zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

Alles is feedback, of toch niet?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 16 januari 2012
'Je moet je collega's aanspreken en feedback geven'. Dat zei een leidinggevende bij een intakegesprek voor een programma voor leiderschapsontwikkeling. In de praktijk bleek dat men op zijn afdeling onder het mom van 'open en eerlijk' met ongezouten kritiek vaak over de grens ging. Tegelijkertijd ging het in dit moderne bedrijf over persoonlijke ontwikkeling, elkaar ondersteunen en coachen.
  Lees verder...
 

Leiderschapsontwikkeling: naar volmaakt leiderschap?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 december 2011
Het verhaal gaat dat Indianen kleden weven, waar ze expres een weeffout in maken. Met die weeffout tonen ze hun nederigheid tegenover de goden. Je gaat de competitie met de goden niet aan. Goden zijn perfect, mensen zijn dat per definitie niet. Hoe perfect moet een leider zijn?
  Lees verder...
 

Medewerker van de maand

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 13 december 2011
Een degelijk Nederlands bedrijf is overgenomen door een Amerikaan. De aansturing gaat zo snel mogelijk met de Amerikaanse spreadsheets en iedereen maakt eerder dan gewenst kennis met de Amerikaanse HR-instrumenten. Een fenomeen dat daarbij hoort is de 'medewerker van het maand' en natuurlijk ook 'van het jaar'. In een gesprek met de Amerikaanse HR-manager vroeg zij mij welke beloningen gebruikelijk zijn in Nederland voor deze uitverkoren medewerkers.
  Lees verder...
 

Gezocht: Supermens M/V

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 november 2011
De vraag naar sterke leiders lijkt groot. Wie gaat Europa redden? Wie ruimt de rommel op, wie pakt de rommelmakers en spelbedervers aan, wie roept Europa tot de orde? Net als Europa zitten veel organisaties zo ingewikkeld in elkaar dat het lijkt alsof alleen een superman of –vrouw de tent kan runnen. Logisch dat het een paar centen kost, maar dan heb je ook wat.
  Lees verder...
 

No Jobs, no Cash, no Hope

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 november 2011
Onze taxichauffeur in New York is weer zo\'n echte Amerikaans optimist. Nog even en dan is hij rijk. Nee, de taxi is maar tijdelijk. Ja, nu al wel meer dan 10 jaar, maar in zijn avonduren werkt hij aan een bijzonder idee. Nog even en dan gaat het in productie. Hij voorspelt dat we binnen 4 jaar aandelen kunnen kopen van zijn bedrijf en dat hij zich dan kan laten rijden door zijn eigen chauffeur.
  Lees verder...
 

Zonder slangen geen wonderen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 november 2011
Als ik in het buitenland ben ga ik \'s morgen graag hardlopen. Vaak dwingt de jetlag me al vroeg uit bed en onderweg beleef ik meestal wel wat, waar ik dan bij het ontbijt weer succes mee heb. Op een universiteit aan de kust van Californië kronkelde langs het fietspad waar ik liep, een slang van zeker 2 meter lang.
  Lees verder...
 

Slimmer zijn dan de concurrent

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 25 oktober 2011
Meer dan 100 echte smarties uit de hele wereld, op een R&D afdeling, hebben de opdracht om zo snel mogelijk, nog betere producten te ontwikkelen. Het bedrijf loopt voorop in de markt. Het zijn de beste onderzoekers op hun vakgebied, ze zijn gedreven, loyaal en enorm ambitieus. In teams ontwikkelen ze zeer specialistische en technisch hoogwaardige producten. O ja, en er zijn zeker 20 nationaliteiten vertegenwoordigd. Hoe groot denk je dat de kans is dat het lukt?
  Lees verder...
 

Yes we can, maar ik moet het wel zelf doen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 oktober 2011
Bij de gymles speelden we vaak basketbal of voetbal. Twee aangewezen aanvoerders mochten om beurten hun teamleden kiezen. De beste spelers werden als eerste gekozen, dat waren altijd dezelfde, net als de laatste. Het was een goede manier om twee teams te maken van ongeveer gelijke sterkte. Wel een manier met enorme impact op iedereen. Het was steeds opnieuw een bevestiging van je positie in de groep.
  Lees verder...
 

Wanneer zet je een coach in?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 oktober 2011
\'Harrie heeft een coach. Ik heb al zoveel geprobeerd maar hij is niet vooruit te branden. Ik snap niet wat er met hem aan de hand is, en ik wil hem niet kwijt.\' Dan kan het nooit erg zijn. Zijn bijdrage wordt te zeer gewaardeerd. Wat is er aan de hand en waar ligt dat aan?
  Lees verder...
 

Slechte ideeën

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 juni 2011
Door een flinke val bij het lossen van een vrachtwagen komt de chauffeur in het ziekenhuis terecht, en het is niet duidelijk of hij nog volledig zal herstellen. De Arbodienst stelt een onderzoek in, en de directie kondigt nieuwe maatregelen aan. Extra procedures, nieuwe wetten, meer controle, andere hulpmiddelen. Maar wordt het daar echt veiliger van?
  Lees verder...
 

Managers: de redders van onze natie

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 mei 2011
Vandaag een pluim voor de vele en o zo verguisde managers die ons land draaiend houden. De vrouwen en mannen die kiezen voor het ongeplaveide pad, dat bezaaid is met obstakels, tegenwerpingen en tegenvallers. Je beste beslissingen worden pas later erkend, als ze al gezien worden, en de kans bestaat ook nog dat anderen met je succes zullen pronken. Dat zijn dan dezelfde die je de schuld geven van hun eigen falen.
  Lees verder...
 

Juist meer en hogere bonussen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 april 2011
Het FD kopte vorige week \'Niemand bij ING had rel verwacht om bonus\'. Er waren afspraken gemaakt en daar hadden ze zich keurig aan gehouden. Denk je ook niet dat de portier had kunnen waarschuwen voor de rel? Maar hij is blijkbaar niemand.
  Lees verder...
 

Met de botte bijl

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 maart 2011
Wat zijn de voorspellingen voor het tweede half jaar? Het management ziet dit graag zo actueel mogelijk, iedere week een update, elke maand een tussenrapportage en wie moet zorgen dat ze die cijfers paraat hebben en dat ze kloppen?
  Lees verder...
 

Wat wij doen is wetenschappelijk

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 maart 2011
Het brein is hot. Iedere week een stukje in de krant. Populaire stukjes over spectaculaire doorbraken. Boeken op de bestsellerslijst. Alles door onderzoek bewezen, ook de theorieën die elkaar tegenspreken. Volgens het ene onderzoek moet je supplementen slikken, terwijl je uit een andere hoek juist het advies krijgt om je hersenen te trainen met sudoku\'s. Maar het is allemaal wel wetenschappelijk onderbouwd.
  Lees verder...
 
< vorige 5 6 7 8 11 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10