijd

21 juni 2010 - Veel bedrijven hebben het `hire-and-fire`-beleid achter zich gelaten en houden overtollige werknemers gewoon in dienst. Niet alleen is het ontslaan van personeel erg duur, het veroorzaakt ook onrust onder de achterblijvers. Maar er zijn meer redenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Generatie YEP, een nieuw begrip voor hoger opgeleide allochtonen

21 juni 2010 - Arjan Erkel introduceert met het boek Generatie YEP: de Young Ethnic Professional (YEP) een nieuwe definitie voor de groeiende groep hoger opgeleide allochtonen: Generatie YEP.

 Lees verder...   3 reacties
 

Flinke daling aantal faillissementen in mei

21 juni 2010 - Het aantal faillissementen in Nederland lag in mei 2010 23 procent lager dan in mei 2009. In totaal 574 bedrijven gingen op de fles. Dit is de tweede achtereenvolgende maand met een behoorlijke daling. Het lichte herstel van de economie is nu ook in de faillissementscijfers terug te zien en lijkt door te zetten.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder administratieve lasten: meer starters

21 juni 2010 - Gedurende de jaren 1998 tot en met 2006 zijn de administratieve lasten per bedrijf gemiddeld genomen afgenomen. Dit heeft een aantoonbaar positieve invloed gehad op de mate van ondernemerschap in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van EIM.

 Lees verder...   Reageer
 

Talentmanagement scoort

21 juni 2010 - Bedrijven die zich actief bezighouden met talentmanagement, presteren beter. Ze maken meer winst, hebben een groter marktaandeel en meer tevreden klanten. Volgens onderzoek van het Institute for Corporate Productivity (i4cp), is het effectief meten van HR-initiatieven dan ook kenmerkend voor goed presterende organisaties.

 Lees verder...   2 reacties
 

Grootste groei werkgelegenheid in bijna twee jaar

18 juni 2010 - De NEVI PMI in mei was 56.5, vergelijkbaar met het cijfer van april dat uitkwam op 56.9. Dit wijst opnieuw op een verbetering van de bedrijfsomstandigheden. De nieuwe orders namen voor de elfde opeenvolgende maand toe en deze toename was aanzienlijk. De buitenlandse vraag was hierbij de belangrijkste factor.

 Lees verder...   Reageer
 

Studenten optimistisch over kansen arbeidsmarkt

18 juni 2010 - Ondanks de slechte situatie op de arbeidsmarkt zijn studenten nog altijd overwegend positief over hun kansen om een baan te vinden na hun studie. Dit blijkt uit het Nationale Bijbanen Onderzoek 2010 dat is uitgevoerd door Zoekbijbaan.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes voordelen van het in huis hebben van 45-plussers

18 juni 2010 - Veel oudere werknemers gaan vervroegd met pensioen. Hierdoor vloeit er niet alleen enorm veel kennis en ervaring weg, maar dreigt er, door de verminderde instroom van jongere werknemers, ook een nijpend tekort aan arbeidskrachten. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nieuwe norm biedt getrouwer winstbeeld van ondernemingen

18 juni 2010 - Een nieuwe norm voor de verwerking van winstbelasting in de gepubliceerde jaarrekening biedt een getrouwer beeld van de winst en het vermogen van ondernemingen. Gebruikers -zoals aandeelhouders, banken en analisten- kunnen de financiële positie van de onderneming zo beter uit de jaarrekening aflezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibel werken staat bovenaan verlanglijstje

18 juni 2010 - Flexibel werken is de populairste arbeidsvoorwaarde onder werknemers, belangrijker zelfs dan materiële extraatjes zoals bonussen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek van PricewaterhouseCoopers onder meer dan 1.000 werknemers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Unilever blijft populair onder universitaire studenten

17 juni 2010 - Unilever is de meest favoriete werkgever onder universitaire studenten. De Verenigde Naties en Het Rijk hebben aan populariteit gewonnen en staan op de tweede en derde plaats. Vanwege de huidige economische situatie zijn studenten minder optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 965 966 967 968 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10