zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

Cruciale beroepen of toch de 3 P’s?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 mei 2020
Als het riool verstopt zit ben je blij wanneer de vakman langs komt en zorgt dat alles weer soepel doorloopt. Afhankelijkheid maakt nederig en we zijn blij dat er mensen zijn zoals zij, die zorgen dat onze afvoer ook echt afvoert. In coronatijd applaudisseren we voor de zorg. Zorgverleners staan bovenaan de lijst met cruciale beroepen. Hoe zit het eigenlijk met de hiërarchie in waardering voor maatschappelijke bijdragen?
  Lees verder...
 

In isolatie Biosphere 3?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 15 april 2020
In  september 1993 kwamen 8 vermoeide en hongerige mensen uit de kassen in de woestijn van Arazona, na een periode van 2 jaar isolatie. Een spraakmakend onderzoek dat bekend staat als Biosphere 2 . Het experiment had hun kijk op de wereld voor de rest van hun leven veranderd.
Wat zal de impact zijn van de onze huidige vorm van thuisisolatie?
 
  Lees verder...
 

Corona-virus met dwarsdenkers

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 10 maart 2020
‘Rebellen en Dwarsdenkers’ zorgen voor andere, nieuwe, verrassende inzichten. Als thema van de boekenweek worden dwarse schrijvers en personages geëerd omdat ze invloed hebben op het voorstellingsvermogen en de verbeeldingskracht van hun lezers. Hoe zit het met de rebellen en dwarsdenkers in organisaties?
  Lees verder...
 

Hoe leuk moet je elkaar vinden om een goed team te zijn?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 13 februari 2020
Spoiler alert: het valt wel mee.
  Lees verder...
 

Daar hebben wij geen tijd voor!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 15 maart 2016
Jo Frost is de super-nanny van de televisie. Zij gelooft sterk in beloning en straf en je kent wel de time-out, waarbij kinderen in een hoekje moeten zitten als ze zich misdragen hebben om af te koelen en na te denken. Op Harvard is een onderzoek gedaan dat heeft aangetoond dat het meer dan lonend is als volwassenen ook af en toe een break nemen om na te denken, niet als straf, maar voor betere resultaten.
  Lees verder...
 

Kennis en selectie van kennis

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 14 februari 2016
Vorig jaar zijn wereldwijd bijna 1 miljoen boeken gepubliceerd. Hoeveel denk je dat er gelezen zijn? En hoeveel interessante boeken op jouw vakgebied heb je gemist? Dat zijn alleen nog de boeken, maar denk eens aan al die informatie die televisie, radio, internet en opleidingen bieden. Alles wat je nodig hebt om je werk goed te doen en om goed te kunnen leven is beschikbaar, maar hoe zorg je ervoor dat je dàt leert wat je op dit moment echt nodig hebt?
  Lees verder...
 

Sneu geld

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 november 2015
Als je iets wilt, dan moet je er wat voor doen, zei mijn moeder altijd. Soms moet je wat langer sparen als je iets wilt kopen dat echt kwaliteit heeft. Soms moet je wat langer investeren voor je een vaardigheid echt beheerst. Soms kom je tot de conclusie dat je investeringen, ondanks alle moeite en geld, toch niet tot succes leiden. Dan moet je het echt anders aanpakken. Ik heb het hier over leiderschapsontwikkeling.
  Lees verder...
 

Het is geen gedoe, het is gewoon werk!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 juni 2015
Als directeur van een consultancy bedrijf en nog een dagje hoogleraar aan de universiteit had hij het mooi voor elkaar. Hij vond dat hij machtig mooi werk had. Het enige minpuntje waren die mensen, zijn medewerkers, de consultants, en soms ook wel de klanten. Op een onbewaakt moment zei hij dat hij liever vliegtuigen wilde bouwen. Uiteindelijk heb je succes. ‘Als je met mensen werkt heb je geen enkele garantie’.
  Lees verder...
 

Waar kan ik mijn plassie kwijt?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 07 april 2015
Rijke mensen als Branson en Zuckerman zeggen dat passie de sleutel is voor hun succes. Dus: als je ook succesvol wilt zijn, moet je je passie volgen. Dat zou eenvoudig zijn, dat kan iedereen. Maar waarom zijn dan al die kunstenaars niet succesvol? Die deelnemers aan Heel Holland Bakt? Waarom worden al die jonge, hard trainende voetballertjes dan geen succesvolle profs? 
  Lees verder...
 

Ego’s in teams

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 23 maart 2015
Herken je dit in je team: iemand is 10 minuten aan het woord en dan neemt iemand anders het over zonder iets relevants toe te voegen, of om te herhalen wat al gezegd is, om met een oude koe te komen, een stokpaardje, of met iets dat compleet irrelevant is, of alleen maar met het eigen werk te maken heeft. Dat schiet natuurlijk niet op.

 
 
  Lees verder...
 

Wat managers leren van Special Forces

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 augustus 2014
In bijna alle organisaties waar we komen staan mensen behoorlijk onder druk. Zo ervaren ze dat en zo benoemen ze dat ook. Managers én medewerkers. Het slechte nieuws is: dat blijft zo.
  Lees verder...
 

Beyond Baby Boomers generatie

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 17 maart 2014
Managementteams veranderen. De gemiddelde leeftijd neemt toe, en met de huidige vooruitzichten is het niet denkbeeldig dat er straks heel wat teams zijn die vooral bestaan uit 55+-ers. Uitstekende managers waarschijnlijk, maar samen missen ze toch wat. Gelukkig dat er al teams zijn die op dit moment bewust kiezen voor het toevoegen van jonge nieuwe leden. Maar dat gaat niet vanzelf goed.
  Lees verder...
 

Creativity Quotient

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 04 maart 2014
We hebben een IQ een EQ een SQ (social quotient) en tegenwoordig ook een CQ: Creativity Quotient. Hoe staat het met jouw creativiteit? Als kind heb je heel nieuwsgierig en creatief in de wereld gestaan. Wat is daar nog van over? Heb je de laatste tijd nog gewerkt aan je creatieve geest? Het is niet dat je het de hele dag nodig hebt. Tandenpoetsen en naar je werk rijden gaat gelukkig op routine. Maar er zijn toch iedere dag wel een paar momenten dat het goed is buiten het pad te gaan.
  Lees verder...
 

Allemaal ondernemer en klant

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 18 februari 2014
Een goede medewerker is niet alleen goed in z'n vak, maar is ook ondernemend. Iemand die zelf verantwoordelijkheid neemt, vooruit denkt, zijn eigen loopbaan stuurt en zelf zorgt voor permanente opleiding en ontwikkeling. Van die moderne medewerker is het nog maar een klein stapje naar de ZZP-er. Iedere organisatie kent inmiddels wel mensen die eerst collega waren en nu op contractbasis werken als ZZP-er.
  Lees verder...
 
< vorige 1 2 3 4 5 11 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10