zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
lifestyle
 

Inflatie boost fietsen naar het werk

30 mei 2023 - Fietsen naar het werk blijft populair, maar momenteel groeit deze groep fietsers niet significant. Waar vorig jaar 44 procent aangaf de fiets regelmatig voor woon-werkverkeer te gebruiken, is dat nu 46 procent. Nog steeds stapt 53 procent meestal in de auto. Ten opzichte van vorig jaar is er ook een lichte stijging te zien in het aantal werkenden dat vaak (drie tot vier keer per week) op de fiets stapt.  Dat was elf procent, nu dertien procent. Op de werkzame beroepsbevolking* is dat een stijging van 197.000 mensen.

  Lees verder...      1 reactie

Meivakantie: veilig de Europese wegen op met deze tips

28 april 2023 - De meivakantie staat voor de deur en er wordt dit weekend grote drukte verwacht op de wegen. Online verzekeraar Allianz Direct geeft in dit artikel vijf tips zodat je de komende tijd ook in het buitenland onbezorgd in de auto stapt!

  Lees verder...      Reageer

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

23 maart 2023 -  Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim acht op de tien motorrijders zijn dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn 'het lekker in de buitenlucht zijn' en 'het minder last hebben van drukte in het verkeer'.

  Lees verder...      Reageer

Vier tips voor een veilige autorit naar je wintersportbestemming

22 februari 2023 - Voor veel Nederlanders is het nu aftellen tot de wintersport weer gaat beginnen. Traditiegetrouw gaan duizenden Nederlanders deze voorjaarsvakantie met de auto richting de sneeuw. Maar waar moet je nu op letten als je met de auto over de besneeuwde bergwegen rijdt? Allianz Direct deelt een aantal tips voor een veilige roadtrip richting de sneeuw.

  Lees verder...      Reageer

Smartphone aan tafel in meer dan helft Nederlandse huishoudens verboden

7 februari 2023 - Tijdens het avondeten gerust met de telefoon in de hand? Meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) zegt dat de smartphone verboden is aan tafel. Dit komt naar voren uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl. Bijna twintig procent van de respondenten zegt dat telefoongebruik aan tafel niet gewenst is, maar dat niemand zich aan deze regel houdt.

  Lees verder...      Reageer

In vier stappen naar je eerste elektrische auto

25 januari 2023 - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische personenauto’s voor particulieren is sinds 10 januari weer geopend, en net als afgelopen jaren zal het een kwestie van tijd zijn voor deze leeg is. De bedragen liggen ietsjes lager – voor een nieuwe elektrische auto krijg je €2.950 subsidie, en voor een occasion €2.000 –, maar het stimuleert geïnteresseerden wél om de overstap naar een elektrisch voertuig (EV) te wagen.

  Lees verder...      Reageer

Tweedehands in trek: ruim een op de tien overweegt elektrische occasion te kopen

11 januari 2023 - Tweedehands is het nieuwe nieuw! Tenminste, als het gaat om de aanschaf van een elektrische auto. Van de Nederlanders die openstaan voor het aanschaffen van een elektrische auto, is het grootste deel op zoek naar een tweedehands voertuig. Dat blijkt uit onderzoek* van AutoScout24, het Europese online autoplatform voor nieuwe en tweedehandsauto’s.

  Lees verder...      Reageer

Vegan eten beleeft definitieve doorbraak in 2023

9 januari 2023 - Veganistisch eten breekt in het nieuwe jaar definitief door. Al langer rukt de populariteit van vegan maaltijden en plantaardige alternatieven op. Zo zag Thuisbezorgd.nl in de afgelopen twee jaar een groei van ruim 25 procent in het aantal vegan bestellingen. In 2023 wil ruim één op de drie Nederlanders (35 procent) meer of volledig vegan eten.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek; de Nederlandse Kerst tradities onder de loep

23 december 2022 - Sensu Insight Ltd heeft in opdracht van One4all cadeaukaarten gedaan naar de Kerst tradities onder 1.067 Nederlanders. Ruim 64 procent van de Nederlanders vindt de Kerstperiode stressvol maar zeker de moeite waard. De meeste kerst-stress begint al bij het kopen van een boom tot aan het aanschaffen van de kerstcadeautjes en het bereiden van het kerstdiner. Toch vindt ruimt de helft (53 procent) van ondervraagden de kersttijd, de mooiste tijd van het jaar.

  Lees verder...      Reageer

Kleurrijke combinaties en kleine geluksmomenten zijn dé food trends voor 2023

19 december 2022 -  In 2023 draait het om een grotere diversiteit aan keuzes. Zowel in wat we willen eten, als de momenten waarop we eten. Thuisbezorgd.nl ziet volgend jaar een hoofdrol weggelegd voor bestellingen die voor kleine geluksmomenten zorgen. In de huidige onzekere tijden, verlangen we immers naar meer zelfzorg in de vorm van comfort food. Daarbij denken we ook steeds vaker aan onze gezondheid en het milieu.

  Lees verder...      Reageer

Maak het toilet een prioriteit bij het inrichten van kantoren

18 oktober 2022 - Schaam jij je om te poepen op een openbaar toilet, bijvoorbeeld op kantoor? Dan ben je niet de enige. 41 procent van de Nederlanders doet geen grote boodschap buiten de deur als dit wel nodig is. Dit komt naar voren uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van badkamerspecialist Saniweb onder meer dan 1.500 respondenten.

  Lees verder...      Reageer

Deelbereidheid Nederlanders beperkt

18 oktober 2022 - In 100 jaar tijd nam in Nederland de woonoppervlakte spectaculair toe. Van gemiddeld zo’n tien m2 naar 65 m2 per bewoner. Terwijl er als we duurzamer willen leven veel winst te behalen is wanneer we per individu juist met minder vierkante meters genoegen nemen. Dat betekent kleinere woningen bouwen én efficiënter gebruikmaken van onze ruimtes en spullen.

  Lees verder...      Reageer

Minder Nederlanders gaan op zomervakantie, maar ze besteden meer

9 september 2022 -  Nederlanders hebben tijdens de zomervakantie van 2022 een sterk veranderd reispatroon laten zien ten opzichte van 2019, de laatste ‘gewone’ zomer voor de coronapandemie. Hoewel het totaal aantal aankopen van reizen in de zomermaanden* van 2022 met elf procent afnam, stegen de totale bestedingen met veertien procent en de gemiddelde orderwaarde per reis met 27 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Slechts een op de vier Nederlanders ontspant dagelijks

2 september 2022 - Voor veel Nederlanders wordt het lastig om het zomervakantiegevoel vast te houden. Slechts één op de vier neemt dagelijks de tijd om te ontspannen. Dit blijkt uit onderzoek van hottub en sauna expert Welvaere. Eveline Druncks, mindset coach, ziet dat mensen na hun vakantie snel weer te weinig ontspannen en terugkeren in de dagelijkse routines.

  Lees verder...      Reageer

1 2 3 4 5 47 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10