zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
algemeen
 

Werknemers voelen de last van ongelijkheid bij vergaderingen in een hybride werkomgeving

22 februari 2022 - Nu een hybride, of flexibele bedrijfsomgeving, waarin werknemers op afstand en in een fysieke kantoorruimte werken, een vast onderdeel is van het professionele leven, verwachten werknemers meer flexibiliteit. Werknemers eisen echter nog meer van hun hybride werkervaring, namelijk meer vergadergelijkheid.

  Lees verder...      Reageer

Kantoormedewerkers pleiten voor betere afvalscheiding op werk

18 februari 2022 -  De meest logische eerste stap naar een circulaire economie is het scheiden van afval. Dit zorgt voor schone afval stromen en waardevolle grondstoffen om te recyclen. Iets dat veel mensen thuis al doen, maar hoe gebeurt dat op het kantoor?

  Lees verder...      1 reactie

Virtual Assistant vs Community Manager

17 februari 2022 - Volgens Forrester zijn mensen technologie anders gaan gebruiken tijdens de coronapandemie. Zo is de behoefte aan online communities gestegen, wat begrijpelijk is, want in het dagelijks leven mochten we niet meer bij elkaar komen. Het opzetten van een community is makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen treden makkelijk toe tot een groep/community.

  Lees verder...      Reageer

Kwart Nederlanders heeft een werkvijand

16 februari 2022 - Maar liefst 28 procent van de werkende Nederlanders heeft ten minste één duidelijke rivaal op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.069 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Zeven op de tien ondervraagden maken zich daarnaast schuldig aan vriendjespolitiek, door bijvoorbeeld voor sommige collega’s eerder werk over te nemen dan voor anderen.  

  Lees verder...      Reageer

Juridisering bedrijfsethiek staat echte ethiek in de weg

14 februari 2022 - Ethiek in het bedrijfsleven zie je vooral terug in codes en procedures. Door deze juridisering van ethiek raakt reflectie en de mens op de achtergrond. Dat zagen we recent bijvoorbeeld terug bij de toeslagenaffaire. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van Bart Jansen die er mee promoveerde aan Nyenrode Business Universiteit.

  Lees verder...      1 reactie

Meerderheid besluitvoerders gebruikt of overweegt process mining in 2022

10 februari 2022 - Organisaties wereldwijd begrijpen hun procesdata niet goed genoeg en worden gehinderd door de complexiteit van te veel bedrijfssystemen en processen. Dat blijkt uit onafhankelijk uitgevoerd onderzoek dat Celonis presenteert. Forrester Consulting voerde het onderzoek voor Celonis uit onder meer dan achthonderd besluitvoerders wereldwijd.

  Lees verder...      1 reactie

Technologie trends van 2022

10 februari 2022 - Technologische verandering draait om mensen. En in 2022, het tijdperk van hybride werk, meer dan ooit. De grootste trends in technologie gaan over de nieuwe manieren waarop we met elkaar werken en verbinden - en hoe technologie dit mogelijk maakt.

  Lees verder...      Reageer

Omschakeling naar circulaire economie vereist anders meten, sturen en rapporteren

9 februari 2022 - Boekhouding en financiering zijn drijvende krachten in de circulaire transitie, concludeert een samenwerkingsverband van financiële experts, de Coalitie Circulaire Accounting, in een nieuw rapport. Het herdefiniëren van waarde, impact en risico’s is nodig om de winstgevendheid aan te tonen van bedrijven die behoud en hergebruik van materialen voorop stellen.

  Lees verder...      Reageer

CFO’s gaan data-uitdagingen en de strijd om talent aan

7 februari 2022 - Door forse maatschappelijke en economische uitdagingen zijn CFO’s van organisaties medeverantwoordelijk een weg voorwaarts te vinden voor hun organisatie. Dat gaat gepaard met complexe vraagstukken. Hoe werf je in deze krappe arbeidsmarkt talent met de juiste vaardigheden? Hoe krijgt finance meer grip op de uiteenlopende databronnen die ze nodig hebben?

  Lees verder...      Reageer

Aantal vrouwelijke bestuurders woningcorporaties stokt

7 februari 2022 -  Een op de drie bestuurders van woningcorporaties is vrouw, dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek naar online jaarverslagen van woningcorporaties. In vergelijking met het voorgaande jaar, lijkt de groei te stokken. In 2018 was het percentage 32 procent, in 2019 was het 36 procent en in 2020 34 procent.

  Lees verder...      Reageer

Nederlander zit gemiddeld 5,5 uur per dag achter een scherm

4 februari 2022 - Nederlanders besteden ‘slechts’ 5,5 uur per dag achter een scherm. Hiervan wordt drie uur en negen minuten vanachter een computer- of tabletscherm gekeken. De mobiele telefoon krijgt gemiddeld twee  uur en 21 minuten aandacht per dag. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van zeven uur.

  Lees verder...      Reageer

Opladen voor 2022: welke ontwikkelingen spelen er binnen de laadinfrastructuur?

4 februari 2022 - De immense populariteit van elektrische auto’s die we de afgelopen jaren al zagen stijgen, wordt nóg groter in 2022. Ondanks de stijgende interesse, zijn de zorgen rondom de laadinfrastructuur in ons land ook nog steeds aanwezig. Er zijn steeds meer elektrische voertuigen, waardoor er alsmaar meer laadpalen nodig zijn om de hoeveelheid auto’s te voorzien van stroom.

  Lees verder...      Reageer

Klimaatcrisis en sociale crisis grootste wereldwijde risico’s 2022

2 februari 2022 - Klimaatrisico’s veroorzaken wereldwijde bezorgdheid nu de wereld het derde jaar van de pandemie ingaat. Volgens het Global Risks Report 2022, hebben de grootste risico’s op lange termijn betrekking op het klimaat, maar worden de grootste zorgen op de kortere termijn veroorzaakt door maatschappelijke verdeeldheid, crises in het levensonderhoud en de verslechtering van de geestelijke gezondheid.

  Lees verder...      Reageer

Meerderheid Nederlanders ziet dataprivacy als onmogelijk

2 februari 2022 - Meer dan de helft (55 procent) van de Nederlandse consumenten vindt dat dataprivacy onmogelijk is in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index™, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland. Drie op de tien (29 procent) consumenten vinden dat ze weinig tot geen controle hebben over hun persoonlijke data.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 10 11 12 13 523 volgende >
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
Dealmakers in Europa optimistisch ondanks moeilijke marktomstandigheden
Nederlander met minimumloon gaat er maandelijks netto 216 euro op vooruit
Financiële coaches gezocht: aantal openstaande functies schiet omhoog
Week van het Werkgeluk in een extreem krappe arbeidsmarkt
Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie
Een derde van werkend Nederland heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag
Vrouwelijke werknemer verbergt ware gevoelens op het werk
CFO's willen kosten besparen vanwege recessiezorgen
Hybride werken? Houd de werk-privébalans in de gaten!
meer top 10