zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

Yes we can, maar ik moet het wel zelf doen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 oktober 2011
Bij de gymles speelden we vaak basketbal of voetbal. Twee aangewezen aanvoerders mochten om beurten hun teamleden kiezen. De beste spelers werden als eerste gekozen, dat waren altijd dezelfde, net als de laatste. Het was een goede manier om twee teams te maken van ongeveer gelijke sterkte. Wel een manier met enorme impact op iedereen. Het was steeds opnieuw een bevestiging van je positie in de groep.
  Lees verder...
 

Wanneer zet je een coach in?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 oktober 2011
\'Harrie heeft een coach. Ik heb al zoveel geprobeerd maar hij is niet vooruit te branden. Ik snap niet wat er met hem aan de hand is, en ik wil hem niet kwijt.\' Dan kan het nooit erg zijn. Zijn bijdrage wordt te zeer gewaardeerd. Wat is er aan de hand en waar ligt dat aan?
  Lees verder...
 

Slechte ideeën

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 juni 2011
Door een flinke val bij het lossen van een vrachtwagen komt de chauffeur in het ziekenhuis terecht, en het is niet duidelijk of hij nog volledig zal herstellen. De Arbodienst stelt een onderzoek in, en de directie kondigt nieuwe maatregelen aan. Extra procedures, nieuwe wetten, meer controle, andere hulpmiddelen. Maar wordt het daar echt veiliger van?
  Lees verder...
 

Managers: de redders van onze natie

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 mei 2011
Vandaag een pluim voor de vele en o zo verguisde managers die ons land draaiend houden. De vrouwen en mannen die kiezen voor het ongeplaveide pad, dat bezaaid is met obstakels, tegenwerpingen en tegenvallers. Je beste beslissingen worden pas later erkend, als ze al gezien worden, en de kans bestaat ook nog dat anderen met je succes zullen pronken. Dat zijn dan dezelfde die je de schuld geven van hun eigen falen.
  Lees verder...
 

Juist meer en hogere bonussen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 april 2011
Het FD kopte vorige week \'Niemand bij ING had rel verwacht om bonus\'. Er waren afspraken gemaakt en daar hadden ze zich keurig aan gehouden. Denk je ook niet dat de portier had kunnen waarschuwen voor de rel? Maar hij is blijkbaar niemand.
  Lees verder...
 

Met de botte bijl

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 maart 2011
Wat zijn de voorspellingen voor het tweede half jaar? Het management ziet dit graag zo actueel mogelijk, iedere week een update, elke maand een tussenrapportage en wie moet zorgen dat ze die cijfers paraat hebben en dat ze kloppen?
  Lees verder...
 

Wat wij doen is wetenschappelijk

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 maart 2011
Het brein is hot. Iedere week een stukje in de krant. Populaire stukjes over spectaculaire doorbraken. Boeken op de bestsellerslijst. Alles door onderzoek bewezen, ook de theorieën die elkaar tegenspreken. Volgens het ene onderzoek moet je supplementen slikken, terwijl je uit een andere hoek juist het advies krijgt om je hersenen te trainen met sudoku\'s. Maar het is allemaal wel wetenschappelijk onderbouwd.
  Lees verder...
 

Pure propaganda

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 14 maart 2011
Mao had iets met kunst, net als Mussolini, Stalin en Hitler. Graag eenvoudige en positieve kunst. Je ziet heldhaftige soldaten zonder angst, vol zelfopoffering. Je leest over de dappere en toegewijde werkers op het land. Gebouwen met indrukwekkende contouren.Kunst kan boodschappen overdragen. De boodschap van deze mannen was om mensen vooral te manipuleren. Hoe zit dat met onze managementliteratuur?
  Lees verder...
 

Helpt dat coachen nou echt?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 01 maart 2011
In de wereld van de therapie wordt vaak gezegd dat 70% van het succes van de therapeut bepaald wordt door de relatie van de therapeut met de cliënt en 10% door het geloof van de therapeut in de eigen therapie (bijna ongeacht welke therapie). Dat zijn de resultaten uit onderzoek in de wereld van de therapie. Hoe zit het met coachen?
  Lees verder...
 

Talent of hard werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 februari 2011
Malcolm Galdwell schrijft in zijn boek \'The Talent Myth\': \'in een modern bedrijf is het systeem zo sterk als de sterren van het bedrijf. Dat is dan ook de reden dat deze sterren zo\'n hoge beloning krijgen. 50% van deze toppers denken dat hun succes te danken is aan talent. De andere 50% denkt dat ze zo goed zijn omdat ze zo hard werken. \'In werkelijkheid hebben beide groepen ongelijk.
  Lees verder...
 

Kom uit je stoel en laat je hersens werken

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 09 februari 2011
Zorg dat je in balans bent! Flexibel moet je zijn. Hoe bereiken we een goed evenwicht? Managers gebruiken veel fysieke metaforen, terwijl velen amper hun tenen aan kunnen raken. Ben je wel in staat om deze vitale kwaliteiten over te dragen op je team, als je ze nauwelijks in je eigen lichaam kunt lokaliseren?
  Lees verder...
 

Met de kop tegen de muur

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 januari 2011
Statussymbolen te over in organisaties: het aantal fte\'s, m2 kantoorruimte, aankleding van de kantoren, leaseauto\'s, budgettaire verantwoordelijkheid, tekenbevoegdheden, wie bij welke vergadering mag zitten, naar wie wordt geluisterd. Egobarrières blijken succes heel krachtig tegen te werken.
  Lees verder...
 

Oude meuk

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 januari 2011
Als je je nog geen zorgen maakte over onze samenleving dan doe je dat nu, na de jaarwisseling, ook. Alle kranten stonden vol met terug- n vooruitblikken. Geen \'YES WE CAN\' of \'HOPE\', maar censuur op internet, landen en continenten die elkaar beconcurreren, banken die nog steeds zelf bepalen wat ze doen, enorme handdrukken in de publieke sector. Het lijkt er niet beter op te worden en hoe het dan wel moet?
  Lees verder...
 

Opkloten door coaches

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 30 november 2010
Heb je een coach, dan moet je een doel hebben, en niet zomaar een doel. Bijna zonder uitzondering wordt je geconfronteerd met 'de man op de maan' van Kennedy in 1964 of met Martin Luther King en zijn droom. Als dat de voorbeelden zijn kan je natuurlijk niet achter blijven. Dan moet je ook wat verzinnen, iets waarmee je iedereen omver blaast. Think Big!!
  Lees verder...
 
< vorige 5 6 7 8 10 volgende >
advertorial
eBook: Verbeter in 10 stappen je e-mail marketing
In het ebook 'Verbeter in 10 stappen je email marketing' ontdek je snel of je op de goede weg bent en waar je nog extra stappen kunt zetten. Denk aan bestandsgroei, dynamische content, A/B-testen, datakoppelingen en meer. Ben je benieuwd hoe je hierop scoort?
Download het eBook
 
Lees verder
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
Drie tips om de effectiviteit van uw team te meten
(Thuis)werkend Nederland staat te popelen om naar kantoor te gaan
meer top 10