zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aannemen van talent op afstand bevordert diversiteit

59 procent erkent dat werven op afstand de diversiteit van het personeelsbestand kan vergroten

8 maart 2023 - Remote heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 250 Nederlandse managers met bevoegdheid tot het aannemen van nieuwe collega’s, de zogeheten vacaturehouders. Het Remote Tech Talent rapport onderzoekt de positieve impact die het werven van talent op afstand kan hebben in opkomende markten.

Uit het onderzoek komen meerdere voordelen van het werven op afstand naar voren. Zo noemt tweederde van de managers die overwegen om wereldwijd te werven (66 procent) dat het een voordeel is om mensen de kans te geven een carrière op te bouwen zonder naar een ander land te hoeven verhuizen. Ondertussen zegt meer dan de helft (57 procent) dat het een positief resultaat is om gemeenschappen in staat te stellen te groeien door lokaal talent te behouden. Ten slotte erkent 59 procent dat werving op afstand de diversiteit binnen hun personeelsbestand kan vergroten.


 
Een derde van de werkgevers mist een kans 
Deze resultaten sluiten goed aan op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, waaronder het bevorderen van inclusieve en duurzame economische groei en het verminderen van ongelijkheid binnen en tussen landen. Daarnaast toont eerder onderzoek ook aan dat diversiteit binnen teams correleert met betere financiële prestaties
Ondanks al deze voordelen huurt meer bijna een derde van de respondenten (30 procent) alleen remote collega’s in binnen hun thuismarkt. Dit beperkt niet alleen de pool van beschikbaar talent en het vermogen om te diversifiëren, maar ontzegt ook grote delen van de wereld toegang tot mogelijkheden voor carrières en ontwikkeling. 
En van de Nederlandse managers die overwegen wereldwijd te werven, zoekt slechts elf procent nieuw talent in Azië, zeven  procent in het Midden-Oosten en zes procent in Afrika. 
 
Drempels 
Wat weerhoudt bedrijven ervan om werknemers over de hele wereld aan te nemen? Het rapport van Remote belicht ook de belemmeringen waarmee bedrijven worden geconfronteerd, waaronder logistieke, juridische en culturele uitdagingen die zij moeten overwinnen tijdens het wervings- en inwerkproces. 
Volgens de Nederlandse vacaturehouders, zijn de grootste uitdagingen bij het aannemen van talent in nieuwe regio's: het moeten werken in meerdere tijdzones (53 procent); het overwinnen van taalbarrières (51 procent); en het leren kennen van wettelijke vereisten (45 procent). 
Het kan ontmoedigend zijn om deze verschillende barrières voor wereldwijde werving te overkomen. Een aantal van de meest voorkomende problemen, zoals het beheer van de loonlijst en het leren kennen van de lokale wettelijke en regelgevende vereisten in een nieuwe regio, kunnen echter worden opgelost door samen te werken met een dienstverlener die kan zorgen voor volledige lokale naleving.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De beste tips voor bedrijven om te gedijen in de anywhere economy
 Werkgeluk versus wifi-problemen: dit vindt Nederland (niet) prettig aan ‘remote working’ en ‘workactions'
 Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
 Bijna de helft van de managers denkt dat managen op afstand de norm wordt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10