zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
hrm
 

Beste werkgevers productie en zakelijke dienstverlening bekend

4 maart 2020 -  De medewerkers van Nederland hebben gesproken. Zij riepen Pure Ingredients uit tot de Beste Werkgever van 2019-2020 in de branche productie en industrie en Daan in die van de zakelijke dienstverlening. Dat heeft Effectory bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek.

  Lees verder...      Reageer

Werkend Nederland ontevreden over flexwerken: vaste werkplek heeft voorkeur

2 maart 2020 -  Maar liefst zeven op de tien Nederlanders heeft liever een vaste dan een flexibele werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT, uitgevoerd onder 1080 Nederlanders die regelmatig op kantoor werken en die in loondienst zijn voor 32 uur of meer. Ondanks dat flexwerken de afgelopen jaren is doorgevoerd bij het merendeel van de kantoren in Nederland, blijken mensen voornamelijk behoefte te hebben aan vastigheid.

  Lees verder...      Reageer

Pensioenregeling favoriete secundaire arbeidsvoorwaarde Nederlander

2 maart 2020 -  Maar liefst 93 procent van de werkende Nederlanders geeft aan de aanwezigheid van een pensioenregeling bij een werkgever belangrijk te vinden. 88 procent van de werkgevers denkt daar hetzelfde over. De pensioenregeling is daarmee de meest geliefde secundaire arbeidsvoorwaarde onder Nederlandse werkenden, maar ook onder werkgevers.

  Lees verder...      Reageer

Kwart krijgt nooit complimenten op het werk

28 februari 2020 -  Een kwart (25 procent) van de Nederlandse werknemers krijgt nooit complimenten op hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van Protime onder ruim 1.000 medewerkers. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 22 procent van de werknemers zich niet gewaardeerd voelt op het werk.

  Lees verder...      1 reactie

Vermoeidheid en concentratieverlies door kantoortuin leidt tot verzuim

25 februari 2020 -  Nederlandse bedrijfsartsen krijgen veel klachten over het werken in een kantoortuin, een kantoorruimte zonder scheidingswanden. Dat blijkt uit een rondgang onder ruim 90 leden van de NVAB, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, gedaan door het KRO-NCRV programma De Monitor.

  Lees verder...      1 reactie

Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers

21 februari 2020 -  Hoewel steeds meer organisaties investeren in een corporate vitaliteitsprogramma, blijft aandacht voor emotionele gezondheid nog te vaak een ondergeschoven kindje. Maar liefst 29 procent van de vitaliteitsprogramma’s van de werkgevers in het westen van Europa laat emotionele gezondheid buiten beschouwing. Daarmee scoren werkgevers in deze regio gemiddeld slechter dan in de meeste andere gebieden.

  Lees verder...      3 reacties

Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe

20 februari 2020 -  Het aandeel vrouwen binnen Raad van Commissarissen bij Nederlandse bedrijven is op dit moment 30 procent, zo blijkt uit recent onderzoek van Korn Ferry.Hoewel de vrouwelijke vertegenwoordiging in de Nederlandse Raad van Commissarissen met negen procent is toegenomen ten opzichte van 2015, blijft het percentage van 30 procent achter bij het Europese gemiddelde van 34 procent.

  Lees verder...      1 reactie

Volop aandacht voor het menselijk kapitaal

20 februari 2020 -  De komende twee jaar zullen elf ontwikkelingen binnen HR, mobiliteit en employability een sterke nadruk leggen op de ontwikkeling en het behoud van menselijk kapitaal in bedrijven en organisaties. Door de schaarste op de arbeidsmarkt, nieuwe wetgeving en een reeks nieuwe arbeidsmarkttools groeien de noodzaak en de mogelijkheden om talenten beter te benutten.

  Lees verder...      Reageer

Vier HR-trends voor 2020

19 februari 2020 -  Talentsoft presenteert haar HR-trends voor 2020. De trends zijn gebaseerd op de trends en ontwikkelingen die Talentsoft in de markt ziet en op basis van gesprekken met verschillende HR-experts. Eén van de belangrijkste thema’s dit jaar binnen HR-afdelingen is kunstmatige intelligentie (AI), zo laat Talentsoft in haar HR-trends rapport weten.

  Lees verder...      2 reacties

Toename personeelskosten leidt tot hogere zorgkosten

19 februari 2020 -  Door de groeiende tekorten op de arbeidsmarkt worden zorgorganisaties gedwongen meer flexibel personeel in te huren. Naast de inkoop van steeds duurdere medicijnen leidt dit ertoe dat de zorgkosten steeds verder oplopen. De totale kosten voor de vier grote deelsectoren in de zorg – ziekenhuizen, de verpleeghuis- en thuiszorg, de GGZ en gehandicaptenzorg – zijn in 2018 opgelopen tot 63,5 miljard euro

  Lees verder...      Reageer

Inclusiviteit nog lang niet overal vanzelfsprekend

14 februari 2020 -  Maar liefst twaalf procent van de Nederlandse werknemers heeft liever geen moslim als collega. Dit blijkt uit onderzoek van PEAK-IT onder 1.078 werknemers die 32 uur of meer werkzaam zijn in loondienst. Tegenover christenen is men toleranter: maar drie procent heeft liever geen christen als collega.

  Lees verder...      Reageer

Leidinggevende is voorstander van zelfsturende teams

13 februari 2020 -  60 procent van de Nederlandse leidinggevenden gelooft in de kracht van zelfsturende teams. Dit blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in Workforce Management, onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.

  Lees verder...      Reageer

Arbeidsmarkt onverminderd goed

10 februari 2020 - Zowel de cijfers in het tweede als derde kwartaal van 2019 gaven aanleiding om te denken dat de arbeidsmarkt op een kantelpunt stond. Vanuit een werknemersperspectief bewoog deze zich van heel goed, naar goed. De krapte op de arbeidsmarkt leek minder groot te worden. In het vierde kwartaal van 2019 lijkt de arbeidsmarkt vooral heel goed te blijven, al staan niet alle seinen op groen.

  Lees verder...      1 reactie

Loonafspraken wijzen op sterke koopkrachtstijging

6 februari 2020 -  De loonstijgingen zoals afgesproken in januari en voorgaande maanden in combinatie met de laatste inflatieverwachtingen wijzen op een sterke koopkrachtverbetering voor werknemers in 2020.
De gemiddelde in januari afgesproken loonstijging bedroeg 3,14 procent. Hiermee wordt de stijgende trend van het afgelopen jaar voortgezet.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 6 7 8 9 324 volgende >
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Herstel vacaturetrend zet verder door
Bijna half miljoen auto’s op winterbanden in hittegolf
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
meer top 10