zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

Buitenlucht belangrijkste geluksfactor voor motorrijders

23 maart 2023 - Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Ruim acht op de tien motorrijders zijn dan ook heel erg tevreden met het vervoermiddel. De belangrijkste redenen zijn 'het lekker in de buitenlucht zijn' en 'het minder last hebben van drukte in het verkeer'.

Dit en meer blijkt uit onderzoek dat in opdracht van RAI Vereniging is uitgevoerd onder ruim 1.000 weggebruikers. Aanleiding voor het onderzoek is Maart Motor Maand: het moment voor motorrijders om er na de winterstop weer op uit te trekken. Aan het onderzoek - uitgevoerd door Direct Research - deden motorrijders, automobilisten, gebruikers van het openbaar vervoer en gebruikers van elektrische fietsen mee. Met een 8,3 waarderen motorrijders hun geluk op de weg het meest. Daarna volgen gebruikers van elektrische fietsen (8,2) en automobilisten (8,1). Ov-gebruikers zijn met hun vervoersmiddel veruit het minst gelukkig, zij beoordelen dit met een 7,1. Buitenlucht belangrijkste geluksfactor


'Het lekker in de buitenlucht zijn' is de belangrijkste geluksfactor voor motorrijders. 57 procent geeft  dit als belangrijkste reden voor hun geluk op de weg. Ook 'het minder last hebben van drukte in het verkeer' is voor de helft van de motorrijders een belangrijke reden. Maar liefst 38 procent van de motorrijders denkt zelfs meer geluk en plezier te ervaren dan andere weggebruikers.

Maart omgedoopt tot Maart Motor Maand
Het ultieme gevoel van vrijheid in de openlucht, daar kan voor veel motorrijders niets tegenop.  Daarom trekken motorrijders er deze maand massaal op uit. Tom Crooijmans, Voorzitter van RAI Vereniging sectie Motorfietsen: "Maart is voor veel motorrijders de maand om weer stralend de weg op te gaan en te genieten van de stijgende temperaturen. Daarom hebben we maart omgedoopt tot Maart Motor Maand. Tijdens deze maand willen we iedere (toekomstige) motorrijder inspireren om de eerste zonnestralen vanaf de motor te pakken. Op maartmotormaand.nl delen we onder  andere toplocaties voor een volgende tour en innovaties in de motorbranche."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Motorverkoop op weg naar herstel na coronadip
 Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
 Topman Honda legt functie neer na terugroepacties
 Ruim twaalf procent meer nieuwe motorfietsen verkocht in 2014
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10