zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Bevorderen van inclusie en samenwerking leidt tot betere bedrijfsresultaten

15 februari 2023 - In de techindustrie is het niet ongebruikelijk dat teams in silo's werken en pas aan het einde van een sprint gezamenlijk de uiteindelijke resultaten bespreken. Individuele vaardigheden van teamleden blijven met deze over-the-wall-aanpak echter onderbenut, wat een negatieve invloed op het bedrijfssucces kan hebben.

  Lees verder...      Reageer

Explosieve stijging van 82 procent meer werknemers bij vertrouwenspersoon

13 februari 2023 - In 2022 was er een explosieve stijging van maar liefst 82 procent van werknemers die gebruik maakten van een externe vertrouwenspersoon ten opzichte van het jaar ervoor. Inmiddels heeft een op de vijf medewerkers weleens te maken met ongewenst gedrag, zoals intimidatie, pesten, discriminatie, geweld of seksuele intimidatie op de werkvloer.

  Lees verder...      Reageer

Hybride werken blijft de norm volgens facilitair professionals

13 februari 2023 - Hybride werken is én blijft de norm, zo verwacht de facility professional. Toch geeft één op de drie organisaties aan nog geen beleid te hebben omtrent hybride werken en laten organisaties doorschemeren het lastig te vinden om medewerkers te binden aan hun organisatie. Dit blijkt uit de Benchmark Facility Management 2022-2023 van HEYDAY, uitgevoerd in samenwerking met Markteffect.

  Lees verder...      Reageer

Buzzwords in HR: deze vier ga je nog vaak horen in 2023

13 februari 2023 - Human Resource (HR) is misschien wel de meest dynamische afdeling van een organisatie: ontwikkelingen als personeelstekorten, digitalisering en inflatie zijn hier direct van invloed. In HR zijn er bijna dagelijks nieuwe trends die niet alleen het werk veranderen, maar ook het vocabulaire. De HR-sector raakt bezaaid met buzzwords – aantrekkelijke woorden die een tijd lang ‘populair’ zijn. Sterker nog, er worden zoveel buzzwords gebruikt, dat we door de bomen het bos niet meer zien. 

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsvoorwaarden ondergeschoven kindje in veel vacatureteksten

10 februari 2023 - Arbeidsmarktintermediairs kunnen in hun vacatures nog veel meer aansluiten bij de wensen van kandidaten. Dat blijkt uit onderzoek door de NBBU naar arbeidsvoorwaarden in vacatureteksten. Hoewel in 73 procent van de onderzochte vacatures salaris werd genoemd, bleek deze belangrijke arbeidsvoorwaarde slechts in iets meer dan de helft van de teksten concreet te zijn gemaakt. Andere arbeidsvoorwaarden worden nóg minder vaak genoemd.

  Lees verder...      Reageer

Waarom je vóór de eerste werkdag al moet beginnen met onboarden

9 februari 2023 - Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je eerste werkdag. Het is altijd spannend omdat je niet precies weet hoe het bedrijf in elkaar zit, wie je collega’s zijn en wat precies jouw taken worden. Dit wordt vaak duidelijk in de eerste weken. Er gaat dan ook veel tijd zitten in inwerktrajecten, voor zowel huidige als nieuwe medewerkers. Er moeten trainingen worden gegeven, kennismakingsgesprekken in worden gepland en het nieuwe personeel moet hierin goed worden begeleid.

  Lees verder...      Reageer

Stress-expert deelt vier tips om psychisch verzuim tegen te gaan

9 februari 2023 -  Het ziekteverzuim onder werknemers liep vorig jaar op tot 4,8 procent en dat komt onder meer doordat steeds meer mensen uitvallen met psychische klachten. Een burnout duurt in Nederland inmiddels gemiddeld 279 dagen. Maar hoe herken je te veel stress bij collega’s of werknemers? Ellen Botman, stress-expert en CEO van Happy Brain Clinics, deelt vier tips voor om te veel stress tijdig te herkennen en vier tips om burnouts te voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

Slechte digital employee experience zorgt voor hogere uitstroom

8 februari 2023 - Bijna de helft (45 procent) van de HR-professionals erkent dat binnen hun organisatie een slechte digital employee experience mede bepaalt of medewerkers op zoek gaan naar een andere baan of niet. Naast het feit dat organisaties in deze arbeidsmarkt liever geen medewerkers zien uitstromen, biedt een digitale werkervaring vele andere voordelen.

  Lees verder...      Reageer

Records op de arbeidsmarkt blijven gebroken worden

8 februari 2023 - De krapte op de arbeidsmarkt is voorlopig niet voorbij. In het vierde kwartaal daalde het aanbod van arbeid opnieuw. Dit in combinatie met grote vraag naar personeel (veel openstaande vacatures) zorgt er voor dat de arbeidsmarkt nog altijd getypeerd kan worden als zeer krap. Er werd bovendien een aantal records gebroken.

  Lees verder...      17 reacties

HR business partners verzuipen in het administratieve werk

6 februari 2023 -  In een tijd waarin verwacht wordt dat HR-professionals zich meer focussen op strategische vraagstukken, besteedt nog altijd een grote groep veel tijd aan operationele zaken. Dit blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe. Maar liefst een kwart van de HR business partners geeft aan meer dan de helft van de beschikbare tijd kwijt te zijn aan operationele zaken. 

  Lees verder...      Reageer

Drie slechte gewoontes die samenwerking binnen hybride teams in de weg staan

3 februari 2023 - Communiceren, informatie uitwisselen, vergaderen, beslissingen nemen en conflicten oplossen: een hoop van deze taken vindt tegenwoordig plaats in een hybride werkomgeving. Het is van cruciaal belang om te breken met slechte gewoontes die zijn meegenomen uit de tijd toen we nog fulltime op kantoor werkten. Waarom? Ten eerste omdat teamleden zich daardoor niet veilig, op hun gemak of gewaardeerd voelen. En dat zijn juist de bouwstenen voor teamwork en creativiteit.

  Lees verder...      Reageer

Helft werknemers kiest baan op basis van werktijden, arbeidsduur en flexibele tijdsregeling

1 februari 2023 - Op basis van data-analyse kunnen bedrijven hun personeel slim, efficiënt en productief inzetten. Hierbij wordt rekening gehouden met de planning, de beschikbare capaciteit, vaardigheden, en de werkdoelstellingen. Maar hoe ver zijn bedrijven hier al mee?

  Lees verder...      Reageer

'Aanwezigheid bij cursus voldoende voor diploma'

31 januari 2023 -  Bijna de helft (48 procent) van de medewerkers met een cruciaal beroep heeft het gevoel dat fysieke of online aanwezigheid bij een cursus voldoende is om een certificaat of diploma te krijgen. Een certificaat of diploma staat dus niet gelijk aan bekwaamheid. Dit blijkt uit onderzoek van Drillster onder ruim 1.000 medewerkers met een cruciaal beroep. Denk hierbij aan beroepen in sectoren als de zorg, het onderwijs of het openbaar vervoer.

  Lees verder...      Reageer

Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen

27 januari 2023 -  Blue Monday is net achter de rug, maar dat betekent niet dat het gevaar van de winterblues geweken is. Het is nog altijd vroeg donker en laat licht, waardoor de kans op een winterdip bij werknemers nog steeds aanwezig is. Onderzoek wijst uit dat bijna negen procent van de Nederlandse bevolking last heeft van de zogenoemde winterdip – dat is ongeveer een op de tien. De noodzaak om goed voor jouw werknemers te zorgen in de wintertijd is dus groot.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 6 7 8 9 363 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10