zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de succesvolle audio training voor teamontwikkeling 'Geen Flauwekul over Teams'.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

No Jobs, no Cash, no Hope

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 november 2011
Onze taxichauffeur in New York is weer zo\'n echte Amerikaans optimist. Nog even en dan is hij rijk. Nee, de taxi is maar tijdelijk. Ja, nu al wel meer dan 10 jaar, maar in zijn avonduren werkt hij aan een bijzonder idee. Nog even en dan gaat het in productie. Hij voorspelt dat we binnen 4 jaar aandelen kunnen kopen van zijn bedrijf en dat hij zich dan kan laten rijden door zijn eigen chauffeur.
  Lees verder...
 

Zonder slangen geen wonderen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 november 2011
Als ik in het buitenland ben ga ik \'s morgen graag hardlopen. Vaak dwingt de jetlag me al vroeg uit bed en onderweg beleef ik meestal wel wat, waar ik dan bij het ontbijt weer succes mee heb. Op een universiteit aan de kust van Californië kronkelde langs het fietspad waar ik liep, een slang van zeker 2 meter lang.
  Lees verder...
 

Slimmer zijn dan de concurrent

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 25 oktober 2011
Meer dan 100 echte smarties uit de hele wereld, op een R&D afdeling, hebben de opdracht om zo snel mogelijk, nog betere producten te ontwikkelen. Het bedrijf loopt voorop in de markt. Het zijn de beste onderzoekers op hun vakgebied, ze zijn gedreven, loyaal en enorm ambitieus. In teams ontwikkelen ze zeer specialistische en technisch hoogwaardige producten. O ja, en er zijn zeker 20 nationaliteiten vertegenwoordigd. Hoe groot denk je dat de kans is dat het lukt?
  Lees verder...
 

Yes we can, maar ik moet het wel zelf doen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 oktober 2011
Bij de gymles speelden we vaak basketbal of voetbal. Twee aangewezen aanvoerders mochten om beurten hun teamleden kiezen. De beste spelers werden als eerste gekozen, dat waren altijd dezelfde, net als de laatste. Het was een goede manier om twee teams te maken van ongeveer gelijke sterkte. Wel een manier met enorme impact op iedereen. Het was steeds opnieuw een bevestiging van je positie in de groep.
  Lees verder...
 

Wanneer zet je een coach in?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 oktober 2011
\'Harrie heeft een coach. Ik heb al zoveel geprobeerd maar hij is niet vooruit te branden. Ik snap niet wat er met hem aan de hand is, en ik wil hem niet kwijt.\' Dan kan het nooit erg zijn. Zijn bijdrage wordt te zeer gewaardeerd. Wat is er aan de hand en waar ligt dat aan?
  Lees verder...
 

Slechte ideeën

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 juni 2011
Door een flinke val bij het lossen van een vrachtwagen komt de chauffeur in het ziekenhuis terecht, en het is niet duidelijk of hij nog volledig zal herstellen. De Arbodienst stelt een onderzoek in, en de directie kondigt nieuwe maatregelen aan. Extra procedures, nieuwe wetten, meer controle, andere hulpmiddelen. Maar wordt het daar echt veiliger van?
  Lees verder...
 

Managers: de redders van onze natie

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 mei 2011
Vandaag een pluim voor de vele en o zo verguisde managers die ons land draaiend houden. De vrouwen en mannen die kiezen voor het ongeplaveide pad, dat bezaaid is met obstakels, tegenwerpingen en tegenvallers. Je beste beslissingen worden pas later erkend, als ze al gezien worden, en de kans bestaat ook nog dat anderen met je succes zullen pronken. Dat zijn dan dezelfde die je de schuld geven van hun eigen falen.
  Lees verder...
 

Juist meer en hogere bonussen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 april 2011
Het FD kopte vorige week \'Niemand bij ING had rel verwacht om bonus\'. Er waren afspraken gemaakt en daar hadden ze zich keurig aan gehouden. Denk je ook niet dat de portier had kunnen waarschuwen voor de rel? Maar hij is blijkbaar niemand.
  Lees verder...
 

Met de botte bijl

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 maart 2011
Wat zijn de voorspellingen voor het tweede half jaar? Het management ziet dit graag zo actueel mogelijk, iedere week een update, elke maand een tussenrapportage en wie moet zorgen dat ze die cijfers paraat hebben en dat ze kloppen?
  Lees verder...
 

Wat wij doen is wetenschappelijk

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 maart 2011
Het brein is hot. Iedere week een stukje in de krant. Populaire stukjes over spectaculaire doorbraken. Boeken op de bestsellerslijst. Alles door onderzoek bewezen, ook de theorieën die elkaar tegenspreken. Volgens het ene onderzoek moet je supplementen slikken, terwijl je uit een andere hoek juist het advies krijgt om je hersenen te trainen met sudoku\'s. Maar het is allemaal wel wetenschappelijk onderbouwd.
  Lees verder...
 

Pure propaganda

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 14 maart 2011
Mao had iets met kunst, net als Mussolini, Stalin en Hitler. Graag eenvoudige en positieve kunst. Je ziet heldhaftige soldaten zonder angst, vol zelfopoffering. Je leest over de dappere en toegewijde werkers op het land. Gebouwen met indrukwekkende contouren.Kunst kan boodschappen overdragen. De boodschap van deze mannen was om mensen vooral te manipuleren. Hoe zit dat met onze managementliteratuur?
  Lees verder...
 

Helpt dat coachen nou echt?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 maart 2011
In de wereld van de therapie wordt vaak gezegd dat 70% van het succes van de therapeut bepaald wordt door de relatie van de therapeut met de cliënt en 10% door het geloof van de therapeut in de eigen therapie (bijna ongeacht welke therapie). Dat zijn de resultaten uit onderzoek in de wereld van de therapie. Hoe zit het met coachen?
  Lees verder...
 

Talent of hard werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 februari 2011
Malcolm Galdwell schrijft in zijn boek \'The Talent Myth\': \'in een modern bedrijf is het systeem zo sterk als de sterren van het bedrijf. Dat is dan ook de reden dat deze sterren zo\'n hoge beloning krijgen. 50% van deze toppers denken dat hun succes te danken is aan talent. De andere 50% denkt dat ze zo goed zijn omdat ze zo hard werken. \'In werkelijkheid hebben beide groepen ongelijk.
  Lees verder...
 

Kom uit je stoel en laat je hersens werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 09 februari 2011
Zorg dat je in balans bent! Flexibel moet je zijn. Hoe bereiken we een goed evenwicht? Managers gebruiken veel fysieke metaforen, terwijl velen amper hun tenen aan kunnen raken. Ben je wel in staat om deze vitale kwaliteiten over te dragen op je team, als je ze nauwelijks in je eigen lichaam kunt lokaliseren?
  Lees verder...
 
< vorige 1 2 3 4 5 10 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
Verdwijnt de traditionele 9 – 5 werkdag? (1) 
top10
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs
Zo zetten hackers gestolen data om in geld
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Cybercriminelen ruilen zwarte markten op het dark web in voor chatkanalen en blockchain
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Bedrijven lopen omzet mis door inefficiënte marketingtechnologie
Nederlanders gooien vertrouwelijke documenten te grabbel
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
meer top 10
vacatures
meer vacatures