zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggers betalen vaak te veel

17 juni 2010 - Beleggers betalen bij hun bank of broker vaak veel te veel aan kosten, zoals de transactiekosten en het bewaarloon. Consumenten maken veelal nog gebruik van hun eigen bank om te beleggen en weten vaak niet dat het de moeite waard is om de kosten te vergelijken met die van andere brokers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Eurocrisis slaat deuk in vertrouwen financieel directeuren

17 juni 2010 - Een derde van de Europese financieel directeuren (CFO’s) wil dat Griekenland uit de euro wordt gezet. Een grote meerderheid ziet Griekenland, Spanje en Italië als een ernstige bedreiging voor de financiële stabiliteit van Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

Twee regels voor een succesvolle presentatie

17 juni 2010 - De meeste presentaties verlopen niet optimaal omdat de spreker zich op twee punten slecht voorbereid. Nick Morgan, directeur van Public Words Inc, legt op Harvard Business Review uit wat de twee belangrijkste regels voor een succesvolle presentatie zijn en hoe u ze toepast.

 Lees verder...   1 reactie
 

Einde bonuscultuur en korte termijn winstbejag

17 juni 2010 - Effectory signaleert in 2010 een nieuwe trend: waarde-management. Een visie waarvan organisaties op lange termijn de vruchten plukken door naar het totaalplaatje van de organisatie te kijken, zoals klanttevredenheid, engagement van medewerkers en innovatiekracht .

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer ziet zomer zonniger tegemoet dan vorig jaar

16 juni 2010 - Een derde van de Nederlandse werknemers ziet op tegen de zomerperiode op het werk. Dit percentage is in vergelijking met 2009 afgenomen, vorig jaar zag 42 procent de zomerperiode somber in. De voornaamste reden (23 procent) was vorig jaar dat er in verband met de crisis geen vakantiekrachten werden ingehuurd. Dit jaar is dit percentage gedaald naar slechts twaalf procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Het gevaar van social media voor het bedrijfsleven

16 juni 2010 - 22 juni is de SMI 2010 conferentie in Londen. Daar zal het bedrijfsleven overtuigd worden van het belang van participatie in de wereld van social media. Duizenden bedrijven wereldwijd zijn bezig hun positie op te bouwen in dit snel groeiende fenomeen en budgetten hiervoor groeien ondanks de economisch onstabiele tijden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Jong Management: tijd voor een liberaal kabinet

16 juni 2010 - 85 procent van de jonge werkgevers heeft op 9 juni liberaal (VVD/D66) gestemd. Dat blijkt uit een enquête onder jonge werkgevers gehouden door Jong Management, de vereniging van jonge werkgevers, verbonden met VNO-NCW.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonus daalt, maar relatie met prestatie is nog altijd zoek

16 juni 2010 - In 2009 zijn de uitgekeerde korte termijn bonussen aan leden van Raden van Bestuur van AEX - en Midcapbedrijven verder gedaald. Bestuurders ontvingen in 2009 gemiddeld ongeveer 236.000 euro aan cashbonus tegen 277.000 euro in 2008.

 Lees verder...   3 reacties
 

Massale personeelsuittocht dreigt in 2010

16 juni 2010 - Uit West-Europees onderzoek van Hay Group blijkt dat 59 procent van de werknemers zich begin 2010 sterk heeft voorgenomen op zoek te gaan naar een andere baan. Een ommezwaai vergeleken met de afgelopen twee jaar, een recessieperiode waarin de werknemers risico’s vermeden en de rekrutering vrijwel stil lag.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijfsbeëindiging heeft vooral werkgelegenheidseffect

15 juni 2010 - De macro-economische effecten van het beëindigen van kleine bedrijven (minder dan tien werkzame personen) vallen relatief mee: in 2009 ging hiermee 1,6 miljard euro aan omzet verloren, dit komt overeen met één procent van de omzet van het Nederlandse kleinbedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Managementeed raakt weer in zwang

15 juni 2010 - Na alle rampspoed die de corporate graaicultuur heeft veroorzaakt, klinkt weer vaker de roep naar een 'eed voor managers'. Dat schrijft 6Minutes.be. De voorstanders geloven dat zo’n plechtige verklaring om zich goed te gedragen, het gedrag van de top positief zal beïnvloeden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Staat groepsdynamiek innovatie in de weg?

15 juni 2010 - Brainstormen in een groep zou wel eens minder effectief kunnen zijn dan altijd gedacht. Volgens onderzoek van Christian Terwieschn en Karl Ulrich, hoogleraren aan Wharton en INSEAD-professor Karan Girotra gaan goede ideeën, creativiteit en innovatie zelfs vaak ten onder in een groep.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vijf tips om toch op vakantie te durven

15 juni 2010 - Heeft u dringend behoefte aan een welverdiende vakantie? Tijd nodig om uw batterij op te laden? Maar durft u geen vrije dagen op te nemen gezien het aantal ontslagen en reorganisaties van de afgelopen tijd? Neem dan deze tips van Forbes in acht.

 Lees verder...   Reageer
 

CIO’s worden geconfronteerd met nieuw, competitief landschap

15 juni 2010 - Nu de tijd van herstel is aangebroken en de recessie naar de achtergrond verdwijnt, heeft de CIO te maken met een ander landschap waarin geopereerd moet worden. Het tekort aan goed opgeleide IT’ers wordt weer een issue, de opkomst van nieuwe technologieën staat op de agenda en de strategische rol van de CIO zelf is aan verandering onderhevig.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 966 967 968 969 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10